VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


lördag 11 december 2010

Ärlig respons på mina texter

Jag läser en kurs på högskolan som heter Kreativt Skrivande II. Jag älskar att skriva och skicka in uppgifterna, men jag har inte haft tid och engagemang med mig denna termin som jag önskat att jag haft. MEN jag hoppas att jag lär mig något ändå. Denna kurs är över internet och vi är indelade i grupper som ger varandra respons på varandras texter. Min sista uppgift jobbade jag inte alls med innan jag skickade in den till min grupp för respons. Jag slängde i princip ihop några bokstäver och lämnade den till gruppen, med förklaringen att jag var i London och hade besök av min familj.

En kommentar var denna

....Du tycker väl att jag är hård mot dig, och jag är inte förtjust i texten. Den säger mig inte mycket alls. Personerna är platta och ytligt. Om det är din avsikt att visa på ytlighet? För det är det väl till viss del då utseendet är betydelsefullt i texten, men då stämmer ju inte oron för Lotta? ...

Jag tog först inte illa upp eftersom jag visste att jag inte lagt mycket tid på den, men jag har inte kunnat släppa orden "Jag är inte förtjust i texten" Kan man inte linda in kritiken bättre för att få skribenten motiverad att skriva mer?

Jag har senare under kursen fått reda på att denna person som skrivit detta till mig är ledare på en skrivarsida på nätet. Om denna person skriver till andra det jag fick reda på om min text, vet jag inte om jag anser att denna person är på rätt plats (på en skrivarsida) Det är inte min sak att bedömma egentligen, men jag tog nog mer illa vid mig av hennes ord än jag förstått. Andra kurskamrater har först skrivit vad som kan göras och avslutat sin respons med att Med lite arbete kommer texten att bli jättebra. De orden får mig att tro på mig själv mer än en som skriver att hon/han inte är förtjust i min text.

Jag är mycket tacksam för att jag har skrivit 69000 ord i min bok och jag vet att jag KAN skriva, men att det inte sköter sig själv utan att jag måste jobba med texten. Hade jag inte vetat det om mig själv, vet jag inte om jag velat fortsätta skriva när jag får jobbig respons från andra skribenter.


JAG VILL HA RESPONS men respons som för mig framåt i skrivandet INTE drar ner mig och mitt självförtroende i botten.

Tänker jag fel?

Ha en skön lördag - det ska jag ha, tyvärr med begränsad rörlighet i ryggen, men jag rör mig så mycket jag kan ändå8 kommentarer:

Anonym sa...

Nää, du har inte fel!
Denna "Lotta" är kanske en a-jävel som älskar att hitta fel på andra, inte har empati och som inte kan hantera människor och du har rätt. Hon är på fel plats.!
Man ska alltid höja en person i deras svagheter och berömma det som är bra och fokusera på den positiva energin!
Hon har nog inte förstått att det är en KURS ni går på och känner sig kanske överkvalificerad för detta om hon nu har denna skriva sidan på nätet!
Du gör så gott du kan Cattis och det är mer än bra nog med tanke på vad du har/haft omkring dig!
Du är ENASTÅENDE!
Kramkalas

Cattis sa...

Tack, vännen,

Jag fick en kommentar till min förra text av en annan kursare som gav mer respons på mig och min personlighet än på texten,men det redde vi ut via mail och han bad om ursäkt, men jag kan inte maila alla som jag får "fel" respons av, jag måste koncentrera mig på mina texter, eller hur?

kramkram

Ninas skrivarlya sa...

Jag tycker att om du har förklarat att du faktiskt har skäl till att din text inte är hundraprocentig, då ska man vara "snällare" i sin kritik. En kurs i kreativt skrivande borde fokusera på att peka på vad man kan utveckla, inte komma med värderingar på vad som är dåligt. Tycker jag i alla fall.

Men du Cattis, du VET att du kan skriva, så ta inte så illa vid dig av en så osmidig person. Du vet också att texten inte var hundraprocentig, så skaka av dig kritiken och håll huvudet högt. Du KAN skriva.

Kramkram!!

Cattis sa...

Tack Nina, ja, jag känner faktiskt på det viset som du beskriver. jag ska skicka in just denna text idag och sen ska jag använda mig av den i sista uppgiften oxå, så det ska bli roligt att se hur den blir i slutändan.

kramkram

Anneli Stålberg sa...

Jag tycker att du tänker helt rätt. Kritik ska utformas så att man får chans att förbättra inte att slänga i papperskorgen. Tråkigt! Med det sagt så ska du nog försöka att lägga kommentaren bakom dig och jobba vidare med din text och jag tror att du ska försöka få respons från någon annan som är mer lämpad för sitt jobb.

Lycka till och bara fortsätt med att skriva.
Kram!

Cattis sa...

Tack Annelie, jag har lämnat in denna text i uppgift 4 i kursen, men tänkte lägga ut den här till er innan jag lämnar in den igen till läraren.

kramkram

www.malinrocaahlgren.com sa...

Men oj. Verkade lite hårt kanske. Vad är det för sajt?

Anonym sa...

Jag tycker det är lite obehagligt att läsa dina blogginlägg där du "ger igen" på dina kurskamrater som formulerar sig så att de sårar dig. Jag tycker inte att det är så klädsamt att outa dem som jag tycker att du gör. Kontakta dem personligen istället. Detta passar inte i din annars så utmärkta blogg. Ger mig dålig smak i munnen.
Nu har jag skrivit vad jag tycker, är det också hemskt? /Emma