VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


lördag 9 maj 2009

Utmaning 129 - om att spara

När jag missbrukade mat hade vi aldrig några pengar. Jag åt otroligt mycket onyttigt, men jag handlade oxå en massa som vi inte behövde. Pengarna bara försvann och jag visste inte vad jag hade köpt eller lagtpengarna på.

När jag bestämt mig för att göra något åt mitt sätt att äta hittade jag en bok "Sockerbomben" av Bitten Jonsson. På en sida skriver hon om att sockerberoende aldrig har några pengar och inte vet vad de gör av med dem. Det var som om hon skrivit om mig på denna sida. Det som var allra roligast var att hon skrev att när man blir av med sitt sockersug och inte äter socker mer slutar man att handla onödiga saker. Jag längtade dig redan när jag läste den sidan.

Ett halvt år senare märkte jag och maken att det blev pengar över varje månad, eller rättare sagt de räckte längre innan det stod 0kr på kontot. Detta är två och ett halvt år sedan och det har bara blivit bättre och bättre sedan dess. Jag kan till och med spara pengar, ha pengar i börsen utan att känna att jag måste göra av med dem.

Mina barn tycker att jag är en snål mamma, men jag trivs med att kunna spara pengar och göra roligare saker för dem än att äta och shoppa för att må bra inombords. Jag mår bra i mig själv nu och behöver inte shoppa för att få må bra. Det är otroligt att få uppleva detta faktiskt.

Jag hoppas detta får fortsätta för jag gillar mitt nya "sparande" jag.

Ha en bra dag

Cattis

Inga kommentarer: