VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 30 december 2009

Två dagar kvar

Jaha, då är det bara två dagar kvar av detta år och som jag känner mig just nu hoppas jag att nästa år blir bättre. Jag har en konstig känsla inombords som jag inte brukar ha. Jag irriterar mig på mycket och är sur mot min underbara familj som jag älskar så mycket. Jag hoppas att det beror på för lite 12-stegsmöten och att det blir bättre när jag nu har tillgång till dem här hemma igen. Eller att det "bara" är tentastressen som gör sig påmind igen. Den ena ska lämnas in på fredag och sen har jag "bara" en liten skrivuppgift kvar innan nästa termin börjar och då ska jag plugga på heltid.

Igår var min systerson med mig och medan jag fixade ägg och bacon till oss tittade han på bolibompa på datorn. Tänk vad fyraåringarna idag har det bra. Bolibompa i köket på datorn, det är livet det.
Igår var Alex med sin moster och idag ska hans syster Amanda få vara med mig. Vi ska på ett dagridläger tillsammans. Det var vi ofta på när jag oxå red, men jag har slutat med det,men nu ska vi till stallet idag och jag bara älskar att få vara där med henne.

En till som älskar mycket här i livet är min lilla hund, Gina. Hon älskar sin mattes nya fleecemorgonrock och att den ligger färdig till henne i resväskan. Hon bara njuter och säger "Tack matte, du är bäst"


Nu är det bara två dagar kvar av detta år och jag hoppas att det avslutas fint och att nästa år börjar lika fint även om nästa års första dag är en inlämningsdag för en tenta.

Det är häftigt med mitt mående och hur det ändras bara genom att jag skriver. När jag vaknade idag var jag inte särskilt lätt inombords, men efter en utmaning och ett inlägg känns allting genast bättre. Jag ser fram emot mina nya skrivarrutiner nästa år. Tänk vad de ska göra med mig och mitt mående. Jag kommer att flyga fram.

Cattis

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du Cattis... Vad säger man!?
Att ha något hängande över sig är inte kul!!!!
Ingen kritik nu, för jag VET att du gillar att skriva, men det är kanske den där proppen MÅSTE, som är jobbig!
Finns en jäkligt bra bok av Brian Tracy.. "Svälj den fulaste grodan först - 21 sätt att få mer gjort på kortare tid".
Lättläst o bra!
Jag gör alltid som så, att har jag många "måsten (som vi i övrigt oftast själv skapar), så ser jag alltid till att göra det tråkigaste först! Sen är det gjort!
Roligare att avsluta dagen o man blir på bättre humör!
Som nu... Nu ska jag ränna i tröttsamma tvättstugan o sen ut o borsta snö.. Inget kul, men det är lika bra att få det överstökat!
Kramkalas
Chrissie

Anitha Östlund Meijer sa...

Godmorgon!
Jag är av den där hopplöst positiva typen som sällan deppar och mår dåligt utan brukar se något positivt i det mesta.
Vad duktig du är med ditt pluggande.
Jag söker ju jobb och har flera olika på gång, men tycker det blir sorgligt att vara borta från barnen så mycket. Om jag nu inte hittar skribentjobb!
Jag har sökt några, men inte fått något svar.
Annars har vi iskallt ute men trotsar ändå kylan för att gå ut och åka snowracer och pulka. Med rosiga kinder och illröd näsa äntrar vi sedan huset som välkomnar med sin braskamin.
Ha ett gott nytt år

Tina sa...

Men älskade underbara vän!! Jag känner just som du idag!! På dåligt humör, arg, irreterad, sur & tvär med en obehags känsla inombords som jag inte vet vad det är.
Tänk att vi går båda två samtidigt & känner såhär =) Tycker det är spännande.
Vi är så lika på så många sätt & aldrig ens träffats.

Jag kände mig så as förbannad för en stund sen & allt gick emot mig så jag satte mig vid min blogg & skrev... inget fint språkval kan jag säga.. men det hjäpte. Känns bättre nu!!!

Önskar dig en fin dag & tack för att du finns i mitt liv!!
Kram Tina

Ann-Catrin sa...

Vad konstigt att även jag känner mig orolig just nu. Har haft två stressdrömmar i rad trots att jag inte har någon tenta som hänger över mig "bara" mitt bokprojekt som har varit lågprioriterat den senaste veckan. Du kommer att klara dej bra i framtiden med den kraft du ändå besitter!!

Heureka sa...

Intressant det du skriver att det får dig att må så mycket bättre...Det händer något när man skriver, tycker jag med, och just därför: önskar jag att alla vi som verkligen vill och behöver skriva ska få den tid och möjligheter vi behöver - för inget annat kan kompensera det.

Cattis sa...

Tack för alla fina kommentarer. Chrissie: Ja, du har rätt i det du skrev med MÅSTEN, därför tror jag att jag mår bättre med lite fina rutiner i lviet som just det, blir rutiner och inga måsten.

Razaha: Jag känner som dig när det gäller mina barn. Har precis diskuterat med båda två om att jag vill vara med dem, men de fattar ändå inte riktigt vad jag menar.

Tina och Ann-Catrin: Ja, visst är det konstigt hur vi mår just nu, men kanske det är storhelgerna som sätter igång en massa inom oss som gör att vi känner som vi känner.... hoppas det så att det inte är något som jag inte gillar...

Heureka:Ja, skrivandets inverkan är så häftig så jag vet inte vad jag ska tro och känna. Härligt är det i alla fall.

Kramkram på er alla.

Cattis