VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


söndag 13 december 2009

13 december


Härliga Luciadagen och tredje advent är det idag. Jag ska få se ännu ett Luciatåg i kyrkan idag, för min underbara systerdotter ska gå Lucia. Det är så mysigt att gå i kyrkan och få höra fina sånger och titta på de söta barnen som går i Luciatåget.Det som gör denna dag lite jobbig är att jag har bestämt mig för att ta tag i min tenta som ska skickas in nästa söndag. Den handlar om läraruppdraget och min handledare sa att den inte var så jobbig och jag hoppas att han har rätt. Den ska handla om hur jag ser på läraruppdraget och förhoppningsvis har jag så mycket att säga om det att det räcker till sju sidor tenta.

Jag hamnade i soffan hos min bästa vän igår kväll. Vi har inte träffats så mycket eftersm jag har jobbat och praktiserat, men hon ger sig aldrig. Hon väntar tålmodigt på den lilla tid jag har att ge henne. Igår fick jag ett sms om jag ville komma för hennes make skulle iväg. Hon trodde inte att jag skulle komma och min make blev lite chockad när jag sa att jag skulle iväg för jag brukar vilja sitta i min soffhörna och virka varje kväll.Men inte denna kväll. Denna kväll satt jag i bästaste vännens soffa och virkade julklappar. Och som vanligt hade vi det mysigt hos henne och bestämde nästa träff till nästa söndag för då läser hon igenom min tenta innan jag skickar den till läraren. Vi träffadesför 10 år sedan när vi pluggade på högskolan och vi har ALDRIG varit ovänner, det är häftigt det. En bättre vän finns inte, hon och syrran delar första platsen på den listan.

Nu är det:
1 vecka till fjärde advent.
5 skoldagar kvar för eleverna.
8 dagar tills vintersolståndet.
9 dagar tills vi kör till lugnet
11 dagar till julafton

Ha en underbar 3 advent

Cattis

2 kommentarer:

Tina sa...

Hej vännen!!
Låter så mysigt att sitta uppkurad i soffan hos bästa kompisen & sticka! Ja, var hade vi varit utan våra fina vänner??
Mitt liv hade varit oerhört tomt & ensamt.
Va mysigt med lucia tåg i kyrkan<3 Va längesedan jag såg det. Idag är det Söndag & jag måste vila mig rejält för denna vecka börjar jag jobba heltid inför julen.
Tusen tack min fina vän för dina värmande ord inne hos mig!! Jag behövde nog höra just dem =)
Tack vännen<3<3<3<3<3<3<3<3
Ha en underbar lusia & advent!!
Kram Tina

Thessan sa...

Tittar förbi å önskar en mysig lucia & tredje advent!