VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


fredag 10 juli 2009

Utmaning 191 - att bli tagen på allvar.

Sara låg på soffan med kudden över huvudet, som vanligt och Magnus ska natta barnen. Sara var tröttare idag än hon var igår och orkade verkligen inte läsa någon saga för barnen. Synd bara att inte Magnus kunde fatta det, tänker hon. När ska han begripa att hon verkligen var för trött för att umgås med någon människa över huvudtaget. När ska hennes känslor bli tagna på allvar?

Det är många tankar som surrade i hennes huvud där hon låg med kudden över huvudet. Så här låg hon varje dag i soffan och om det fanns en liten fluga på väggen som såg henne varje dag skulle den nog undra vad det var med henne som ligger under kudden på soffan.

Magnus kom in i tv-rummet och frågade:
-Kommer du upp och säger godnatt?
-Nej, det gör jag här nere.
-Men, det är flera dagar sedan du gjorde det.
-Nej, det är det inte för jag säger god natt varje kväll till mina barn, svarade Sara surt.
-Jag menar att du inte har följt med oss upp i sovrummen.
-Det spelar väl ingen roll var jag säger god natt, huvudsaken är väl att jag säger god natt, eller?

Magnus svarade inte utan gick upp där uppe. Maja och Hanna kom in och lyfte lite försiktigt på kudden för att ge henne en puss och kram innan de skulle gå upp till Magnus.
-Hur är det mamma, frågar Maja med tunn röst.
-Bra, trött bara, men jag har längtat hela dagen efter era pussar.Kan man få mer än en, kanske?
Maja sken upp och slängde sig om halsen.
-Klart du kan, du kan få hur många som helst när som helst, bara du orkar.
Det knöt sig i bröstet på Sara när hon hörde de orden. "Bara du orkar" stackars barn vad de led för att hon inte orkade göra något. Allt kommer att bli bra bara Magnus kunde förstå allvaret i hennes trötthet och verkligen tog henne på allvar och gav henne den tiden som hon behöver.

Allt skulle bli bra.

4 kommentarer:

Unknown sa...

En mamma och människa som tagit slut...som ropar efter förståelse.
Tack för att vi får följa Sara...hoppas på forts.

malix sa...

gillar att du skriver men ämnet gör lite ont. ser de små änglarna framför mig, dessa barn som kanske får vara större än de borde få vara, deras tåtrippande för att hjälpa sin mamma. känner hennes trötthet, men det gör ont kanske för att jag själv varit där .....

Charlotta sa...

Ja, det gör ont även i mig. Har också "tagit slut" en gång och känner väl igen mig i beskrivningen av att "han" inte FÖRSTÅR vilken trötthet och oförmåga till handling det innebär.

Hon som skriver på bloggen, såklart! sa...

Fylls av medlidande då jag läser denna text.
Mycket bra skriven, men väldigt sorglig..