VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


lördag 2 maj 2009

Utmaning 122 - baksidetext till boken om mitt liv

"Jag som trodde min barndom var lycklig." Ja, så börjar denna bok när vi får följa Sara i boken. Sara har vuxit upp i en alkoholistfamilj med sin kusin, sin farbror och sin pappa som drack dagligen under hela henens barndom. Eftersom kusinen mer eller mindre bodde hemma hos Sara blev det många dagar som hon inte vågade gå hem efter skolan. Farbrodern bodde i samma by och hon såg honom dagligen vingla omkring i byn. Mamman glömde bort Sara och hennes syster Susanne helt och hållet. Kärleken Sara och Susanne fick var från hennes mormor och hennes pappa. Pappans drickande var inte så mycket så syskonen påverkade särskilt mycket under de första åren. Det var pappan som fanns där för dem när mamman var oförmögen att visa kärlek till sina flickor.

Vi får följa Sara här när hon i vuxen ålder upptäcker vad allt drickande och mammans medberoende har fått för följder för henne som vuxen. När boken börjar kan Sara inte säga förlåt, inte visa känslor och inte kommunicera på ett vettigt vis. Boken handlar om hennes insikter och hur hon växer som människa och hur hon hittar lösningen om att få leva utan alla beteende hon fick med sig från barndomen på grund av att hon vuxet upp i ett alkoholisthem.

En fantastisk bok fylld av hopp för alla som vuxit upp i ett alkoholisthem.

Ja, det var baksidetexten till min bok.

Ha en bra dag

Cattis

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en bok som man kan gråta till och senare le över att personen övervinner alla hinder. Jag skulle definitivt läsa den! ^^

/Cassandra

skimmer sa...

ja dettaverkar jättebra bok. Är det din riktiga bok?

Cattis sa...

ja, faktum är att det är min bok. det ska bli spännande att se hur den blir.

Cattis

Anneli sa...

Du skriver så gripande och fint, man vill bara läsa mer och mer och mer.
Kram

Cattis sa...

Det är ju "tur" att mina föräldrar beter sig som de gör, det gör att jag får fantastsiskt stoff till boken, med lite justeringar bara....

Cattis

Bloggullet sa...

Det låter som en bra bok som jag skulle vilja läsa.
Jag har inte ens börjat på boken jag planerat att skriva.
Vad studerar du? Är det på nätet?
Du får snart mail.;0)
Kramar