VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


tisdag 24 februari 2009

Utmaning 55-ett loppisting

Min cykel,

Min cykel är svart med blommor på och blommorna är ditmålade av den förra ägaren. Jag ville ha en speciell cykel och jag letade länge efter den. Jag var säkert på över tjugo loppisar innan jag hittade denna på en loppis i grannbyn. Den stod där och kallade på mig kändes det som. Jag visste direkt när jag såg den stå där i det gröna gräset att det var just den jag ville ha. Jag köpte den för 100 kronor. Jag var så lycklig när jag cyklade hem på den. Det var visserligen en mil hem, men det brydde jag mig inte om, för den skulle cyklas in av mig direkt.

Solen sken från en blå himmel och fåglarna kvittrade. Hjälmen satt på huvudet och lyckan var fullkomlig. Jag njöt av varje tramp som gjorde att jag lade meter efter meter bakom mig. Jag var nästan lite ledsen över att vara hemma när jag cyklade in på gården med min nya fina cykel. Jag tog fram trasor och började putsa på den i nästan två timmar och den glänste så fint när jag var klar.

Jag vägrade sätta cykeln i garaget när det var natt, jag hade den i hallen i säkert två månader innan resten av familjen satte sig ner och förklarade att "det bara är en cykel som ska stå låst i garaget" Jag fick hålla med om det,men det var svårt. Den står nu i garaget när jag inte cyklar på den, den har två lås och den är fortfarande lika fin som den var när jag hade putsat upp den efter köpet.

Jag putsar på den varje lördag innan jag cyklar och köper frallor till frukost. Familjen tycker att jag kan putsa efter jag köpt frallor, men jag vill göra det på mitt vis, när jag känner för att putsa och det gör jag när jag har vaknat varje lördagsmorgon. Det enda jag har köpt till denna svarta cykel är en dyna till sadeln som gör det lite mjukare för rumpan när jag cyklar. Jag har inte behövt laga något eller köpt till något, den har aldrig svikit mig när vi varit ute tillsammans. Cykelkorgen som sitter på styret kommer väl till pass när jag köper frallorna och den blänker oxå väldigt fint varje vecka efter putsningen.

Jag kommer aldrig mer till att behöva köpa någon ny cykel för jag vet att denna sviker mig aldrig.

Det bästa jag vet är att göra något jag aldrig har gjort förut. - DIANA ARBUS

Ha det bra

Cattis

7 kommentarer:

Unknown sa...

Jag kan ser din glada min framför mig när du cyklar hem!!
kram på dig!

Tjotten sa...

Hej!
Trevlig cykeltur, och jag tänker på en vän jag hade som tonåring, hon hade målat sin cykel rosa med stämplade elefanter på.
Det jag sat och funderade på var hur du kom till loppiset en mil bort med cykelhjälm. Gick du(huvudprtsonen), tog buss elle blev körd i bil. Var den alltid med (hjälmen)till alla loppis besök, eller.... Sådana här saker kan i bland störa mitt läsande när jag inte får ihop det;-)

Anneli sa...

Så skönt med någon som förstår!
Kram

liselotte sa...

Jag får verkligen lust att ta en lång cykeltur. men jag inte en sådan fin cykel som din. Målande beskrivet både med utseende och känslor

Anonym sa...

Hej!

Vilken bra blogg du har!

Hanna

Cattis sa...

Tack för alla fina kommentarer.

jag blir lika glad varje gång jag kommer in på min blogg och hittar era kommentarer här.

Natti, natti

skimmer sa...

Mycket bra berättelse. Hej cykel.En fin kärleksbeskrivning
(och så kul att kunna ge feedback i någons blogg)