VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


fredag 20 november 2009

Utmaning 324 - om att fly

-Måste du alltid bli så tyst när vi verkligen behöver prata viktiga saker, du pratar ju så mycket annars? Orden kom från Magnus och Lena tog ett steg tillbaka när han sa dem.
-Vaddå jag pratar väl?
-Nej, det gör du inte, fräste Magnus. Du blir tyst och sätter upp en mur som jag inte kan komma igenom.
-Jaha, då är det väl så, sa Lena och gick ut från rummet.
-Ska du gå nu? Fattar du inte att vi behöver prata?
-Jag behöver det inte, sa Lena medan hon tog sin jacka och gick ut från huset. När hon kom ut på trappan tog hon ett djupt andetag, vände ansiktet mot himlen och log.Det här var vad hon gillade, tystnaden, ensamheten och ingen som tvingade henne att prata, tänkte hon. Hon gick upp i skogen och gick en lång runda innan hon gick hem igen. När hon kom hem satt Magnus i soffan och hon hann inte ta av sig jackan förrän han skrek innifrån vardagsrummet:
-Är problemen lösta nu? Hjälper det dig att fly från dem? Lena svarade inte, hon vände och gick ut igen.

6 kommentarer:

http://tittelina.blogspot.com sa...

Känner igen frihetskänslan när jag ensam på promenaden kan vara tyst och tänka. Annars brukar det vanligaste vara att kvinnan säger till mannen att han aldrig pratar.

marmoria sa...

Håller med Ethel - intressant rollfördelning. Bra text.

Heureka sa...

Bra flyt i berättelsen, det gillar jag

Anitha Östlund Meijer sa...

Mycket igenkännbar text trots att jag är av den sorten som konfronterar problem.
Du skrev den så härligt levande och med stor känsla

Drumalex sa...

Bra text. För min egen del har jag varit den som varit tyst, mest på grund av kravet på omedelbar respons, innan man hunnit tänka efter ordentligt.

Siestri sa...

Bra skriven text, flyt i replikerna.