VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


torsdag 4 juni 2009

Utmaning 155 - skriv om något som engagerar dig

Något jag tänker mycket på och något jag har med mig varje dag är barn. Barn som växer upp i alkoholisthem. Barn som har vuxit upp i alkoholisthem men som har flyttat därifrån och då har en mamma eller pappa som tror att allting är bra bara för att de har flyttat därifrån. Barn som bor i en "vanlig" familj där jobb och skola flyter på men det ändå dricks en massa sprit som inte barnen mår bra av att seoch uppleva.

Detta engagerar mig.

Jag vet att dessa barn inte mår så bra och att de förmidligen inte blir sedda och bekräftade hemma. Det gör att de söker bekräftelse någon annanstans och då många gånger på fel ställe.

Jag tänker mycket på barnen som ska växa upp och få med sig en massa beteeende som de inte vet varför de har. Beteende som gör att de får svårt att fungera i en relation, där känslor kommunikation borde vara det viktigaste i deras liv. Dessa barn och ungdomar som jag tänker på är många fler än vi kan ana och de behöver bli sedda NU. Jag hoppas att jag som blivande lärare kan se dessa barn och ungdomar i skolan och ge dem en del av det de behöver som de inte får hemma.

Dessa barn behöver engagerande vuxna omkring sig och jag ska bli en av dem i skolan.

Cattis

8 kommentarer:

Sagosessan sa...

Fint och viktig engagemang, Cattis. Hoppas verkligen du hittar dem!

malix sa...

det hoppas jag med att du gör, jag vill även att du ser alla dessa barn som har någon form av små bokstäver låt dom briljera och växa i sina förmågor dom finns där alltid om vi inte hjälper dem att dölja, skämmas
Jag tror på dig :)

Maria sa...

Aha, tusen tack. Då ska jag nog också gå med :)
Håller just nu på att pula med min blogg, har liksom aldrig haft blogspot tidigare så det tar lite tid att hitta rätt liksom. Eller du kanske vet hur jag ska göra??
Om du kollar i min sidomeny under Om mig så står det mitt namn. Vet du hur man mer kan fgå den att se ut som en rubrik, typ ändra färg på den eller nåt?? Alltså på mitt namn :)
Ska sen lägga ut den fina awarden :)
Kram

Maria sa...

ah, nu, lyckades få den fet stil, fick använda lite html-koder. Tack :)
Kram

Maria sa...

Tack :) Skulle vilja ha en annan header men har inte gått in för hur man fixar det på blogspot än. Vet hur man gör i html men man måste väl ladda upp bilden någonstans?
kram

Anonym sa...

Vad fina tankar du har :) Ett sort lycka till!

Kram

Jenny H sa...

Det låter verkligen som du gör och vill göra något för en verkligt god sak. Bra uttryckt! Lycka till!

Siestri sa...

Barnen är vår framtid, att se barnet som en egen individ är viktigt. Du bli nog en bra vägledare.