VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


fredag 30 januari 2009

Utmaning 30

Skriv en text med orden Soppa, Misstänkt, Glömma och Undantag

Jag stod i köket i pappas hus och såg när han hällde upp soppan i sin tallrik. Han såg verkligen inte nykter ut i dag heller. Soppan luktade misstänkt sprit, men inte kunde väl han ha hällt sprit i spppan. Så tokig kan väl ändå inte en alkoholist vara. Fast det klart kan man ha en flaska i gräsklipparuppsamlaren, kan man väl hälla sprit i soppan, tänkte jag.

Jaha, vad gör jag nu då? Gör jag som jag lärt mig och lugnt och fint frågar honom om det jag tror, eller gör jag ett undantag och gör som alla andra som lever i förnekelsens sjukdom - glömmer vad jag tror. Kanske problemen försvinner om jag inte säger något om det, vem vet. Prata med en onykter människa om deras problem ger bara lögner till svar, så jag struntar i det och går hem istället. Får se om jag har modet att prata med honom när han har en nykter dag istället.

Cattis

5 kommentarer:

Sofie B-C sa...

En så fin, och såklart lite sorglig beskrivning!//Sofie

Margareta sa...

Berör! Kommer att tänka på boken: Flodhästen i vardagsrummet./Margareta

Cattis sa...

Ja, visst är det sorgligt. Jag har inte erfarenheten av sprit i soppan, men väl flaskan i gräsklipparuppsamlaren. Jag har hört så många historier om hur de (alkoholisterna)lyckas få ner spriten så ingenting är omöjligt när besattheten slår in.
Sorgligt men sant.

Cecilia Sahlström sa...

Förnekelsen är en förintande del av missbrukets personlighet. Och vad värre är, medberoendet och viljan att förändra är det som förintar övriga familjen! Bra och tänkvärt skrivet! Ha en fin fredagskväll/Cissi

skimmer sa...

bra skrivet sorgligt, skarpt iakttaget.