VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


lördag 1 augusti 2009

Utmaning 212 - att ge sitt stöd

Det mest markerande stödet jag fått och numera ger är när jag skulle bli fri från mitt matmissbruk. När jag skulle bli sockerfri. Detta var för över tre år sedan och när jag hittade till 12-stegsprogrammet OA(Overeaters Anonymous)fick jag hjälp och stöd från andra matmissbrukare över hela Sverige. Jag gick på möte där jag fick en telefonlista med telefonnummer till andra människor som hittat sin lösning i OA. Jag ringde upp telefonmöte och lämnade ut mitt telefonnummer där och fick en massa samtal från människor som ville ge mig sitt stöd att klara av att hålla mig sockerfri. Jag åkte på retreat under enn hel helg en gång om året där vi träffades och gav varandra styrka att fortsättavårt tillfrisknande från vårt matmissbruk

Jag klarade detta en dag i taget och idag har dessa dagara blivit över tre år, där jag har gjort 4 avstickare(återfall i missbruk) utanför min matplan. Men det är snart tre år den 6/9 som jag åt socker sist. När jag sist åt mat som om dagen vore den sista. Sista dagen jag tryckte in så mycket jag kunde på en gång utan att tänka på konsekvenserna.

Idag är jag trygg i mig själv med min mat och jag ger mitt stöd åt andra matmissbrukare dagligen genom telefonsamtal. De som behöver ringer mig och jag ringer dem som jag vet har det jobbigt och behöver stöd.

Detta stödet är ovärderligt för mig och jag hade inte varit den människan jag är idag utan alla mina OA-vänner.


Thanks Comments

Spicecomments.com - Thanks CommentsCattis

2 kommentarer:

Fröken Johansson sa...

Kan tänka mig att du finner en styrka i att även ge stöd nu, att man fortsätter på sin egen resa på så sätt. Tack för att du delade med dig.

Drumalex sa...

Att som jag stå bredvid och inte riktigt förstå vad det handlar om måste också vara jobbigt för den som är drabbad. De som hjälper genom den här organisationen förstår ju utan förklaringar vad det handlar om, vilket måste göra saken betydligt lättare.