VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


fredag 11 mars 2011

Skrivande dotter nr 2

18 april (min födelsedag) 2010 blev min 17-årings bästa kompis påkörd på sin moped. 3 dygn på intensiven och 6 veckor utan att få/kunna stå på sina ben. Och detta inträffade precis när de skulle njuta av sina sista veckor i årskurs 9 tillsammans. Jag behöver inte gå in på detaljer, ni förstår alla vad dottern plus alla vi andra gick igenom förra våren.

Min dotter har skrivit om olyckan och deras vänskap i olika skoluppgifter de haft i svenskan. Här kommer hennes dikt om älskade Elin

VID DIN SIDA

Du låg på intensiven
med alla dessa skador,
slangar hit och dit,
maskiner som var kopplade till dig.

Min bästis,
jag gick fram till dig,
ställde mig vid din sida,
som förr.

Alltid du och jag.
Mamma rörde vid din hand,
du slog upp ögonen
tittade på oss.

Då började det pipa
i en av maskinerna,
jag trodde att mamma
lyckats dra i en av dina slangar,
så var det ej.

Det var ditt hjärta,
som slog
några extra slag,
För mig, Din bästis.


Jag blir fortfarande tårögd när jag skriver den här för er. Alldeles underbart fint skriven.

Jag hoppas ni får en finfin fredag - själv ska jag bara ta hand om mig själv(igen), med frissan och virkdag med Sandra.5 kommentarer:

Ninas skrivarlya sa...

Tårarna föll här också. :´( Jättevackert och känsligt. Dina döttrar tycks ha ärvt din talang med ord. :)

UllaJohanna sa...

Alldeles tårögd jag med....

Anonym sa...

Ja, visst har de min talang ;)

älskade döttrarna mina

kramkram/Cattis

Thessan sa...

Tack. Har saknat blogg världen en hel del. Vet du, precis samma sak hände mig när jag gick ur årskurs nio....min kompis blev skadad i en mopedolycka...

Maria sa...

Åh så fint. Får nästan en liten tår i ögat.
Kramkram