VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


söndag 24 januari 2010

Arbetet väntar idag


I går var det lördag och vi har ju tre tonåringar boendes hos oss och ändå blev vi ensamma. Det är bara att vänja sig, eller hur? Det viktigaste är att veta var de är och hur de ska spendera natten. Det tog ett tag innan mamma Cattis hade koll på läget med våra barn. Jag sa till maken att nu gäller det att vi trivs ihop annars får vi tråkigt om det är så här det ska se ut på helgerna. Vi har faktiskt rätt roligt tillsammans och jag känner inte det som ett problem att vara ensam utan tonåringarna. Tvärtom, det är vad jag har blivit van vid eftersom jag inte lever tillsammans med deras pappa. Bara jag vet var de är kan de vara med kompisarna. Bara jag får några timmar ibland tillsammans med dem, det måste jag ha för annars går mitt mammahjärta sönder.

Fast den äldsta dottern har börjat med "Jag är snart myndig" så fort hon ska göra något speciellt som kräver lite diskussioner. Hon fyller 16 i mars!!! Jag påmminner henne ständigt om att det är mer än 700 dagar dit. Vårt tonårsliv har varit väldigt lätt och det är tur att jag inte kan se in i framtiden för jag vill inte veta om det inte fortsätter att vara lika enkelt som det är just nu. Inget bråk med någon tonåring och inga bråk mellan tonåringarna. Det är så härligt att få ha det så.

Idag ska jag ut och arbeta och jag ser verkligen inte fram emot det. Jag vet inte vad som har hänt med mig, men jag vill bara vara hemma och inhomhus. Jag ska ha syrrans gosse med mig och han älskar att arbeta med sin moster. Efter arbetet ska min syrra hjälpa mig att få bort lite byggdamm i mitt fina skrivrum. Barnen ska hjälpa mig att städa två garderober och sedan hoppas jag att jag kan koppla av lite.

Ha nu en härlig dag - jag ska göra vad jag kan för att få det

5 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Min är också "snart myndig"(15,5)...och börjar att fundera på när han ska flytta hemifrån.
Tur att det nästan är tre år kvar av föräldrabestämmande:)Kram Åsa

Cattis sa...

Min pratar oxå ofta om att hon ska flytta... men skönt att höra att hon inte är ensam om det...

kramkram

Maria sa...

Klart du kan få :) Skickar inbjudan med en gång.
Kram

Thessan sa...

För att fira 5000 besök finns nu en Amis-tävling på min blogg!

Torgil sa...

Jag känner igen den där betänksamheten hur livet skall bli när barnen får sitt eget liv och så småningom flyttar hemifrån. Då är det bra att ha skrivandet. Själv har jag fått en liten berättelse publicerad i en lokaltidning idag de inspirerar.
Väntar på svar fråm förlaget om boken...