VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


lördag 27 februari 2010

Älskade dottern fyller 14 år

Min "lilla" dam fyller 14 år idag och det ska vi fira hela dagen. Jag satt och funderade på denna dag var för 14 år sedan och hon föddes genom total oärlighet.
Jag gick över tiden 13 dagar.
Det var full snöstorm och flickornas pappa var försäljare på annan ort och egenföretagare, vilket gjorde att han inte tjänade några pengar dessa dagar han var hemma hos mig när jag gått "över tiden". Pengar vi verkligen behövde. Detta gjorde mig ledsen och väldigt gråtmild kan jag säga. Jag grät varenda morgon som jag vaknade utan en enda värk.
Jag fick tipset att ringa och säga att jag haft värkar hela natten till förlossningen. När jag kom fram skulle jag säga att de avtog. Vi bestämde att vi skulle bli tvåbarnsföräldrar den 27 februari. Jag gjorde som jag blivit tillsagd och moster kom till storasyster halv 7 på morgonen. Vi körde de 6 milen till Karlskrona, vi tom vände för att köra hem och hämta videokameran. Tänk vad skönt att hinna sdet på väg till en förlossning. När vi kom dit hade jag ett blodtryck på 170/110 och det gillade de inte. Snabbt in med mig i ett rum, ner med persiennerna, medicin in i armen och övervakad av en undersköterska i två timmar. Sen fick jag dropp som skulle sätta igång allt. KL 13 var värkarbetet hemskt. Kl 15.51 kom godingen ut. Med lite dramatik, hon fastnade med huvudet ute och värkarna tog slut. De larmade och en civilklädd barnmorska slängde sig på magen och tryckte ut den lilla(4500)tösen.


Oh, vilken lycka att vara mamma till två flickor. Jag grät på kvällen efter att hon var född av lycka att få ha två flickor.

Jag och 14-åringen har kämpat tillsammans i många år och idag mår hon bra igen. Bilden har hon "fixat till" själv och så här fin är hon idag. Vi skrattar tillsammans mycket varje dag och idag ska hon firas hela dagen av mig, hennes fina styvpappa, hennes underbara syster, finfina moster, härliga kusiner och min bästa kompis(den bästa man kan ha) med sina två söta barn. Jag har köpt 10 speglar som ska bli en spegelvägg på hennes rum så att hon kan se sig själv när hon dansar.

Hon ska även få en byrå och ett nattduksbord till sitt nya rum.

Jag är extra lycklig över att få fira denna dag med henne för egentligen är det "pappas" lov, men han skulle jobba så jag "fick ha" henne på hennes födelsedag. Jag har fått fira henne hos mig på hennes dag varje år ända sedan vi delade på oss och jag är tacksam för det, men jag vill ändå fira henne hos mig varje år och jag är glad för all tid jag får med henne och hennes syster. Som den egoistiska mamman jag är ;)Ha en underbar lördag - det ska vi ha

5 kommentarer:

Tina sa...

Men vännen!! Jag ryser.. det låter som du beskriver min förlossning !!!!!!!
Stort GRATTIS till din FINA dotter från mig!!
Ha nu en riktigt mysig dag!!!
Kram Tina

Pixi sa...

Ja det kan jag förstå att ni kommer att ha en underbar dag!! Gratta så hjärtligt till 14 åringen,Hurra Hurra Hurra ,Kram kram=)

Maria sa...

Man får gratulera till födelsedagsbarnet och till dig som gjort ett bra jobb under de första 14 åren :)
Kram

Cattis sa...

Tack från både mig och 14åringen... jag får hela tiden höra "jag fyller år idag och då ska jag få göra som jag vill" ok, det kan hon väl få idag.... ;)

Sara sa...

Stor grattiskram från mig!