VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 5 januari 2011

Vad har jag gjort för mig själv?

Jo,

*jag svarade i telefonen (brukar annars låta bli det när jag är i min lilla bubbla)igår när en mycket viktig vän ringde. Och hennes bekymmer var så mycket värre än mina. En översvämmad lägenhet som inte går att bo i på över 3 månader. En flytt med två små barn är ett måste. Det lättade mycket inom mig efter det samtalet. Det är en vän som är med i 12-stegsprogrammet så vi hade ett fantastiskt samtal.

*jag ringde min sponsor och fick ur mig allt och med lite feedback och förståelse från henne angående mina sjukdomar så blev tankarna lite ljusare även efter detta samtal.

*jag mailade min lärare och bad om att få lämna en tenta två dagar efter deadline, det gick bra

*jag ringde och bad att få ett samtal med min läkare och han ska ringa så fort han kan.

*jag gav mig tid att virka i lilla fåtöljen och en basker blev klar.

Det är nämligen så här: Jag fick diagnosen bipolär klass II (en lindrig form av manodepressiv) för 10 månader sedan och det är troligtvis en justering av medicinen som måste göras för att jag ska komma ur svackan. Jag har svårt att se på mig som jag var innan jag fick diagnosen för jag är ju ett riktigt "psykfall" som jag säger med glimten i ögat. Jag är nog den ende som ser annorlunda på detta för min familj tycker att jag är samma underbara människa som innan den diagnosen, men jag vet inte det jag. Min sponsor sa att om jag jobbar mer i programmet kommer det att kännas bättre, hon visste många inom OA(Overeaters Anonymous) som oxå har den diagnos som jag fått och de mår bra när de tar hand om sig själva extra mycket.

Jag ska verkligen göra vad jag kan för att få må bättre, det vet ni alla att jag gör. Här kommer då även mitt skrivande in i bilden. Min sista uppgift i kursen Kreativt Skrivande II ska handla om min egen utveckling uner denna kurs, den utveckling jag fått av lärarnas och kamraternas respons. Det jag tagit till mig av litteraturen m.m. Detta ska jag skriva om och lämna in på måndag. Jag ska nog börja med denna uppgift idag, för jag tror att den gör mig gott inombords att skriva i det mående som jag befinner mig i just nu.

Jag kan inte påstå att jag är så här glad som denna gubben är, men jag är i alla fall gladare just nu än jag varit på några dagar och det räcker åt mig att få känna så.

Jag önskar er alla en finfin onsdag - jag ska göra så gott jag kan med min dag som ska avslutas med ett alanonmöte(12-stegsprogram för Anhöringa till alkoholister)
5 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Heja Cattis, det brukar vara skönt att ta tag som du gör nu.

Cattis sa...

Tack Åsa, ja, idag känns det bara bra, Skönt att göra något för mitt mående och inte fastna i de negativa tankarna.

kramkram

UllaJohanna sa...

Vet du; vi har ju aldrig träffats, inte haft kontakt så himla länge, men jag känner att jag tror benhårt på att du fixar det mesta :)!

Kramen!!!

Anneli Stålberg sa...

Jag förstår att det måste vara svårt att få en diagnos samtidigt som det måste känna skönt. Hoppas att medicinen regleras så att du snart mår ännu bättre.

Du anar nog inte hur stark och modig jag tycker att du är. Du har gått igenom så mycket och kämpar fortfarande. Kämpa vidare!

Jag önskar dig ett fantastiskt 2011av hela mitt hjärta!
Kramar!

Annelie sa...

Hej Cattis!
Hittade din blogg och jag känner verkligen att jag måste grotta ner mig i den och i ditt liv. Kram och lycka till dig!