VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


fredag 26 mars 2010

Hur hjälper vi ungdomarna som mår dåligt?

Hur hjälper vi de som mår dåligt? Kan jag som mamma räcka till? Jag har kämpat med min ena dotter i många år. Vi har varit på otroligt många ställen för att hjälpa henne och mycket har fungerat, men till slut fanns där en liten liten bit kvar att jobba med. Vi löste hennes den biten med att få ut hennes känslor på väggarna istället för att behålla dem inombords.

Så här kommer lite bilder på hur vi löst det tunga inombords. Nu rekomenderar jag inte alla att göra så här. Vi löste det BARA FÖR att rummet ska renoveras. Faktum kvarstår dock att dottern är en pigg och glad tjej idag och oerhört tacksam över sina väggar på rummet

Både hon själv,hennes syster, vänner och även jag skriver hälsningar till henne på väggarna och jag glömmer aldrig när hon hittade min lilla kärleksförklaring till henne. Oh, vad ögonen glittrade.Många av barnens kompisar som varit hos oss tycker det är coolt men undrar hur jag kan acceptera detta. Men, som jag skrivit här innan, jag är som jag är och gör lite tokiga saker ibland, men det får andra acceptera. Det viktigaste för mig är att mina barn mår bra och gör de det om de får skriva "lite" på väggarna är det klart att de får göra det

Ha en underbar dag i det fina vårvädret - det ska jag ha utan vårjacka för den behövs nog inte idag.

7 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Vilken härlig idé Cattis:)

Kram åsa

Cattis sa...

Ja, visst är det Åsa, du kan tro att det har hjälpt dagen i fråga under flera månaders tid. Måste bara dokumentera det riktigt innan vi gör om rummet.

kram

Thessan sa...

Ha en bra helg!

Sara sa...

En så bra idé! :)
Underbart att hon mår bra idag!

Stor kram!

Prinsessan sa...

Hej,

Hittade hit via Saras blogg...

Har själv varit "utbränd" en längre tid - undrar hur du gjorde för att komma tillbaka.

Och hur gör du för att skriva? Skriver du bara när du är inspirerad, eller sätter du dig disciplinerat en viss tid varje dag?

Jag brukade skriva väldigt mycket tidigare, men det är så svårt att få något utgivet, så efter ett tag gav jag upp.

Nu har jag bara tankarna på att skriva kvar. Förutom det jag klottrar ner i bloggen eller på lösa små lappar ibland.

Vore glad för lite tips!

Anonym sa...

Gu, vilken bra idé!!!
Hon måste känna sig väldigt uppskattad av alla som skrivit o att själv få ur sig jobbiga saker är en bra terapi!
Gött att hon mår bättre!
Kramkalas

Uffematten sa...

Tänk om jag hade kommit på något sånt när "Mellan-M" hade det jobbigt i början på tonåren...

Men idag gifter han sig, så man får väl anta att det hela har löst sig till det bästa, trots mina "missar" :-)!

Kramen till dig och ha en fin helg!!!