VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 27 januari 2010

Joggingpaus med friskis

Idag blir det sista gången jag joggar med friskis och svettis på ett tag. Jag har valt att söka till en grupp som heter Vändpunkten. Det är en sluten grupp som socialen och svenska kyrkan har tillsammas. Det är en grupp där vi vuxna barn eller andra anhöriga till alkoholister jobbar med oss själva under tre månader. Min syster gjorde denna resa i höstas och nu är det min tur. Jag sökte och kom med för ett och ett halvt år sedan , men det var samtidigt som jag skulle börja plugga så jag tackade nej. Nu anmälde jag mig för sent och hamnade på reservplats, men kom med till slut. Dessa grupper har alltid långa köer för (tyvärr) det är många som vill och behöver gå den. I vår stad är det gratis oxå för att det är så välbehövligt. Kyrkan betalar för oss. En kille sa att dessa grupper i Stockholm kostar 8000kr så det är en fin gest av kyrkan här i stan att de betalar för oss.

Vändpunkten finns även för barn och tonåringar och det är otroligt positiva kommentarer jag hör från alla som gått där. Därför ska detta bli otroligt spännande att göra denna resa.

Jag ska självklart inte sluta jogga, utan nu får ett jogginpass planeras in här hemma istället. Det passet ska planeras in att göra på lördagar här hemma. De har även pratat om att ordna ett pass till i veckan på friskis och då hänger jag på det istället. En annan paus jag oxå får göra är att gå på mina alanonmöten (12-stegsmöten för anhöriga till alkoholister) men Vändpunkten tar oxå upp arbetet genom de 12 stegen så det blir "bara" mina underbara vänner från gruppen som jag kommer att sakna.Denna grupp är nämligen på samma dag som alanon-mötena. Vi ska träffas varje onsdag mellan 16-19. Med start 3 februari.

Men denna resa jag ska göra nu kanske kan läka det jag har inom mig som inte släpper. Därför är jag otroligt glad över att jag kom med trots jag hade en reservplats.
Ha en härlig dag - jag ska göra vad jag kan för att få det

5 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Vad bra. Jag vet att Ersta Vändpunkten här är oerhört populärt...och kostar pengar.

kram åsa

Tina sa...

Hej du underbara! Känns så skönt att veta att man inte är ensam =) Tack söta du för din hälsning hos mig =)
Du kommer att må så bra efter din resa du ska göra! Så skönt att det FINNS de människor som vill hjälpa andra!
Tycker du gjorde rätt val. Motion är oxå viktigt, men mår man inte bra i själen..ja då är det inte mycket som hjälper!

Hoppas det går bra för dig på Fredag! Ska tänka på dig XTRA mycket då!!!

Va rädd om dig & TACK!! Tack för att du kom in i mitt liv!
Kram Tina

UllaJohanna sa...

Håller med Tina! Mår man inte bra i själen är det inte mycket som hjälper. Det är alldeles säkert det!!!
Hoppas att du får ut vad du väntar dig av Vändpunkten! Tänk så fint att det finns såna grupper, för det är nog inte lätt att bearbeta sådana erfarenheter på egen hand!

Kramen och var rädd om sig!!!

Sara sa...

Så bra att du fått en plats på Vändpunkten! Jag hoppas och tror att det kommer att ge dig mycket!

Stor kram min vän!

foxy sa...

Önskar dej verkligen lycka till med Vändpunkten. Som barn till missbrukare och tidigare gift med en missbrukare så vet jag vad ont dessa människor kan göra. Önskar att mina barn ville ta de steg som du gjort!