VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


tisdag 18 augusti 2009

Utmaning 230 - något överskattat

Husen i villakvarteren ligger på rad, hus efter hus med sina perfekta klippta gräsmattor. Blommorna är planterade i varje liten kruka som ägarna har hittat i sina gömmor, eller köpt för att få plats med så många blommor som möjligt. Den ena trädgården är värre än den andra. Bilarna står på garageuppfarten och blänker. Allt ser perfekt ut.

Är det det?

Nej, inte i ett enda hus finns det äkta djup kärlek inomhus. Allt det yttre tar upp tiden att det är bara på ytan som allting ser bra ut. Alla runt omkring berömmer ägarna för sina fina hus och trädgårdar, men ingen ser att det bara är en fasad, att allt är överskattat. De bara jobbar på med sina jobb och putsar fixar hela dagarna när de kommer hem, för att visa alla hur fint de har det. Det yttre är fint ja, men sen finns det inget mer, för tiden räcker inte till familjen och gemensamma aktiviteter. All tid och kraft läggs på gräsmattan och alla blommor som ska skötas.
Tyvärr

8 kommentarer:

marmoria sa...

Ja, det kan nog vara så. Bra skrivet

Unknown sa...

Dom tankarna som du skriver så bra om i din text tänker jag ofta..hur ser det egentligen ut bakom den finfina fasaden. Bra skrivet!!

Anitha Östlund Meijer sa...

tänk om man kunde få vara en fluga på väggen för en dag. vilka uppslag man skulle få genom att glida genom olika hem.
jättefint skrivet, och tänkvärt.

AnnChristin sa...

Så sant, så sant. Har bott i ett sådant område. Från början när alla flyttade in och alla var nybörjare på gräsmattor och blommor var det roligt, men det dröjde inte många år förrän skillnaderna kom. Då blev allt pyntat och fint utanpå, sedan kom skilsmässorna. Så vad är värdet någonstans. Du satt fingret på en viktig punkt. Bra skrivet.

Drumalex sa...

Du har rätt, här tar folk till och med lån för att upprätthålla sin fasad, fruktansvärt. Bra poäng!

Heureka sa...

Slående o sant. Vad gör inte människor för en vacker fasad? Och innanför murarna blöder det.

Charlotta sa...

Tänkvärt skrivet. Det är allt lite sorgligt att se sådana områden. Jag ser det tack och lov sällan.

Bengan sa...

om stommen är bra gör det inget med en snygg fasad.
Annars kan det va.
Där jag kommer ifrån justerade man vedtravarna med slägghammare för att få dem spik raka och snövallarna till garaget hyvlades nästan som med osthyvel för att det skulle se bra ut inför grannarna.
Maken