VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


söndag 25 januari 2009

Utmaning25 - skriva vad du vill

När jag läste utmaningen på skrivpff,blogspot.com hade jag precis läst en fantastisk blogg om hur det är att vara vuxet barn till en alkoholist. Därför handlar min utmaning om detta svåra ämne.

Sara kommer hem från sin dag på jobbet och hennes man står i köket och lagar mat. Sara suckar inombords för hon hade velat vara själv idag. Det går bra att umgås med sina arbetskamrater, men hon orkar inte prata med Erik. Varför är det så svårt att vara glad med Erik och öppna upp sig för Erik, jag gör det med andra, tänkte hon. Sara är tyst och funderar ett tag på hur det skulle vara om hon skulle leva ensam.Det har hon aldrig gjort och vill egentligen inte heller. Hon har gått från förhållande till förhållande sedan hon var 15 år gammal. Hon har sökt bekräftelse från alla håll och kanter utan att ha förmågan att känna lyckan inom sig själv.

Hon hade fått sig en tankeställare på jobbet idag, som hon kände kunde hjälpa henne. En arbetskamrat frågade om hon inte ville känna lite lugn och ro inombords, istället för att bara stressa runt och inte få någoting gjort. Hon undrade om hon inte skulle försöka leva på ett sätt som kunde ge henne sinnesro, som hon kallade det. Hur gör man det?, tänkte Sara.

Sara hade inte kunnat släppa dessa ord sedan dess. "Sinnesro", ja det hade varit skänt om det jag kudne få känna det någon gång. Arbetskamraten pratade om att "Ta en dag i taget" också, vad menade hon med det? Det var många tankar som snurrade inom Sara just nu och hon bestämde sig för att ta en promenad för att försöka få ut mer från samtalet med kollegan. Ensamtid var vad hon behövde mer än någonsin, nu, det var bara så svårt att få Erik att förstå det. Han ville alltid att det skulle vara de två som gjorde saker tillsammans. Det började bli jobbigt nu faktiskt, för Sara hade upptackt att det var skönare att vara ensammed sina tankar. Hu ska detta sluta?

2 kommentarer:

Tjotten sa...

"Ta en dag i taget" är ett av de bästa råd man kan få. De är väl det AA säger också.
Känslosamt var det.

Cattis sa...

Deras slagord är de bästa. AA var ju det som startade först och sedan har alla andra 12-stegsgrupper kommit efter med AA som steg och traditioner som grund. Enligt mig skulle alla behöva lite 12-stegsprogram för att må lite bättre i denna värld.

Cattis