VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


söndag 6 december 2009

Utmaning 340 - övervakad

Vem gillar att bli övervakad? Jag tror inte att många tycker om det alls. Vi blir det många gånger fast vi inte vill. Det är många som blir det i sina hem fast de är vuxna människor som klarar sig alldeles utmärkt själva, deras problem är att de har valt fel partner. De valde en som övervakar dem. Barnen kan inte välja sina föräldrar och när de då har en mamma som övervakar dem blir det många gånger synd om dem.

Innan jag blev sjukskriven och när jag var som värst, var jag en övervakande mamma. Allt skulle vara på mitt sätt och jag tittade alltid i smyg på vad barnen gjorde. Jag var alltid snabb med att tala om för dem om de gjorde "fel", alltså inte på mitt sätt. Detta hemska beteende är borta idag och jag har kommit till insikt att alla sätt är bra, det behöver inte vara på mitt sätt alltid.
Men igår hade jag önskat att något övervakat mig och hjälpt mig med mitt pepparkakshus, för taket blev snett när jag limmade det. När jag upptäckte det sa maken att han skulle hjälpa mig med ett annat lim idag. Den hjälpen tar jag tacksamt emot, men det hade vi sluppit om jag blivit övervakad när jag limmade dit det.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Övervakare i hemmet... Denna har ett kontrollbehov... Har varit MYCKE värre än det är idag, och det går att jobba bort, som väl är!
Skönt att du fått bort det mot dina barn!
tycker ditt pepparkakshus är skit fint med litet snett tak!!! lite snett, är inte litt, som vi säger på göinska!
Snäll man du har som hjälper dig med det!!!
Ha en fin dag!!
Kramkalas
/C

Thessan sa...

Vilket fint pepparkakshus! Det är helt ok vet du, skulle du kunna nåt svar så släng in en kommentar. det är fler än du som inte alltid kan svaren så det finns ju en chans vet du! Kram å ha en mysig andra advent

Heureka sa...

Härligt pepparkakshus, som man blir glad av! Det perfekta är inte alltid bäst

Siestri sa...

Det blev ett jättecharmigt pepparkakshus. Jag tror det blev snett för att det inte ville bli övervakat. Det är nog ett tecken;)

Cecilia Sahlström sa...

Det är svårt när man har stort kontrollbehov. Ofta handlar det ju om att man inte har kontroll över sig själv, därför vill man ha det över andra. Jag är glad att du mår så mycket bättre idag och att du snart är färdig med din bok. Stort lycka till med det! Och jag tycker att ditt pepparkakshus var jättefint! Det har absolut en egen personlighet;)! Cissi

Drumalex sa...

Det är väl det som är meningen med livet, att jobba på sina dåliga sidor, att komma till insikt. Ett alldeles perfekt pepparkakshus saknar charm, så är det med allt, en liten skavank gör allt en aning vackrare.

Unknown sa...

Ditt pepparkakshus är så fint! Skönt att ditt kontrollbehov avtagit. Ha en skön helg du också! Kram Anna

Sofie B-C sa...

Skönt för både dig och barnen när du känner dig mer avslappnad! Och vilket fint pepparkakshus! Stort tack för födelsedagshälsningen -den uppskattades! //Sofie

Margareta sa...

Jag tycker att det lilla huset är som taget ur Hans och Greta!

AnnChristin sa...

Snyggt jobbat tjejen, både med pepparkakshus, som är jättegulligt och med dig själv. Vi är alla lite till mans både sneda och vinda. Och tack och lov är vi inte perfekta. Vem skulle orka med oss då?