VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 21 januari 2009

Utmaning 21

Jag har varit på semester London en vecka och det har varit en helt fantastisk vecka. Klockan är halv 12 och jag väntar på maken som ska hämta mig. Jag är helt matt i kroppen. Tänk att man kan bli så trött av att göra av med pengar. Veckan i London har varit helt fantastisk men jag längtar hem till min säng nu.

Maken kommer och vi kör hem. Vi pratar oavbrutet hela resan hem och det märks att han har saknat mig. Jag tycker att han verkar lite hemlighetsfull när jag frågar om hundarna, men han är kanske bara trött. När vi kör in på gården är hela huset upplyst och jag undrar varför. Jag får inget svar. Jag går in och sätter väskorna i hallen, när jag ser att storarummet inte ser ut som det gjorde när jag åkte. Det är nya tapeter och nya möbler. Jag fattar absolut ingenting. Var är min soffa? undrar jag. Du har fått en ny, säger maken. det är precis en sådan soffa jag har önskat mig, en med en divandel. Min hörna i soffan har blivit en ännu bättre hörna. Ny läslampa och ett litet bord bredvid.

Tårarna rinner ner för kinderna på mig. Jag kan knappt fatta att det är sant. Soffan är brun coh väggarna är ljusbruna. Det passar fint ihop allting. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna få en ny soffa,oh, vad lycklig jag är. Jag sover här i natt, säger jag. Jag kissar och borstar tänderna och sedan hämtar jag mitt täcke för att ligga in min nya underbara hörna. Jag som tyckte attjag hade haft det bra med en veckas semester, men det denna glädje jag upplever nu vinner över Londonveckan.

Cattis

3 kommentarer:

Cicki sa...

Hej

Hittade hit eftersom jag såg att du lagt till ditt namn på min blogg. Först av allt vill jag hälsa dig välkommen som läsare av min blogg. Sedan får jag väl hälsa dig välkommen till bloggvärlden. Den är mycket speciell och hälsobringande.....:-)

Nu har jag läst hos dig och jag blev nästan rörd när jag läste om din mans överraskning med nytt vardagsrum. Så otroligt omtänksamt och gulligt. Nog för att jag har en gullig gubbe som överraskar då och då men något sånt tror jag aldrig han skulle komma på....:-)

Kul att du håller på att skriva en bok. Det gjorde jag för drygt tio år sedan och det är en häftig känsla. Skrivandet har alltid betytt mycket för mig så jag önskar dig verkligen lycka till.

Cattis sa...

Hej Cicki,
tanken var god att maken gjort om hos mig, mend et var en skrivövning som kommer från skrivpuff.blogspot.com Det kommer en skrivävning varje dag på den sidan och jag kallar dem utmaning och dagens datum. Vi håller på att renovera så slutresultatet i mitt rum i utmaningen är drömmen som jag har om rummet.

Tack för inlägget.

Cattis

Cicki sa...

Det var väl det jag visste. Det var för bra för att vara sant.....:-)