VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


torsdag 22 januari 2009

Utmaning 22 - väntan

Jag sitter i storarummet och väntar på mina gäster, det är syrran och Lena som ska komma på lite tjejsnack. Det är tisdagskväll och jag har varit hemma hela dagen själv och längtar verkligen efter dem nu. Klockan är halv sex och de sa att de skulle komma sex så de borde vara här snart. Jag sätter mig framför datorn och läser tidningarna för femtelfte gången idag. Det har inte hänt någonting sedan jag läste sist. Jag bläddrar igenom sidorna på nätet som jag brukar gå igenom, men det går snabbt eftersom det bara är en halvtimme sedan jag var inne sist. Denna dagen hade utvecklat sig till en dag i "tycka synd om mig själv" temat. jag går ut i köket och kollar om godiset är framplockat, men det var det för det gjorde jag innan jag gick in i duschen.Håller jag på att bli galen eller?

Nej, hur kan det blir så tråkigt att bara vänta att jag inte vet vad jag ska ta mig till, börjar jag bli frisk eller? Ska jag börja jobba igen kanske.

Jag går och tar ett glas vin fast det bara är tisdag, jag vet att Magnus inte tycker om när jag dricker ensam på vardagarna, men vad finns det att göra?Det är tyst i huset och allt annat känns tråkigt, det kan väl inte skada att dricka lite vin heller. Jag dricker snabbt ur det ena glaset och fyller på ett till. Det är inte lika tråkigt längre, men nu har jag en olustkänsla i kroppen istället. Vad ska syrran och Lena säga när jag inte är nykter när de kommer? Ja,ja, det är väl inte hela världen, jag får förklara att jag var så uttråkad att om jag inte hade tagit ett glas vin hade jag börjat äta på tapeterna av frustration.

Jaha, nu är klockan över sex, jag är snurrig och ännu mer uttråkad, är det meningen att jag ska sitta själv hela kvällen, då blir det definitivt att tugga på tapeterna av frustration. jag sätter mig vid datorn igen, men händerna lyder mig inte längre. De är alldeles mjuka och ostyriga, precis om fötterna kan bli av för mycket vin. käckt att alla dess symptom bara kom för att jag hade tråkigt. Det borde bli förbjudet att ha tråkigt. Nu går jag in och kollar frisyren igen, och precis som den gjrode för fem miuter sedan låg lockarna på sina platser. Jag går till spegeln och kollar om kläderna sitter bra, ja, faktiskt har jag samma kläder som jag hade när jag tittade före jag kollade frisyren för fem minuter sedan.

Det ringer på dörren.

Äntligen - kvällen är räddad - in kommer syrran och Lena

Cattis

3 kommentarer:

Sofie B-C sa...

Hej Cattis! Roligt att läsa dina inlägg -extra roligt att "träffa på" skåningar. Din blogg ger mig en känsla av att kunna följa Skånevintern, härifrån England.
Oj, vad man känner igen sig i din väntan beskrivning. Så fort du skrev "väntan på middagsgäster" så tänkte jag "vin". Känner mig samtidigt lite sorgsen; har utvecklaten allergi, antagligen ngn slags medelåldersak, som gör att jag får jätteont i huvudet av vin. Så, gudarna vet vad jag ska göra nästa gång jag väntar på middagsgäster ... Mvh Sofie/englandsvardag

Cattis sa...

Detta var personerna från min bok som var med i denna utmaning. Själv är jag nykter sedan 28maj 06. Men eftersom jag har levt nära lkoholism känner jag igen tankar och funderingar kringalkohol hos den som dricker och de som står bredvid.

Jag har inte denna scen med i min bok, men det blev en tanke som kanske växer till en scen....

Cattis

Tjotten sa...

Åh, jag trodde också den var självupplevd, kändes så. Det är väl ett gott betyg. Men jag kan nog känna igen mig i det. Jag kan ta ett glas på en vardags kväll för att kunna sova bättre. Ganska sorgligt va, men jag njuter i alla fall av det ;-).