VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


tisdag 29 december 2009

Snart Nytt År

Nu är det snart nytt år och jag önskar att jag fått fira det där jag precis varit med kylan och alla snön.
Nu är jag tillbaka hemma vid köksön och datorn och de vanliga morgonrutinerna sitter i. Jag ska faktiskt försöka ändra lite på dem och inte ge internet så många timmar som jag gjort tidigare när jag inte kan sova. Det finns mer att göra än att surfa har jag kommit på denna veckan jag inte haft tillgång till internet.
Jag skulle verkligen kunnat vara lika påpälsad som jag är på bilden några dagar till. Tyvärr ligger stugan lite långt iväg för att kunna köra dit över en helg. Det återstår att se när jag kommer dit igen.

Som jag skrev igår ska jag faktiskt försöka komma in i andra skrivrutiner. Jag ska inte bara ge boken när jag har tid. Jag ska ta mig tid till boken en stund varje dag. Detta kommer jag att kunna om jag surfar lite mindre, det vet jag. Jag har fastnat vid datorn alldeles för mycket de senaste månaderna. Nu ska vanor och beteende ändras. Något löfte blir det inte, men en ínsikt som jag kommit till och den ska jag följa.

Något löfte om bättre kost eller motion behöver jag inte ge eftersom jag varit sockerfri i över tre år och nykter i snart fyra år. Motionen har varit igång sedan juni, så jag känner mig motiverad att fortsätta med det. Jag skulle önska att jag kunde få mina barn att äta lite mindre socker. Det hjälper inte att jag inte köper hem något till dem, för de är så stora att de handlar själva. När jag vägrar köpa kakao till chokladmjölken köper de sockerhungriga barnen det själva. Ja,ja, det återstår att se om jag kan motivera dem till det.

Jag ska snart ut på en arbetsrunda som blir längre än jag hade hoppats på, men jag ska ha min ständige följeslagare med mig. Alex 4 år ska hjälpa sin moster idag. Eftersom jag längtat efter honom och han efter mig blir det säkert en fin dag tillsammans. Morgondagen ska jag tillbringa i stallet med hans syster Amanda 7 år då vi ska på dagridläger på ridksolan tillsammans.

Jag hoppas ni alla får en fin dag, grön eller vit var ni nu bor.
Njut av de sista tre dagarna på detta år.Snart är det ett nytt år med allt vad det innebär.
Cattis

3 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen hem!
Tycker det låter kanon att du vilat upp dig och inte haft tillgång till internet!
Att bryta sina ovanor är perfekt! Särskilt om man själv kommer på att det börjar gå utför!
Här är en till som ska dra ner på internet sittandet!!!
Trots att jag vet att det finns datorer på hotellet(mot betalning), så längtar jag just nu till Teneriffa mer än någonsin, för det blir inte samma rastlösa känsla där o har man inte tillgång till egen dator, så har man mer tid för annat!
Kramkalas
chrissie

Cattis sa...

Håller med dig i allt du säger Chrissievännen. Den vila jag fått var verkligen välbehövlig och det var härligt att insae att det finns annat att göra när jag vaknar tidigt än surfa på nätet... det kunde jag inte kommit på här hemma;)

Tina sa...

Hej vännen!!
Mycket kloka ord!! Jag håller med dig.. har oxå lagt allt för mycket tid vid datorn.. tid som jag skulle kunna göra så mycket annat med... ge lite extra tid till min familj tex. Jag kommer att göra som du min vän. Kommer att ge datorn MINDRE tid & ge mig själv mer!!!
Tack du fina!!!
Passa på att önska dig ett riktigt Gott Nytt År!!!!!
Kram Tina