VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


tisdag 4 augusti 2009

Utmaning 216 - en daglig dos

För att jag ska kunna känna mig helt tillfreds med mig själv krävs det en del saker som ska fungera varje dag. Det är inga stora saker alls, bara några små saker som har oerhörd betydelse för mig.

Jag behöver min dagliga dos av tid framför datorn med min ständiga vän - min tekopp.

Jag behöver min dagliga dos av kärlek från min familj, min man och mina barn.

Jag behöver en liten liten stund av arbete med mina 12 steg som jag lever efter just nu.

Jag behöver promenader med hundarna, men jag mår bäst när jag själv får välja när de ska bli av. Alltså när det finns fler i familjen som hjälper till med dem.

Det viktigaste av allt som för att min lycka ska vara fullkomlig är - skrivandet. Min dagliga dos av skrivandet är oerhört viktigt för mig. Den senaste tiden när jag jobbat mycket har inte boken fått sin dagliga dos, men när den får det sprider det sig en härlig känsla inombords som jag kallar LYCKA.

Små, små saker i en lagom dos varje dag får mig att må bra, får mig att känna tillfredsställelse och det får mig att växa som människa när jag gör dessa saker som jag behöver göra för att må bra.

Hugs Comments

Spicecomments.com - Hugs Comments

8 kommentarer:

malix sa...

det är viktigt med dagliga doser av så mycket rutin kallas det det ger oss sammanhang Kasam

Unknown sa...

Så sant!

Hanna sa...

inget konstigt alls! twilight-böckerna är riktigt spännande och nästan helt omöjliga att släppa!

jag brukar inte läsa så fort, men jag läste ut alla fyra böckerna på en månad. (jämfört med att det brukar ta 2-3 månader för mig att läsa en bok!)

tack, hoppas att du med hade en bra kväll!

Drumalex sa...

Rutiner är något jag behöver men inte orkar leva efter. Men när jobbet börjar inser man att det är nog bra med lite fasta tider ändå.

marmoria sa...

Du satte fingret på något: det är små, små saker som behöver fungera. Om de inte gör det, rasar hela strukturen.

Fröken Johansson sa...

Jag gillar att du tar upp de små sakerna som man ibland tar för givet i livet. Jag gillar även att din text ger mig en känsla av att du tar ansvar för din egen lycka och inte förväntar dig att någon annan ska göra dig lycklig. Det gillar jag!

Anitha Östlund Meijer sa...

Nja, jag gillar när saker bara händer och inte är så planerade, men skrivpuff ger mig abstinensbesvär om jag inte får skriva en utmaning per dag.

Charlotta sa...

Det är härligt att du är så medveten om alla små saker som gör att du mår bra.