VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


torsdag 18 mars 2010

Idag är det grått - ute

men jag ska vara inne så det gör inget. Egentligen gör det det ändå, för jag mår bäst när solen skiner, men idag ska jag sitta i källaren och skriva så jag klarar mig utan solen. I eftermiddag ska jag tapetsera med en kompis som ska hjälpa mig. Även det går nog bra utan att solen skiner. Jag hoppas dock att den kommer tillbaka, men enligt aftonbladet skulle regnet komma i helgen.

Jag känner mig inte lika ledsen längre så processen som Vändpunkten satt igång har nog vänt. Jag hoppas det i alla fall. Nu är det fokus på skrivandet och får jag må som jag känner mig nu kommer det att gå bra, det vet jag.

Jag hoppas att jag kan skriva mycket idag för att då vet jag att jag kan känna mig nöjd med mig själv. Jag är så fruktansvärt rädd för den inre stress jag hade när jag pluggade sist, innan jag blev utbränd och därför vill jag vara "före schemat",
för då slipper jag den stressen.

Jag älskar att skriva, men allt är enklare om jag verkligen har tiden och energin till det. Då mår jag allra bäst. Om jag slipper känner att jag måste prestera ett visst antal ord/tecken per dag för det finns en deadline. Då blir det jobbigt. Helt plötsligt hatar jag deadlines. Alla datum som jag måste slutföra något. Kan man få ett liv utan deadlines, tror ni?

Ha en härlig torsdag - det ska jag ha

2 kommentarer:

Tina sa...

Hej vännen!!
Hur mår du? Hoppas du mår bra! Ja, solen hoppas jag oxå kommer snart igen.. men du behöver dock inte oroa dig så mycket för om solen ska komma el ej... för solen är alltid med DIG.. för mig är DU solen =)
Va kul att du får en kompis som hjälper dig med tapetseringen... då går det nog både snabbt & det blir nog roligt =)
Ha en toppen dag!!!
Varm kram Tina

Åsa Hellberg sa...

Deadlines är skräck; jag vet inte vad som är rätt strategi för dig, men för mig har det fungerat att plocka ner det i delmål och varje dag göra det jag ska för att komma ett steg närmare.
Jag jobbar mycket med min son med det eftersom han gärna samlar på sig till sista dagen... och får panik.

Kram Åsa