VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


söndag 5 december 2010

2 Advent

Här sitter jag med massor med ljus tända i mina fina ljuslyktor. Två ljus brinner i adventsstaken och jag har min tekopp bredvid mig.

MEN

Samtidigt är det söndag och utomhusarbete igen. Det är inte lika mycket denna vecka som förra och det är inte lika kallt som i tisdags, men det är ändå jobbigt. Det jobbiga är egentligen inte jobbet, det jobbiga är att vilja göra så mycket här hemma, så egentligen har jag inte tid att jobba.

Känner någon igen det?

Jag har otroligt mycket skolarbete, som jag fortfarande har en paus ifrån. Mina kurskamrater är otroligt stressade, men det är inte jag. Borde jag vara det? Kanske, men det hjälper inte mig att stressa över det. Jag tar tag i mina tentor när jag har tid. Det blir senare i veckan och jag anser att skolarbetet inte blir bättre eller klart fortare för att jag är stressad inombords.


Stressen inombords gjorde mig utbränd för 8 år sedan och dit vill jag inte igen. Nu är det en sak i taget som gäller och jag jobbar med att få uppleva sinnesro varje dag och just idag gör jag det. Mer kan jag inte begära.Jag njuter varje dag när jag sitter i mitt storarum/kök (allt i ett 55kvm)med alla ljus och tomtar jag har omkring mig.

Jag önskar er alla en underbar 2:a advent - min dag har börjat helt fantastiskt och jag önskar att den fortsätter så för mig - jag ska i alla fall göra vad jag kan för att få känna såhär hela dagen


3 kommentarer:

Anonym sa...

Mysigt med så mycket ljus. Är inte lätt här med 2 katter som är nyfikna på lågan..

Vem har tid att jobba? Har 7 arbetsfria dagar att få ordning här till julafton. Men det ska gå!
Planering, du vet..

Varför stressa och göra ett halvdant inlämningsjobb? Finns ingen orsak..
Allt har sin tid..
En dag i taget Cattis. det kommer vi långt på!
Kramkalas

Cattis sa...

Ja, det känns så skönt att leva detta liv och prioritera så att jag slipper den inre stressen.

kramkram

AnnChristin sa...

Önskar dig en skön "resa" i advent. Ta vara på det sköna i livet och jag håller med Anonym i att allt har sin tid. Njut av det vackra runt omkring och ta en liten bit i taget av allt du har att göra. Ju äldre jag blir ju oftare ser jag att vi stressar i onödan. Kanske måste man sänka kraven ibland, men det blir bra i alla fall. Kram från mig till dig.