VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 30 december 2009

Utmaning 364 - Året som gått

Två skrivarkurser i London detta år vilket har gett 180 sidor till boken. Mitt skrivande har utvecklats otroligt mycket. Reserna till London har gett mig nya vänner och otroligt mycket kärlek till staden.

Skrivpuff startade och jag vet inte hur många utmaningar jag har skrivit, men det är många och jag bara älskar det när jag gör det. Nya vänner genom dessa utmaningar har kommit in i mitt liv, skrivarvänner som jag inte vill vara utan för de berikar mitt skrivarliv så otroligt mycket. Jag ska ta min lärarexamen som jag bestämt, men detta året har jag fått insikten att det är skrivandet som finns i mitt liv och att det är det jag vill pyssla med på heltid. Om det blir så i framtiden, vet jag inte, men jag vet att skrivpuff, Londonreserna och ni därute har hjälpt mig till den insikten detta år.

Jag har blivit starkare fysiskt med mitt arbete och genom friskis. Jag har börjat förstå detta år att jag har denna styrka. Jag tror mer på att jag orkar göra vissa saker än jag gjorde året innan. Jag säger inte hela tiden att jag inte orkar, bara ibland. Jag förstår verkligen att kroppen är starkare och att jag inte kan vara pigg alltid, för det är inte andra människor heller.

Jag har blivit trebarnsmamma. En tonåring till har flyttat in i huset och jag bara älskar det. Jag älskar att vara en glad mamma som finns där för tonåringarna när de vill att jag ska finnas där. En mamma som ser till att de får mat och kläder när de behöver det. En mamma som jag aldrig haft, (jag fick mat och kläder som barn, men inget annat)men som jag är idag till mina underbara barn.

Året som gått har tyvärr inte gett mig mina föräldrar tillbaka, tvärtom avståndet är större, det visade sig efter min 40-års dag och därför är sorgen större detta året. Den blir faktiskt större för varje år som går eftersom saknaden efter föräldrar som bryr sig och älskar mig inte finns.

Min dröm att springa London Marathon 2012 har kommit närmare eftersom jag har börjat att jogga igen och anmält mig till Premiärmilen i Stockholm 28 mars och broloppet 12 juni. Det är veckans höjdpunkt när jag joggar med friskis och det gör mig otroligt lycklig att få jogga igen.

Jag sökte ett sommarjobb, fick det, jobbade, tjänade pengar och blev ledsen. De snackade skit och ljög om mig vilket gav mig erfarenhet som jag kan använda mig av i efterhand men som gjorde mig otroligt ledsen i somras.

Sommarjobbet gav mig en ny vän, Sandra, som visade vägen till ett bättre mående genom virkningens läkande kraft. Det har blivit många figurer som ger glädje i mitt liv och många skratt tillsammans med Sandra.

Jag har mått ganska bra under året som gått, men jag nöjer mig inte med det, jag vill må ännu bättre. Jag ska fortsätta att gå på 12-stegsmöten som ger mig glädje och lycka som jag inte funnit någonannanstans. Just i skrivandets stund mår jag inte så bra inombords, men jag tror att det beror på för lite möte i mitt liv. Jag hoppas att det är så enkelt för annars blir jag ledsen.

Ja, det var året som gått, 2009 är slut och 2010 börjar. Vad det ger mig, vet jag inte, men jag vill och önskar lycka för mig, min familj och alla er andra.Cattis

5 kommentarer:

http://tittelina.blogspot.com sa...

Personlig, sympatisk och känslofylld sammanfattning av 2009.Den genomsyras av den optimism som du känner, både för året som gått och för kommande år. Håller tummarna för dig!

Johanna sa...

Jag hoppas att året verkligen har varit lika bra som det verkar. För trots att du skriver om saknad, sorg och utanförskap också, så tycker jag att du verkar ha haft ett väldigt givande år.

Cattis sa...

Jag är en människa som är tacksam för det jag har och inte det jag saknar. Jag är lycklig över det jag får uppleva inte olycklig över det som inte går min väg.

Jag hoppas att dessa tankar ska kunna ge mig ett ännu bättre liv en dag i taget med tankarna i det viktagste först

Cattis sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ingela sa...

tack för att du delt så ärligt. Jag önskar dig ett ljust och glatt skrivår.
Kram
Ingela