VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


fredag 23 januari 2009

Rutin

Jag kom på när jag körde min systerdotter till skolan hur mycket jag uppskattar och älskar rutiner.
Morgonens rutiner med te och datorn är helt fantastiska. Innan jag började läsa tidningen på internet hade jag papperstidning, men jag bestämde mig för att spara pengar och sa upp den. Nu har datortiden blivit rutin för mig. Frukost äter jag efter en timme framför datorn.

Hundarna får sin morgonpromenad och efter det jobbar jag. Ska jag ut på jobb får hundarna sin promenad när jag kommer hem efter en timme eller två.

Efter lunch är det dags för en promenad till med hundarna och sedan kommer flickorna hem från skolan och jag fixar lagad mat till dem. Hushållspyssel och matlagning fram till tvn, och sedan sitter jag om jag kan i soffan resten av kvällen. Sängdags vid 22. Jag älskar mina rutiner. Jag känner mig rätt tråkig emellanåt för jag gillar inte att gå bort på helgerna. Jag vill vara hemma i lugnet för jag vill lägga mig när jag är trött och må bra dagen efter. Jag blir så trött av att vara borta på kvällarna på helgerna så dagen efter blir jobbig.

Jag tycker att rutiner är viktiga för både oss vuxna och barnen idag. Jag tror ungdomarna håller ett högt tempo som får dem att må dåligt emellanåt. Det är frustrerande som förälder att inte räcka till när ens barn inte mår bra. Många gånger har jag svårt att sätta gränser för min dotter som gillar att vara i farten alltid, men jag tror hon behöver lugn och ro emellanåt, fast det är svårt för en 13-åring att förstå. Med 12-stegsprogrammet har jag lärt mig att tänka En Dag i Taget. OCH Allt Ordnar Sig. Dessa strofer förmedlar jag ofta till barnen och de tar det till sig och det då känner jag en oerhörd tacksamhet över att jag är anhörig till alkoholist som har hittat till 12-stegsprogrammen.

P.S Vädret är grått,trist och isande blåst, blir kanske ingen cykeltur idag.

Ha en bra dag

Cattis

4 kommentarer:

Cicki sa...

Rutiner är oerhört viktiga. För en del är de mer eller mindre livsviktiga. Min son har svår Damp. Han är 32 år. Hela hans uppväxt levde vi ett enormt inrutat liv. Det var nödvändigt. Men jag är helt övertygad om att mycket av det bråk vi har bland ungdomarna idag handlar om att de får inte den trygghet som ett liv med rutiner ger.

Jag är också en riktig hemmagris även om min dygnsrytm är lite annorlunda än din. Både jag och sambon är nattugglor....:-)

Cattis sa...

Ja, mer och mer under den sista tiden vill jag bara vara hemma. Jag har förstått att jag inte är 100% även om jag inte är sjukskriven längre. JAg orkar inte lika mycket som andra. NU vill jag ta det väldigt lugnt för jag har en hektiskvår framför mig, med Londonresa, praktik på skola, 40års fest och konfirmation allt under 2 månader. Det gäller att ta en dag i taget.
Tack för ditt fina inlägg
Cattis

Mikaela Stigsdotter-Larsson sa...

Hej!
Nu kikar jag in här på din blogg.
Jag förstår ditt behov av rutiner och jag kan tänka mig att de blir extra viktiga för dig som varit utbränd.

Ja det där med barn och lugn och ro är verkligen viktigt. Det finns allt för många föräldrar som inte prioriterar detta med sina barn. Och som jagar på sina barn till diverse träningar och aktiviteter. Och när det blir helg ska allt göras utom att bara vara tillsammans hemma.

Cattis sa...

För tillfället vill jag bara vara hemma med min familj. Vi renoverar huset också och då vill jag ha lite hjälp avdöttrarna på helgerna. Jag säger aldrig att vi ska städa hela dagen, för det vet jag att det låter så jobbigt, för dem och även för mig. Vi tar en timme eller två säger jag och då låter det inte så jobbigt.

Jag har lärtmig så mycket de senaste åren med att ta en sak i taget och att sätta gränserna som är viktiga för mig.

Cattis