VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 19 augusti 2009

Utmaning 231 - om att skapa en trend

Ungdomarna sitter tysta när jag berättar för dem om vikten av att kunna skriva bra och korrekt. Klass efter klass har lyssnat på mig på ett sätt som jag inte kunnat drömma om. Hade de helt plötsligt tänkt till och förstått hur roligt det är att skriva och utveckla texterna själva?

Något hade hänt för helt plötsligt satt det elever med sin lilla skrivbok och penna överallt. I matsalen hade de skrivboken bredvid sig när de åt. När de läste en bok i biblioteket låg skrivboken bredvid. När de räknade matte fanns de oxå vid elevernas plats.

När jag kom gåendes i korridoren för att gå till mitt klassrum hörde jag att nästan alla eleverna pratade om figurer och händelser som de ville skriva om. Efter fyra veckors skrivövningar med hela skolan hade det helt plötsligt blivit som en trend att ha med sig sin nya skrivbok överallt. Jag önskade av hela mitt hjärta att det skulle fortsätta, för ungdomarnas skull. Vad allt skulle bli mycket friare för dem om de fortsatte att skriva. Det inre måendet skulle förbättras och den framtida utbildningen skulle bli lättare för dem om de hade skrivkunskaperna med sig.

7 kommentarer:

Unknown sa...

Ja, det låter ju fantastiskt. Bryt trenden och få igång ett skrivande med penna på papper bland ungdomen, som idag i stort sett bara använder mobil -eller datatangenterna.

marmoria sa...

Bra trend!

Drumalex sa...

Tyvärr sker allt sådant i projektform som en kul grej och inte som något integrerat i undervisningen påmånga håll. Jag håller med, bra trend!

Heureka sa...

Det skulle nog förhindra många problem, tänk om det gick att införa som obligatoroskt ämne

Heureka sa...

...obligatoriskt, menar jag.

AnnChristin sa...

En jättebra trend. Att lära sig att formulera sig är så nyttigt och hjälper många osäkra att få en bättre balans i känslolivet.

Charlotta sa...

Fantastiskt. Det måste varit underbart att se.