VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


söndag 10 januari 2010

2010:10 - utmaning - friska tag

Hon packade ihop den sista kartongen nu. Allt var uppackat. Äntligen. Det hade tagit tid. Nu skulle hon börja njuta i den nya lägenheten. Den var bara hennes. Nu kunde hon välja var hon ville ställa sina glas och när hon tittade på vasken såg hon att hon redan hade börjat. Hon räknade dem och där var tretton glas. Hon log för sig själv, det var ingen som brydde sig hur många där stod för detta var hennes plats, hennes lilla krypin som ingen annan kunde bestämma över.

Hon reste på sig och gick in i vardagsrummet och slängde en kudde på golvet. Hon gjorde precis allting som hon inte fick när hon levde med Tommy. Idag skulle det vara en sådan dag. Sedan var det dags för nya friska tag med tankar beteende och livet i allmänhet. Hon skulle ta hand om sig själv och verkligen tänka efter innan hon gjorde något som hon egentligen inte ville göra. Hon skulle tänka på sig själv i första hand. Det var det länge sedan hon gjort. Nu var det hennes tid som var viktig. Hennes liv. Hennes val. Tänk att hon verkligen vågade lämna Tommy. Hon som varit så rädd under så lång tid vågade till slut. Hon kände sig modig.


10 kommentarer:

Ettie sa...

Det är kul att läsa din sammanhängande berättelse. Jag hade också en tanke om nåt sånt från början, men det har inte blivit så.

Margareta sa...

Det låter ju befriande och som att hon behöver en riktig trotsålder för att återupprätta sig själv.

malix sa...

ÅÅ va bra du fick fram den där nystartar känslan, Har själv varit där tänk vilken härlighet som flyttar in Jätte bra text tycker jag så härligt fri.....

Heureka sa...

"Se jag gör allting nytt!" - mitt favorituttryck, och DEN känslan, som det innebär, ovärderlig.

liselotte sa...

Hennes trotsiga känslor och glädjen över sin frihet kommer fint fram i din text. Vilken fin bild på dig io London.

Mia sa...

Åh så bra att hon sig samman! Eva är en stark kvinna!

Tjotten sa...

God fortsättning på det nya året och även nya tag för dig och inte bara för din huvudperson.
Kram Tjotten

Pia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pia sa...

Jag blir lätt om hjärtat när jag läser din berättelse. Säger som Peter Lemarc "Det är så gott att må gott igen".

Tyvärr finns Tommy kvar där ute. Han har inte förändrats ett dugg. Antingen hittar en en ny tjej att terra eller också super han ner sig.

Ingela sa...

Härlig och positiv känsla i din beskrivning av nystart.
Vill veta vad hon gör som hon inte fick...