VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


lördag 2 januari 2010

Utmaning 2010:2 - vara utvald


Jag vill känna mig utvald. Jag önskar att jag fått känna mig utvald under hela mitt liv. Då hade jag kunnat säga idag att jag alltid varit lycklig.

Tyvärr är det inte så. Den lycka jag känner idag kom inte förrän jag tog tag i mitt matmissbruk och gjorde de 12 stegen inom OA(Overeaters Anonymous). Då var jag 37 år gammal.

Självklart har jag varit lycklig över mycket fram tills dess, men inte den där djupa lyckan över att jag haft ett bra liv. När flickorna kom var jag så lycklig att jag grät. Men jag var inte lycklig i mig själv. Flickorna gav mig glädje, men jag var inte hel.

När jag var barn var det INGEN som någonsin en enda gånd gjorde någonting för att jag skulle känna mig utvald. Inte mina föräldrar eller kompisar. Jag har alltid känt mig utanför överallt. I skolan, på arbeten och även hemma. Inom mig hade jag alltid ett tryck över bröstet som inte ville försvinna.

Idag känner jag mig älskad och utvald av min man. Den kärlek han ger mig har jag aldrig fått av någon annan. Äntligen. Jag var 30 när vi träffades och det var kraftfullt från början, men det har bara blivit bättre och bättre för varje år. Han står ut med mig och mina dåliga dagar och när de dagarna är över känner jag mig verkligen utvald. Han vill verkligen ha mig.

Jag tror inte att jag är ensam om att ha haft dessa tankar och känslor som jag upplevt under min barndom. Jag tänker mycket på alla vuxna som haft det som jag haft det. Jag tänker på alla barn som idag tyvärr inte får känna sig utvalda.

Det borde alla få.

Jag pratar ofta med mina barn hur viktiga de är för mig och vår familj. Hur viktigt det är att vi är tillsammans och är en familj även om vi inte är en kärnfamilj. Detta har jag inte varit så duktig på tidigare, men det blir bättre och bättre.

Jag känner verkligen idag att jag kan förmedla till mina barn att de är älskade och utvalda.

9 kommentarer:

Ettie sa...

Åh, vad jag känner igen mig. Bekräftelsebehovet är fortfarande stort emellanåt pga av den bristen av att känna sig utvald och istället vara långt borta från de andra. Jag har mycket kvar att jobba på där även om det är bättre emellanåt, skönt att läsa att det kan gå!

malix sa...

Bra text du förklarar så tydligt det som är så svårt, och visst är det sant det du skriver på mitt förra arbete fick jag ofta möta de där inte utvalda flickorna, kände sorg och visste på något sätt att min uppgift var lite i att visa på att de var speciella att de måste prioritera sig själva kanske för att jag själv saknat det som liten

AnnChristin sa...

Vad roligt att du har hittat "din utvalda" som hjälper dig att läka ditt förflutna. Förstår vad du menar med utanförskapet. Känslan finns där hela tiden mer eller mindre och man önskar så att någon kommer och lyfter det av en. Bra att du inte för den tomheten vidare och jag önskar dig verkligen all lycka i fortsättningen.

Ann sa...

Fint beskrivet och ett viktigt ämne... att få betyda något för någon, att få känna det och veta det är viktigt. Ovald, oförklarad utanförskap är vår största rädsla och skam. Ett grundläggande behov som djupt inne i oss har med överlevnad att göra, tror jag... härligt att du får bekräftelse idag och att du förmedlar det till dem runt omkring dig.
Jag har funderat lite över utvald och invald idag...

Anitha Östlund Meijer sa...

Jag har haft lyckan att ha en underbar barndom och ett underbart liv där jag själv många gånger valt bort kärleken eftersom jag inte ansett mig mogen för barn och sådant där.
Inte förrän jag var trettiosex kände jag mig klar med allt annat, och då mötte jag honom med stort H, och han gör som din man. Han får mig att känna mig utvald...varje dag.
Jättefin text som berör och skänker hopp.

liselotte sa...

Mycket fin personlig text. Har mött många personer som har liknande erfarenhet.Underbart att du har brutit cirkeln och kan förmedla den rakt motsatta till dina barn. Ett ämne som kanske kunde lämpa sig för en bok.

Anonym sa...

Hej

Hittade din blogg via Åsa och genom din blogg hittade jag skrivpuffsbloggen. Jag såg också på utvald på det här sättet, tills något jag läste fick mej att förstå att vi också kan vara utvalda till något som inte är positivt. Lustigt med ord. Att de kan tolkas på så många olika sätt beroende på bagage och tappning.

Jag hoppas att det är ok jag att fortsätter vandra lite i din blogg.

Bengan sa...

Jag valde väldigt noga.
;)

maja sa...

Jätte viktigt att tala om för sina nära om hur viktiga de är. Inte bara när de gjort något stort utan också när de bara finns där. Jag jobbar som lärare och varje dag försöker jag ge positiv bekräftelse till de elever som jag vet har det svårt med något, det kan vara i hemmet, med sig själv, svårt med inlärning eller något annat, det är så viktigt, <3