VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 29 juli 2009

Utmaning 210 - om att finna fel

-Kan du inte lära dig att det är kniven som du ska hålla i höger hand? Det har jag väl talat om varje dag nu i flera veckors tid, orden var skarpa när Sara rättade Hanna vid matbordet.
Hanna bytte kniven till den rätta handen under tystnad. Middagen var en tyst sammankomst mellan Sara, Magnus, Hanna och Maja. Ingen sa något för Sara hittade alltid fel i det de sa eller hur de åt. Ingen öppnade munnen, inte ens Magnus. Middagen som skulle vara glädjen och gemenskapen hos familjen, men ju längre tiden gick ju tystare blev vid matbordet. Ingen trivdes, men ingen sa något heller av rädsla att få höra att det de gjorde var fel.

Sara var en fantastisk människa på att hitta fel hos alla i familjen. Ingen ungick hennes hökögon. Besticken var i fel hand, uppläggningsbesticken lades i fel fack när maskinen tömdes, ingen tog bort hår från borsten när de borstat håret, de glömde att torka bordet efter de hade fikat osv osv. Om någon sa till henne om att hon hade gjort något som inte stämde överrens med vad hon sa till de andra flög hon nästan i taket. Hon blev så arg så arg, så det hade de slutat med.

Just nu gick alla i familjen med en önskan om att hon skulle sluta finna alla fel och ta hand om sig själv istället.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Bra skrivet om någon som hela tiden letar felen hos andra, samtidigt oförmögen att se sig själv.

Siestri sa...

Bra beskrivet av en "felfri" person.
Stackars barn, det var väl även fel att de var tysta kan jag tro.

Drumalex sa...

En i grunden olycklig person som projicerar sin ångest på alla runt omkring sig. Tycker synd om alla.

marmoria sa...

Som Sissan säger, det var väl även fel att barnen var tysta. Gillar att du kan se kritiskt på ditt alter ego.

mysaan sa...

Vilket jobbigt sätt att växa upp på, att allt man gör är fel. Men det är väldigt bra beskrivet med en vanlighet att se andras brister men blunda för sina egna.

Charlotta sa...

Felen är så lätta att se och kommentera. Men allt vi gör rätt går oftast obemärkt förbi.

Anitha Östlund Meijer sa...

Ha, ha min mor blev en sådan här häxa när hon gick in i klimakteriet.
En riktig argbigga som hatade allt och alla.
HOn fick magiska piller och blev snäll.
Jag skickar lite magiska piller till din figur så kan hon coola ner lite.
Förövrigt en jättebra igenkännande text

Cattis sa...

Jag behöver inga magiska piller, jag var sådan här innan jag blev sjukskriven för 6,5 år sedan. Men jag känner tacksamhet över att jag kunnat ändra mig och ge min familj en bra fru och mamma.

Det är ännu roligare att utifrån detta skriva en bok, som växer utifrån min tankar och min kreativitet.