VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


torsdag 23 juli 2009

Utmaning 204 - om en fest

Hon står och tittar på preseningen som hänger över fönstren. Hon suckar djupt. Det är tre dagar tills hon fyller 40 och köket är inte klart. Hon går bort mot fönstret där vaskarna ska vara och där hon ska stå och diska i framtiden.Framför fönstret. Där finns inga vaskar heller än. Två stora hål i granitskivan. Hur snyggt är det?

Torsdag morgon och ångesten river och sliter i henne. Hur ska de hinna allting tills lördag? Ingen annan verkar bry sig. De sover gott i sina sängar med duntäckena över sig och här står hon och funderar över hur det ska bli klart. Detta jobb som inte ens är hennes uppgifter. Varför bryr hon sig då? Hon kan inte göra något åt det heller. För att det är hennes fest och hennes födelsedag, när hon vill att allting ska vara så bra som möjligt, därför bryr hon sig om alla andras arbetsuppgifter.

Hennes uppgifter är att städa och duka, men det går inte när inte fönstren är på plats och inte arbetarna är klara i köket.

Det var inte så här hon hade tänkt sig sin stora fest i sitt nya kök. Vilken tur att man inte kan se in i framtiden innan för då hade hon nog gått och satt sig i skogen och stannat där om hon vetat att veckan innan festen skulle vara på detta vis.

Nej, hon orkade inte tänka på hu festen skulle bli, hon gick tillbaka till sängen och drog täcket över huvudet.

Huvudet sprängde, hur kunde det vara möjligt när hon var nykter under festen. Hon drack ju inte längre,men ändå kände hon sig bakis. Det blev en fest. Vaskarna kom på plats, fönstren kom på plats. Silvertejp sattes som handtag i varenda låda och det fungerade alldesles utmärkt för oss. Alla 50 gästerna kom för hennes skull med presenter och med blommor. Allt blev lyckat. Alla gästerna var imponerade av att de ordnat en fest samtidigt som de renoverade köket, men ingen kanske förstod att det hade varit deras dröm länge att få ha en fest hemma i detta nya stora kök.

Lyckan spred sig inombords på henne när hon tänkte på sin stora 40-års fest. Vilken tur att hon inte gick ut och satte sig i skogen.

6 kommentarer:

malix sa...

vilken tur att det blev fest och att den blev så lyckad lyckan med nya diskhoar eller inte spännande tanke slog mig att ha fest samtidigt som renonvering.

Anonym sa...

Bra slut! Du skriver bra! : )

Unknown sa...

Så är det i regel...man oroar sig i onödan...allting ordnade sig och du fick din fest. Bra!

Drumalex sa...

Hur ofta tänker man inte att det är roligt när folk bara tittar in utan inbjudan. Det blir som det blir. Att träffas är det viktiga, inte hur det ser ut. Träffande text.

Charlotta sa...

Köket blev inte klart, men festen lyckad. Man kan verkligen följa med i känslosvängarna här.

Margareta sa...

Tur att man inte alltid följer sina känslor. Och vad härligt att du fick ett så fint minne!