VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


fredag 18 december 2009

Utmaning 352 - julstress


Med alla julklapparna (utom makens) avklarade i London behövs ingen stress för att hinna med allt. Med barnen hos sin pappa över julen försvinner ännu mer av julstressen. Med bilen packad den 22 december kör vi 70 mil norrut till en lugn och fin stuga där vi ska vara i en vecka. Det är underbart att kunna koppla bort den stressen och kunna fokusera på vad som är viktigtast just nu och det är min hälsa och min tenta.

Jul blir det ändå och jag är lika lycklig som alla andra på julafton fast jag inte stressat runt för att hinna med så mycket som kanske inte egentligen behöver hinnas med.

Varje dag är noggrant planerad för att få julgodiset gjort tillsammans med barnen, tentan skriven och makens julklapp köpt, men det är ingen stress och det är det bästa för mig. Att inte stressa. Jag blir faktiskt glad när jag tänker på hur långt jag har kommit när det gäller att sätta gränser om vad jag egentligen behöver eller inte behöver. Jag läser så många måsten på facebook som andra har och då blir jag fylld av tacksamhet över att jag plockat bort mina måsten.

När jag var barn jobbade min mamma in i det sista inför julen, för hon jobbade i en charkuteriaffär och de hade fullt upp ända fram tills lillejulafton på kvällen. Den kvällen drack de vin och mös så hon kom alltid hem kl 10 onykter och fnittrig då far hämtat henne. Sedan var hon sur och besvärlig resten av julen för hon var så trött över alla hennes måsten som hon haft under tiden innan jul. Jag är så glad att jag för det första ger mina barn en nykter mamma i alla julbestyr och att jag inte behöver ha denna julstress.

5 kommentarer:

http://tittelina.blogspot.com sa...

Låter som att du har hittat den jul som du helst vill ha. Det är väl tricket, att inte bry sig om hur andra gör, utan hitta sitt eget. Bra för dina barn att få ha den lugna sköna jul som du inte fick som barn.

Drumalex sa...

Du har kommit långt. Låter skönt att åka iväg över jul.

liselotte sa...

Låter som om det kommer att bli en härlig jul för er. Skönt att slippa stressen.

Tjotten sa...

Ja, sen nu till att ta vara på denna fridens högtid. Jag har också problem med stress men ändå har jag tagit på mig att ha folk boende hos mig från den 12 - 27. 8 vuxna och 8 barn PUST!

malix sa...

låter som en bra och trevlig jul onyckra föräldrar nej tack, hos oss dricker vi julmust det är, jul stress. stress överhuvudtaget nej det funkar inte för mig kanske för jag innan haft så mycket
" sen kommentar men hade ingen ork igår satt och målade istället "