VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


lördag 10 april 2010

Idag skiner solen - räcker det med vårjackan då?

Två gånger har jag åkt hemifrån med vårjackan bara för att solen sken. Det var bara jag på hela stan som gick omkring coh frös i vårjackan. Idag skiner solen igen, men jag undrar verkligen om det är så varmt så att jag kan hänga undan vinterjackan, "det visar sig" som maken brukar säga.


Det har blivit några rader till på bokens slutscen idag och jag märker skillnad i mitt sätt att skriva med gestaltning och hur jag utformar dialogerna i texten. Det är en häftig resa jag gjort med mitt skrivande. Jag har hållt på i över två år med boken och när jag ska ta fram det första dokumentet som var med på den första skrivarkursen blir det otroligt spännande att se hur annorlunda det blir när jag skriver om det. Det måste nämligen skrivas om för det är skrivet i jag-form och i presens. Det ska vara i tedjeperson och imperfekt.

Jag chattade med en kompis på facebook för några dagar sedan. Hon tyckte att jag bara pluggade och behövde vila oxå. Det gör jag i flera timmar varje kväll när jag sitter i fåtöljen och virkar. Det blir min vila. När jag pluggade innan jag blev utbränd hade jag en inre stress så ofta och det var den som gjorde mig sjuk. Den inre stressen har jag inte nu och det känns otroligt bra, att ha hittat en balans i studierna och familjen. När jag då tar mig en studiefri dag emellanåt blir det ännu skönare. Jag pressar inte mig till att skriva, när jag inte orkar mer, då går jag från datorn och gör något annat.


Familjen blir såklart lidande när jag skriver ett examensarbete, men jag förklarade för maken igår att det blir alla familjer när man som student skriver ett så stort arbete. That´s life.
Hoppas ni får en fin, var solig lördag - det har jag redan här hos mig.

4 kommentarer:

Maria sa...

Ge mig lite soooool! Här är det ingen sol i sikte :(
Ha en bra helg!
Kram

Johanna Wistrand sa...

Jag känner igen mig i det där med stress! Den här helgen ska jag ta helledigt (förutom jobba i sammanlagt 4 timamar) och bara gära vad jag vill. T ex virka mormorsrutor, läsa bok, promenera, fika på kyrkloppis.
Kram på dig!

Thessan sa...

Tack, har haft en jättebra dag!

Malin sa...

Mina vänner envisades med att vi skulle grilla igår bara för att det var "fint" väder. Det blev till att frysa i två timmar för samtliga ... ;)