VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 6 januari 2010

Utmaning 2010:6 - friluftsliv

Två gånger har jag packat ryggsäcken med mat,godis,kläder och allt vad jag behöver för att kunna övernatt i fjällen en vecka. Fjället jag gått över är det vackraste av dem alla. Saltfjellet i Norge, där vi gick över ploarcirkeln i tystnaden och bland de vackraste bilder jag någonsin sett.

Första gången vandrade jag och maken över fjellet. Vi blev avsläppta på en plats av mina föräldrar och gick över fjället till bilen. Den andra gången hade vi våra fyra barn med oss 7,9,10 och 12 år gamla. Plus den stora hunden va oxå med på denna vandring. Stugorna vi sov över i var fina och välutrustade. Vid någon stuga fick man hämta vatten och det var utedass, men själva känslan inne i dessa stugor var otroligt härlig och jag har längtat dit många gånger sedan dess.

Andra gången ställde vi bilen och varndrade med barnen en rutt på fjället. Det var otroligt häftigt att vandra med barnen och de var mycket duktiga under denna vecka. Efter en vecka där vi verkligen levt friluftsliv är det härligt att få komma hem och uppskatta det man har hemma. En dusch, en toalett, vatten i kranen och mat i kylskåpet. De enkla sakerna som vi bara tar för givet annars.

Med dessa tankar om våra liv kan faktiskt alla behöva komma ut på en sån här vecka för att lära sig att uppskatta det vi har här hemma mer.

Den tystnad det är på fjället under dessa dagar är det mest fantastiska jag varit med om. Tystnaden och det vackra landskapet gör att jag längtar dit otroligt mycket.

6 kommentarer:

Tina sa...

Hej vännen!!!
Å, det låter härligt!! Att bara vandra i tystheten & supa in den friska luften!!!

Ha en fin Onsdag vännen!!
Kram Tina

Torgil sa...

Det låter som en intensiv familjeupplevelse och förmodligen strapatsrik i denna kalla vinter.
Skriv vidare, det gör jag.
/Torgil Höckergård

Ann-Catrin sa...

Härliga minnen både för dig och din familj. Det är sådant man kan leva länge på.

Anitha Östlund Meijer sa...

Tanken är att vi när minstingen blivit större skall testa på fjällvandring.
En vän till mig brukar kolla sina nya förhållanden genom att ta med dem till fjällen och gå ut på en enveckas eller tvåveckorsvandring.
Är de fortfarande sams efter det anser han att förhållandet är värt att satsas på.

Margareta sa...

Ja fjällvärlden är väl bland de mest läkande platser vi har att vitas i med vördnad och respekt.

AnnChristin sa...

Tack för hjälpen med signaturen. Har fått till det nu. Även med bakgrundsfärgen.
Det är härligt i fjällen. Roligt att ni fick med barnen. De kommer att minnas det länge.