VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


söndag 25 januari 2009

Snart är helgen slut

God morgon,

Klockan är 8.20 och jag sitter med Dr Phil på tvn och en tekopp på bordet. Gårdagen var helt fantastisk.Jag kom på under förmiddagen att detta var första helgen sedan augusti som jag inte behövde jobba eller plugga. Vi städade och det gick faktiskt bra. Den lilla dottern putsade ett legoslott som hade stått i källaren i flera år och var väldigt smutsigt, det putsade hon med tops och bomull. Jag ska ge det till min bästa kompis Jennys dotter Alice. Jag och den stora dottern städade i gillestugan i källaren och kastade en massa.

Jag blir lite ledsen när jag har en städdag för jag orkar inte så mycket. När jag har varit igång några timmar känner jag att jag bara vill sova. Jag funderar mycket på om jag någonsin kommer att få full arbetsförmåga någon gång. När dessa tankar kommer är det skönt att ha med mig 12-stegsprogrammen och tänka En dag i taget, En sak i sänder. Det hjälper mig mycket.

Jag har läst en jättefin blogg idag om vuxna barn till alkoholister, hon hade skrivit mycket fakta om medberoende, utbrändhet och vuxna barn på ett enkelt och fint sätt. Det gav mig väldigt mycket.

När det gäller min bok, blev det ingenting med den igår och det gör ingenting, för jag känner att den är med mig ändå. Fredagens arbete med boken gav mig väldigt mycket. Nu har jag klippt ihop alla scener(hoppas jag) och jag är uppe i 84 sidor. Jag ska ha max 100 sidor att skicka coachen den 5 februari och det känns överkomligt tycker jag.

Nu ska jag äta frukost.

Ha en bra söndag

Cattis

7 kommentarer:

Sofie B-C sa...

Lycka till med boken. Du arbetar kanske också med Ann, såsom jag gjorde. Hon är en jätteinspirationskälla, tycker jag. Det blir en sådan skillnad när man skriver med en läsare i tankarna! Jag berörs ofta starkt av dina texter. Tyckte t ex mycket om din text om Ensamtid. Jag ser att du haft anhörig med alkoholproblem. Själv växte jag upp med en pappa som var manodepressiv, och det har präglat hela mitt liv. Han lever inte längre, men minnet av hur det är att vara beroende av en människa som ibland inte ens kan ansvara för sitt eget liv, är fortfarande levande. Jag tror att man utvecklar en känslighet för sinnestämningar som kan vara anändbar i skrivandet, vare sig man levt med en alkoholist eller med en förälder med mentala problem. Ser fram mot att följa ditt bokskrivande! Hälsningar från Sofie

Cattis sa...

Det är det man kallar för vuxet barn. Med det menas om man levt med en anhörig eller annan dysfunktionell familj som inte pratat eller fått känna. Jag är i tillfrisknande genom 12-stegsprogram och jag är lyckligare än jag någonsin varit. En lycka jag sökt i hela mitt liv,men aldrig trott att jag skulle få. Den hittade jag när jag tagit tag i mittmatmissbruk i 12-stegsprogrammen. jag är väldigt intresserad av dig och din blogg oxå.... Cattis

Hilda sa...

Lycka till med boken, jag tycker du verknar ha en skön inställning till livet nu. Kram!

Anonym sa...

Hej hej!

Ja visst är det kul när man hittar nya bloggar, jag var nu in o läste på din också =)
Jag har varit på både Al-Anon och ACoA, och då gillade jag nog Al-Anon mer faktiskt men det beror säkert på gruppsammansättningarna. Nu var det länge sen som jag var där. Läser ibland i boken En dag i taget, och där finns många tänkvärda ord.
Lycka till själv, med boken och med maken - jag ska följa hur det går :)

/Camilla

Chranna sa...

Jag följer nyfiket din blogg! Vilken blogg var det som skrev så bra om medberoende etc? Just nu är det ämnet aktuellt i mitt liv också...

Keep up the good work! ;)

Cattis sa...

Vad härligt att komma upp till datorn och hitta alla era fina inlägg...TACK

Ha en underbar vecka...

Cattis

Cattis sa...

Bloggen som jag hittade där jag kunde läsa om medberoende, slutnafamiljer och öppna familjer var www.harmoni.wordpress.com

Lycka till

Cattis