VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År

Sista dagen på detta år och jag ska skriva på min tenta så mycket jag bara orkar.

Som matmissbrukare är inte storhelgerna något roligt. Det är jobbiga känslor att jobba med hela tiden. Det är en sorg att inte kunna äta som andra när det är fest. Det är inte sorgligt på ett vis eftersom jag själv valt att leva så här, men när festen väl börjar är det jobbigt med allt det fina och den goda maten som står framdukad och jag får bara äta EN tallrik. Jag kan inte stoppa in som jag gjorde förr, då jag åt varje minut den sista dagen för att börja det nya livet den förste januari. Det är jobbigt samtidigt som det är en befrielse att slippa. Idag äter jag det jag mår bra av och slipper all ångest som skitmaten framkallar. Då blir jag fylld av tacksamhet över mitt val att tillfriskna från matmissbruket. Därför gör det mig inget att skriva på tentan idag för då slipper jag att fokusera på vad det är för dag och vad alla anra ska äta och göra denna dag. Jag har själv valt att skriva idag. Jag har haft möjligheten att skriva andra dagar, men då har jag prioriterat annat så det blir säkert en bra dag för mig idag. Jag älskar att skriva och idag ska jag skriva om läraruppdraget, hur jag ser på det och när jag kan skriva personligt är det inte lika jobbigt som när jag ska in och rota i böckerna om teorier och annat som är svårare för mig att skriva om.


Av någon anledning engagerar jag och min man oss inte särkilt mycket i just denna dagen för vi har två hundar som måste få extra mycket kärlek av oss denna dag. Vi måste vara hemma med dem för de gillar inte rakterna. Vi provade att vara borta förra året, men det gick inte så bra så vi är hemma i år. Vi behöver inte engagera oss heller för denna dag är speciell för oss ändå, det är nämligen vår förlovningsdag. 9 år i dag sedan vi bytte ringar. Jag kan fortfarande säga att jag är otroligt kär i min man och så har jag aldrig känt tidigare och bara det är en otrolig vinst för mig som har så mycket jobbiga känslor inom mig och har haft under alla år. I tidigare förhållande har jag flytt, jag har gått istället för att lösa problemen. Detta slipper jag nu,för jag har lärt mig att öppna mig som jag aldrig kunnat tidigare.


Dagen igår var ganska jobbig, men den blev fantastisk på slutet eftersom jag var på ett alanon-möte(12-stegsmöte för anhöriga till alkoholister). Jag höll i mötet och vi hade en nykomling och ett besök av en nykter alkoholist och det var ett fantastiskt möte som gav mig otroligt mycket glädje med mig därifrån. Jag ska gå på fler 12-stegsmöten denna vecka så kommer nog lugnet inom mig snart igen. Jag tror verkligen att jag inte behöver något annat än lite möte i mitt liv för att lugnet ska komma tillbaka. Då kan jag ge min familj lite mer kärlek än jag gjort den sista tiden. Kärlek som jag vill ge men som inte alltid kommer fram av olika anledningar.

Jag önskar av hela mitt hjärta Ett Gott Nytt År till alla

*skrivarvänner som älskar att skriva
*matmissbrukare som fortfarande lider och de som hittat lösningen
*alkoholister som tillfrisknar och de som är kvar i sjukdomem
*virkkompisar som hittat glädjen i att vara kreativ
*barn och ungdomar som har det svårt och de som behöver extra mycket kärlek
*vuxna barn som fortfarande lider av sin dysfunkionella barndom och de som är på väg till ett bättre liv.

Ja till oss alla. Kärlek och gemenskap behöver vi alla i våra liv och jag vet att vi får det bara vi har ett öppet sinne.


Cattis

11 kommentarer:

Maria sa...

Tack vännen!
Jo lite glädje ska jag nog kunna känna ändå. Jag vet inte om manska ha dåligt samvete för att man inte sitter hemma och tjuter. Men jag har inte det, för hon skulle inte vilja det. Hon ville mitt bästa och hon skulle vilja att jag lever vidare med mitt liv, vilket jag också gör. Hon finns alltid med mig men "bara" som ett minne, trots att jag kan känna hennes närvaro så tydligt just den här dagen. Jag kommer alltid vara tacksam för att jag fick lära känna henne och att jag fick ha henne vid min sida, jag kommer alltid vara tacksam för den hjälp och stöttning hon gav mig. Det är där min fokusering måste ligga istället för att bara fokusera på förlusten av en underbar människa.
Jag kommer alltid sakna henne men på något sätt har jag ändå lärt mig att leva utan henne, vad har jag för val? Hon kommer ju ändå aldrig tillbaka.
Mitt motto är: Acceptera det du inte kan förändra och förändra det som du kan förändra (om man vill förstås)
Jag kan inte göra något åt att hon är borta, därför måste jag acceptera det. Däremot kan jag påverka hur jag ska hantera det.

Du är så duktig vad gäller maten. Inte alla som har sån självdisciplin, så det ska du ha en eloge för.

GOTT NYTT ÅR!
Kramkram

Pixi sa...

Tack för din ärlighet!Matmissbruk ja det e inte lätt ,jag var på andra hållet i många år innan jag fick bukt med det men man får kämpa med det varje dag..Idag har jag skaffat mej en bra balans o det mesta går på rutin o jag väger normalt idag men förstår vad du går igenom..12 stegsmöten är bra .."vi kan bara behålla det vi har genom att ge bort det "Önskar dej oxå ett bra 2010..
det året har jag bestämt mej oxå föratt skriva en bok,ska börja i januari..kram på dej =)

malix sa...

hoppas tentan blir bra för dig och lycka till gott nytt år

Tina sa...

Hej du fina!!!
Så underbart att du tar fram din enorma styrka & gör nått positivt av det svåra!!!
Va skönt att dina möten ger dig så mycket & ett inre lugn!!

Ja, nu är det snart ett helt nytt år.. med massor av nya möjligheter!! Underbart!!!
Men nu när jag ser på nyheterna så kommer den otäcka insikten om att det har hänt så mycket tragiskt 2009 & just nu när jag skriver detta har 4 personer blivit dödade i ett köpcenter i Finland... snyft.. så allt är inte positivt.. men jag väljer att tänka positivt inför det nya året.

Till dig min fina vän!!

Jag vill önska dig ett underbart Gott Nytt år!! Detta år vill jag fylla med ljus, kärlek, glädje, styrka, trygghet, lycka, harmoni, självkänsla, god hälsa, liv, vänskap, pengar mm... & skänka det till dig!!

Vill tacka dig för allt du delat med dig av till mig under 2009 & hoppas på att 2010 bidrar till en fortsättning på vår vänskap!!

Nu med min kaffe kopp i hand & brasan som brinner så rofyllt i spisen känner jag hur lyckan bubblar upp inom mig!
Du har hjälpt mig så mycket & funnits där för mig när jag varait ledsen & behövt en vän!! Du har delat med dig så mycket av dig själv till mig & det är jag så tacksam för.

År 2009 har för mig inneburit massor av positivitet. Även mindre positiva händelser & känslor oxå, men övervägande positivt & en hel del av dessa positiva beror på dig. Jag är så tacksam över att få ha dig som min vän!!!

Ha nu ett underbart avslut på 2009 & välkomna 2010 med öppna sinnen!!

Tack för din vänskap!!
GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!!!

Ljus & kärlek till dig från mig

Anitha Östlund Meijer sa...

Lycka till med tentan!
Gott Nytt År

Unknown sa...

Tack för dina texter där du ärligt beskriver både det svåra i livet och det som ger dig glädjen. Jag önskar dig av hela mitt hjärta ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Lycka till med tentan! Kram Anna

AnnChristin sa...

Lycka till med allt du har framför dig och bra kämpat med matmissbruk, utbildning, jobb, barn och allt annat. ETT GOTT NYTT ÅR önskar jag dig och många nya segrar i livet. Kom i håg att vi vinner inga segrar om vi inte "krigar". Och tack för allt du har bjudit oss läsare av din blogg på.

Rita sa...

Önskar dig också ett riktigt gott nytt år! Hoppas att det nya året kommer med lycka, glädje och hopp inför framtiden för dig!
Kram/Rita

Thessan sa...

Gott nytt år!

Heureka sa...

Mycket tänkvärda och kärleksfulla rader. Du kommer att klara av allt du vill, för du har en så god insikt. Lycka till! Kram från mig!

Siestri sa...

Lycka till i framtiden och
Gott Nytt År!