VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


lördag 8 augusti 2009

Utmaning 220 - skriv om något flyktigt

Idag blir det en personlig betraktelse och det passar in mitt privata liv just nu. För för mig i dagsläget är pengar något flyktigt. Visst behöver vi alla pengar för att kunna leva våra liv med räkningar, semestrar, mat och allt annat vi behöver för att våra liv ska fungera.

MEN

Det finns de som använder pengar för att köpa uppmärksamhet, för att köpa kärlek och för att visa kärlek. Jag är uppvuxen på detta vis. Mina föräldrar hade inte mycket pengar när jag var barn, men när det var föedelsedagar och julafton var det berg av presenter och julklappar. Vissa år hade mamma köpt ALLT som stod på julklappsönskelistan för att göra mig glad. Glad blev jag också, då, men idag när jag inte får något kärlek och när jag upptäckt att det inte funnits mycket av det när jag var barn heller, blir allt detta handlandet för flyktigt för mig. Sedan jag och min syster flyttat hemifrån har mina föräldrar fått det gott ställt och genom åren har det delats ut pengar till höger och vänster. Vi har varit iväg på Legoland och Lalandia med våra familjer utan att ha behövt ha med oss en krona. Vi har varit på spahelger med en himla massa behandlingar utan att ha behövt betala en krona. Allt detta fick vi så länge vi lät vår pappa dricka i de mängderna han ville själv. Det talade han om när vi inte ville vara med längre. Testament skulle skrivas om och inga pengar skulle delas ut om han inte kunde få dricka det han ville.

För mig är detta flyktigt, jag vill leva ut mitt liv med känslor och med roliga saker tillsammans med de jag trivs med. Jag vill inte blir köpt och känna när jag blir gammal att jag levt ett liv med mycket pengar men med alldeles för lite lycka i mitt liv bara för att jag gjorde som mina föräldrar tyckte att jag skulle göra.

Idag har jag ett lugn inom mig och en lycka inom mig jag aldrig hade så länge jag umgicks med mina föräldrar eftersom jag aldrig kunde veta när min pappa var onykter eller om min mamma låg i sängen och sov hela dagarna(nerdrogad av piller). Allt detta slipper jag nu, men jag har visserligen inte mycket pengar och den summan (10000) som syrran fick när hon fyllde 40 hade jag behövt när jag fyllde i våras, men det känns samtidigt bra att inte bli köpt, att inte ta emot deras hemska pengar utan att klara mig själv och vara lycklig.

Jag lever ett rikt liv nu och det gör mig lycklig.

4 kommentarer:

Drumalex sa...

Jag beundrar dig som har kommit till den insikten, men jag har verkligen svårt att förstå hur någon kan göra så mot sitt eget barn. Jag tror i och för sig inte att det är ovanligt att föräldrar "köper" sina barn men inte i den utsträckningen du talar om här, och med de motiven. Lycka till med ett innehållsrikt liv med äkta värden.

AnnChristin sa...

Det är svårt att hantera närstående människor och särskilt sina föräldrar. Man har ju en gång varit så beroende av dem. Jag förstår din känsla av att få vara äkta. Det är viktigare än alla pengar i världen. Jag önskar dig all lycka på din väg.

Anitha Östlund Meijer sa...

Det här känner jag väl igen.
Min karl har en välbärgad mamma som gärna och ofta ger honom pengar.
Det är inte ovanligt med en check på 10000 i julklapp, MEN hon är inte kapabel att berömma honom en endaste ynka liten gång trots att han drar runt sin familj utan stöd från någon, och renoverar vårt hus utan hjälp av någon.
Hon berättar för oss om sina bekanta som har söner som är sååå duktiga, medan hon mitt för ögonen har sin son som är minst 10 ggr bättre. Synd och skam är vad det är, och jag blir lika arg varje gång och har mycket, mycket svårt att hålla tyst. Tyvärr gör hon på exakt samma vis med våra barn, och just nu diskuterar vi hur man säger till henne på ett snyggt sätt utan att hon skall ta illa vid sig och bli sur.
En obekväm sits som gör att jag i det längsta undviker svärmorsbesök.
Förresten måste jag säga att jag beundrar dig djupt för ditt mod att leva efter din övertygelse.
Ha det gott!

MOAZAC sa...

WOW!!!
Och det wow:et innefattar både denna och din senaste blogg!
Håller med de föregående kommentatorerna..
Starkt skrivit!!

Har oxå levt som medberoende och sätter man inte gränserna någonstans, så blir man överkörd!

Din pappa hade behövt en tid på ett behandlingshem med 12-stegs programmet. Det avslutas med en anhörigvecka, där man vänder ut och in på allt man tyckt/tycker är jobbig med alla familjemedlemmar..
Oftast är det där man har chansen att reda upp saker och ting.
Den beroende är spritfri och tänker klarare än med sprit i kroppen. Dessutom kan dom inte ta till flaskan och fly då det blir jobbigt för dom att höra sanningen!!
Men det är just sanningen dom BEHÖVER höra!!!

Pengar är alltid bra att ha, men som du skriver, ska man inte köpas!
Fult av din pappa att sätta sånt ultimatum på er!!!
Låt honom behålla sina pengar, för är inte människovärdet värt mer än så, så har han gjort samma val nu som när han valde flaskan före familjen!

"Genom sina val ger människan själv ett innehåll till sitt liv"

Kramen
Chrissie