VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 20 maj 2009

utmaning 140 - ett brott

Sara sitter och dricker en kopp te på sin uteplats och solen skiner från en blå himmel. Tankarna far och flyger genom huvudet på henne.

Varför vill inte mamma träffa mig? Varför träffar hon bara syrran och hennes barn?

Avundsjukan river och sliter i henne över att inte bli sedd och över att inte finnas på prioriteringslistan för sin mamma. Detta går ut över vänskapen med hennes syster Susanne och hon vet inte hur hon ska försöka ändra på sina tankar. Hon vill umgås med sin syster, men det är ett motsånd inom henne på grund av att mamma ger syrran uppmärksamhet, och inte henne. Det enda hon funderar på dag efter dag är att det borde finnas en lag på att mammor måste älska sina barn lika mycket. Mammor måste visa sin kärlek och om de inte gör det är det ett brott, då måste de straffas.

Men vad är ett rimligt straff för denna sortens brott, att inte älska sin ena dotter?Utebliven blomma på morsdag? Inga hemmaqgjorda födelsedagskort från barnbarnen?

Saras tankar är många denna dag och hon är glad att solen skiner och ger henne lite ljus och glädje när det aldrig känns som det finns inom henne.
-Det enda jag vill är att bli älskad, säger hon högt och tittar sig samtidig omkring för att se så ingen hörde.
-Varför kan jag inte få vara det, fortsätter hon lite tystare, samtidigt som tårarna rinner nerför kinderna på henne.

Ha en bra dag när den kommer.

Cattis vid datorn 3.33

3 kommentarer:

Anonym sa...

här var jag tvungen att svälja, fin text, men den var inte utan känslor, den gav mig mina känslor

liselotte sa...

En text som aldrig någonsin borde vara verklighet. Men tyvärr är det inte så. Känslorna kommer fram fint i din text

Anonym sa...

Tyvärr finns det dom som känner så :( tråkigt. Men du har beskrivit det jätte bra och fint som vanligt =)

ha det bra, kram elin.