VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


söndag 2 augusti 2009

Utmaning 213-att välja sida

"När vet man att man har valt rätt sid" Sara lät tankarna virvla runt i huvudet på henne där hon satt på uteplatsen med solen skinande från en blå himmel. Hon njöt av solen, men inom henne fanns en oro hon inte riktigt gillade. Hon hade precis tagit beslutet att välja bort sin far, eller rättare sagt hans spritmissbruk. Hon hade inte tagit modet till sig att berätta det för honom, men hon visste innerst inne att hon måste.

Hon hade berättat för sin mamma igår om sitt sätt att tänka och att hon väljer bort sin onyktre pappa. Mamman belv fullkomligt rasande. Hon skrek på henne i över en timme om hur jävla envis hon är och att pappa inte alls dricker så mycket. Hon skrek om hur lyckliga de är tillsammans och hur jävla envis hon är som fortfarande tjatar om detta drickande. Hon avslutande hela sessionen av skrik med orden.
"Vid fars sida ska jag alltid finnas, vem har du vid din sida?" Sedan gick hon.

Samtidigt som mamma gick sjönk Sara ner på en stol och bara grät. Ja, vem valde hennes sida? Hon brydde inte sig, det enda hon visste var att hon inte ville leva med en far som alltid var onykter och aldrig hade något trevligt att säga. Nu skulle hon leva för sig själv, med sig själv.

3 kommentarer:

Fröken Johansson sa...

Tufft men kanske nödvändigt beslut att ta, liksom känslan av att förlora modern på samma gång...åtminstone tillfälligt...

Drumalex sa...

Håller med, ett tufft beslut. Det krävs mod att välja att man inte vill vara ett offer längre.

Margareta sa...

Vissa beslut kostar på men det hade kanske kostat mycket mer att inte ta dem.