VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 10 februari 2010

Dagen kan börja


Nu har jag suttit och surfat runt lite på mina favoritsidor. Där min utbildning är en av dem. Jag har skrivit ett par kloka inlägg om min skrivprocess och hur det går med min bok.

Ja, hur går det egentligen med min bok då? Inte särskilt bra om jag själv ska svara. Det är väl inte så konstigt heller eftersom jag pluggar heltid, renoverar huset och försöker sköta mitt arbete däremellan. Ni reagerar säkert eftersom jag varit utbränd-Det är alldeles för mycket för mig - men mitt arbete innehåller inga särskilda tider att passa, jag får lägga upp det nästan som jag själv vill. Det passar mig alldeles utmärkt. Om det blir för jobbigt tänker jag hoppa av en kurs jag läser på 25%. Än så länge går det br, för jag är väldigt duktig med att ta vara på tiden som jag har. Jag sköter inte hemmet samtidigt som jag pluggar, vilket jag gjorde för några år sedan.

I morgon bitti kör jag till stugan och lugnet. Där ska jag säkert hinna med att påbörja mitt examensarbete, virka och skriva några scener på boken. Jag ser fram emot dessa dagar och funderar på att göra det fler gånger när det närmar sig slutet på mitt examensarbete. Då kan det vara bra att åka iväg en vecka och få det klart. Familjen klarar sig utan mig har jag kommit på och det känns rätt bra faktiskt. Nu tar jag med mig hundarna som sällskap så de återstående familjemedlemmarna har bara sig sjävla att sköta och de är de stora nog att klara av. Vilken tur att jag inte tror att jag måste vara med och sköta allt, den tiden är förbi som medberoende. Vad skönt det är att få ro att inse skillnaden mellan att curla eller låta var och en ta ansvar för det den klarar av.

Idag är det träff nummer två med Vändpunkten. Vi är åtta i gruppen och alla är anhöriga till någon med ett beroende. Processen började direkt inom mig efter första mötet. Det trodde jag inte att det skulle göra. Det är lite jobbigt, men samtidigt underbart att få göra denna resan tillsammans med andra och tillsammans med en diakon + en som jobbar inom socialförvaltningen. Rapport kommer i morgon om måendet och resan inom mig.

Ha en underbar onsdag - det ska jag ha med min andra träff på Vändpunkten

5 kommentarer:

Tina sa...

Hej vackra & starka vän!!!
Låter underbart!! Alla insikter du funnit!! Att familjen vilar inte på enbart dina axlar!! För det är verkligen sant. Bara för att man är kvinna, betyder det inte att allt ligger på oss när det kommer till familj & hem. Förr gjorde det det, men inte längre. Nu jobbar kvinnan ute på arbetsmarknaden lika som männen. Men det finns de som fortfarande lever i det & anser att jag är en sämre, mamma & fru för att jag har ett privatliv vid sidan om familjen. Det kan man ju inte ha.. familjen & hemmet betyder ju ALLT & då ska man ju finnas där enbart för dem.. eller??? Såna komentarer har jag fått förr.. men jag har bara svarat.. Det är ju just det jag tänker på.. min familj. Hade jag INTE brytt mig om dem hade jag bara funnits till för deras skull, men nu är det så att de är det VIKTIGASTE i mitt liv & då är de värda en fru, mamma, syster, dotter som mår BRA!! Jag mår inte bra om jag ska servera ALLA ANDRA i första hand & mig själv sist. Mår jag inte bra.-.. då mår heller inte min familj bra!!!

Jag beundrar dig så mycket Cattis! Du har kommit så långt & det är jag så glad över!!!

Ha en fin dag På Vändpunkten & allt annat som du må hitta på idag!!!

Kram Tina

Åsa Hellberg sa...

jag tänker också att det skulle vara skönt att åka bort själv ett par dagar...eller tre:)
Vi får se om jag kan få in det någon gång i framtiden:)

Kram Åsa

Pixi sa...

Oj vad det lät intressant med Vändpunkten!! Det blir säkert hur bra som helst både där o i stugan,det låter riktigt mysigt där med voffsen o virkningen o att du kommer att skriva,sj har jag stiltje i skrivandet men det får va så nu ett tag då !!kram kram=)

Sara sa...

Heja dig, BRA insikter! :)
Låter skönt att komma iväg ett par dagar och veta att familjen klarar sig precis lika bra ändå. Toppen!
Härligt också att läsa att du är nöjd med första träffen på vändpunkten, hoppas att dagens träff gav dig minst lika mycket.

Lugn och ro önskar jag dig min vän. Var sak har sin tid.

Kram!

Annette sa...

Hoppas det gått bra med allt.
Jag är ju också en fd utbränd. Och också varit inne i medberoende.
Nu har min dotter, 18 år, samma tendenser. Med att vara beskyddande för sin pojkvän som hotar ta livet av sig om hon gör slut...Suck...