VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


torsdag 13 augusti 2009

Utmaning 225 - skriv 5 ord på F och en berättelse om dem.

Fika

Flicka

Fin

Fest

Fantastisk


Äntligen var det dags för den fina flickan att få gå på fest. Hon hade väntat och väntat hela dagen. Denna fina flicka heter Fredrika och hade aldrig tidigare varit på fest. Det enda hon hade fått göra för sin mäktiga mamma var att åka hem till sin mormor för att fika. Men idag var det dags för denna fantastiska fest. Fina Fredrika kände sig oerhört fin denna dag när hon hade klätt sig i sin allra finaste klänning som var gul och vit. Den hade axelband och var lite urringad, men det gillade inte hennes mamma så hon hade fått köpa en kofta som skulle dölja de bara axlarna. Hon tänkte inte ha koftan på hela kvällen men det hade hon inte sagt till sin mäktiga mamma för då var hon rädd att hon inte skulle kunna få gå på denna fantastiska fest.

Hon hade duschat i nästan en timme och fönat håret minst lika länge. Mascaran syntes knappt och man kunde se om man tittade riktigt noga att där fanns lite rouge och lite beige ögonskugga med. De som kände hennes mäktiga mamma visste att det var på grund av henne som Fredrika inte hade sminkat sig med starkare färger än så här. Då hade nog fina Fredrika fått stanna hemma från den fantastiska festen och det ville hon inte riskera.

En sista titt i spegeln innan hon gick hemifrån. Hon kände sig upprymd och mycket mycket lycklig. Hon gav sin spegelbld ett leende innan hon fick iväg till den väntande bilen som skulle ta henne till den fantastiska festen.

5 kommentarer:

Anitha Östlund Meijer sa...

Jag vill veta fortsättningen...

Ann-Catrin sa...

Du fick en härlig rytm i första stycket om fina Fredrika. Upprepningen kändes bra där.

Martin Hegardt sa...

Det var bra! En spännande början, du bygger upp förväntningar. Vad hände med fina Fredrika? Alla undrar vi ju om festen blev flipp eller flopp?

mysaan sa...

Ja nu vill man ju veta om det kommer en fortsättning så man får veta vad som hände på den fantastiska festen (:

Cattis sa...

Det kommer en fortsättning... lovar...