VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


måndag 21 december 2009

21 december


Sista dagen har kommit som innehåller en massa saker som ska göras. Jag tänker inte skriva "en massa måsten" för jag har själv valt att göra det jag ska göra idag. Idag ska jag nämligen till den klass jag gjort min praktik i och vara med på deras skolavslutning. Sedan ska jag följa med en kompis hem som har en dotter i denna klass. Vi umgicks under några år i vår ungdom och nu hittade vi varandra igen genom hennes dotter. Det ska bli mycket trevligt att få denna förmiddag med dem. Sedan är det tyvärr lite utomhusjobb kvar som jag inte trivs med alls i denna kylan, men det går ändå. Det gick jättebra igår när jag jobbade så jag vet att det kommer att gå bra idag med. Jag hade planerat in ett jogginpass med friskis kl 17.30, men som det ser ut nu måste jag vara hemma och packa ikväll, så jag får med mig allting.


Idag har jag lärt mig att få bilden lite större än vanligt och det är därför julbilderna tar sådan plats idag, om det nu är någon som undrar.

Jag tycker att december månad har gått så fort och jag har verkligen gillat alla mina julbilder som jag har haft med hela månaden. Det finns så många bloggar som ger sin blogg härligt julutseendé, men det kan inte jag så jag får nöja mig med dessa bilder.

Då är det snart jul och det är tredje julen som jag firar utan kontakt med mina föräldrar. Mycket sorg har jag inom mig och mina tankar går ständigt till dem och jag undrar "Har de lika stor sorg inom sig?" Eller är de fast i sina bittra tankar där de tycker att de gjort allt för mig och att jag är hjärntvättade av 12-stegsprogrammen som gör att de inte kan umgås med mig? Detta lär jag aldrig få svar på, men julen är inte bara en glädjens tid för mig eftersom jag har två föräldrar i livet, men ingen av dem har jag kontakt med. Otroligt sorgligt. Det enda jag vet är att jag INTE vill ha missbruk i min familj och att beroendesjukdomarna är så starka att de väljer hellre sina droget än sina barn, men det finns de som väljer sina barn och avstår från drogern och jag hade verkligen önskat att mina föräldrar hade tillhört den gruppen.

Nu är det:
Skolavslutning idag
Vintersolståndet idag
Vi kör till lugnet i morgon.
Julafton om tre dagar.

Cattis

3 kommentarer:

Tina sa...

Hej du underbara!!!
Va fint du skriver!! Va kul att få lära känna en gammal vän igen =)
Jag hoppas du/ni får en underbar jul i Lugnet!! Låter helt underbart!!!

Jag förstår ditt dilemma omkring julen. Självklart vill man ha alla sina nära & kära i sin närhet, om det går. Men när det inte går, får man gå efter sitt hjärta!! Är det verkligen värt att tillbringa en julafton med missbruk, enbart för att det "ska va så" eller är det bättre att ta avstånd & skapa sin egen jul??
Jag tycker du gjort helt rätt val. Det är dina föräldrars val oxå & de har ju valt sitt, så det kan du inte göra nått åt. Det är DERAS val.

Så jag förstår att du bär sorg i ditt hjärta!!!! Men glöm inte att det finns en anledning till att du gjorde det valet!!!!

Du besitter en så enorm styrka & den är säkert väldigt skrämmande för dem. De har inte själva den & det skrämmer dem!!!!

Du är värd att få ha en harmonisk jul & du har gjort så gott du kunnat, men ser inte de det så är det de som besitter det stora problemet!!!!!

Va rädd om dig min vän & tack snälla för att du hälsar på hos mig!! Betyder så mycket!! Jag menar det verkligen!!!
Ha nu en underbar jul & sträck på dig & va stolt!!! Se bara vad du åstadkommit!!!!!!!!

GodJul min vän!!!
Kram Tina

Koneko sa...

God jul vännen!
Håller verkligen med i ovanstående inlägg, du fullkomligt strålar av styrka och positiv energi! Även om du kanske inte alltid ser det själv så är det den aura som omger dig.

Hoppas du njuter fullt ut av lugnet imorgon och över julen. Önskar jag kunde göra detsamma, men eftersom skolan inte tillåter julefrid för min del så får du minsann njuta för mig också :D

Längtar redan så efter vår virkdag i januari. Kommer mitt i en hektisk tentaperiod och det är precis då jag behöver det som mest!

Sköt om dig, du är guld värd!
kramar

Bloggullet sa...

Jag önskar dig en riktigt god jul
nu har vi snö första gången på länge.
Julkramisar