VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


torsdag 25 februari 2010

Den tunga kvällen avslutades med guld

Oh, vad tårarna rann nerför kinderna på mig när jag läste upp min lifestory. Jag visste att de skulle komma, men inte i den mängd och med den kraft. Det var inte bara jag som grät, min berättelse fick även mina gruppkompisar att fälla några tårar.

När jag läste upp min berättelse och själv kände den röda tråd jag hittat var det ok,men när gruppledarna hittade fler röda trådar gjorde det ännu ondare inom mig. Nu är det gjort och nu ska jag komma börja min resa mot ett lättare liv. Mitt liv som är att ha vuxet upp med en hel hög alkoholister omkring mig(3!!!st) mår som jag mår. Och konsigt nog var det min far som var tryggheten i mitt liv, fast det var han som drack. Mamma blev tidigt en alkoholistfru och starkt medberoende till en av de andra alkoholisterna i mitt liv(hennes lillebror). Då var det min pappa som stod för kramarna och tryggheten. Därför smärtar det mig dubbelt att blivit svikna av båda två som vuxen. Ingen har valt mig.

Med den smärta som barn känner över en mamma som inte vill eller kan vara en mamma är jag fortfarande fylld av sorg och smärta. Jag hoppas att det kan lindras lite denna vår som jag går på Vändpunkten. Otroligt mycket smärta har jag inom mig och jag vill verkligen bli av med den. jag vill lära mig att leva med den på ett sätt att jag kan få må bra utan att gå omkring och längta efter något som inte finns(en mammas kärlek).
Denna urladdning som det blev för mig när jag berättade min story gav mig en tung känsla inom mig och en otrolig huvudvärk. Huvudet smärtar fortfarande och jag hoppas att det släpper om jag bara tar det lite lugnt nu på förmiddagen.
Dagen avslutades i tv-fåtöljen med ögon som knappt kunde vara öppna men jag kunde inte gå och lägga mig. Jag såg när de svenska killarna skidade hem det fantastiska guldet.


Jag önskar er alla en fin dag - jag ska försöka att få det utan att pressa mig att prestera hela dagen.

6 kommentarer:

Sara sa...

En stor KRAM till dig, du modiga människa!

Tina sa...

Hej vännen!!!
Du är stark som orkar rota i det gamla!! Du har kommit så långt & är en vardags hjälte för mig. Du är en stor & god förebild för många! Din berättelse borde komma ut till skolorna Cattis!!
Har du funderat på att berätta din berättelse på skolor?? Kanske inte just nu, men när du stärkt dig & det lagt sig.. tror att både du & eleverna & lärarna skulle må bra av det!!!
Ha en lugn & fin dag vännen & vila upp dig nu!!!
Go Girl =)
Kram Tina

Pixi sa...

Bra jobbat !!Nu e det värsta gjort..Klart det smärtar men oxå bra för då e man kontakt med sina känslor o då blir det en förändring..Och förändringar e bra ,tycker jag ..Du har så rätt i det att inte gå o längta efter en mammas kärlek som ändå inte finns,stämmer på mej oxå,tack för du delar med dej, modiga du!kram=)

Uffematten sa...

Starkt av dig!!! Jag beundrar dig som orkar!!!


Megakramen!!!

Anonym sa...

Skickar ett hav med styrkekramar!!
Sträck på dig kvinna o var STOLT över det du gjort!
Du är beundransvärd!!!
Måste va skönt att fått ur sig allt som malt i åravis!
Det försvinner inte, men trycket som du känt kanske lättar!
Kramkalas!
/Chrissie

Cattis sa...

Ja, det är faktiskt skönt att få ut skiten.
Tina: Jag har faktiskt varit ute och berättat om min resa.Ca 10 gånger om både min väg i medberoendet och min väg som matmissbrukare.