VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


lördag 13 juni 2009

Utmaning 164 - att ha rätt. Inlägg nummer 300

Att ha rätt i min verklighet är inte detsamma som att alltid ha rätt i en annan persons verklighet. Detta har jag lärt mig under min sjuskrivnig för återhämtning från min utbrändhet. I början skulle alla saker ligga på sina rätta platser och stackars de som inte lade dem på rätt ställe.

I dag känner jag tacksamhet för vad de de gör inte för vad de inte gör. Hur ska jag kunna fortsätta få hjälp av min familj om de alltid får höra att det inte är rätt det de gör? Jag är uppvuxen med en mamma som aldrig var nöjd med det jag gjorde. Detta ledde till att jag inte hade fått lära mig hur jag skulle sköta ett hem. Så i 15 år har jag betett mig som mamma "Allt ska vara på mitt sätt" - alltså mitt rätta sätt. Det blev inte ett sunt liv, men det har jag fått idag. Idag känner jag oerhörd tacksamhet över vad människor gör på sitt vis inte vad vad jag anser är det rätta sättet.

Det viktiga är att må bra - inte att ha rätt.


Cattis

3 kommentarer:

Ann-Catrin sa...

Du har helt rätt. Jag har varit lik dig men när jag kom hem efter ett längre utlandsuppdrag bestämde jag att killarna får ha det "ostädat" om de så vill. Det behöver inte vara mina normer som är "det rätta".

Anonym sa...

Du har så rätt Cattis!! Kan inte säga annat än att jag är på din sida *ler*

ha en fin lördag,kram!

Moslan sa...

Härligt med lite självinsikt