VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.








Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.



Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 30 september 2009

Ny praktik inleds idag.

Idag ska jag åkla till en mellanstadieskola och göra min engelska praktik i tio veckor där.

Jag är inte lika nervös som förra gången jag skulle ut på praktik eftersom jag varit med om det en gång, men visst pirrar det lite i magen. Min handledare verkar hur trevlig som helst, det lilla jag fått fram genom mailen hon skickat till mig.

Jag var på Afrodans igårkväll och det ä himla roligt, men inte lika roligt som det vanliga danspasset, men jag tror det beror på att det är så sent på kvällen och att jag är trött då. Igår dansade jag mellan halv åtta och halv nio. Det andra danspasset jag går på är kl 17 på söndagar. Då har jag inte hunnut bli så trött att det är jobbigt.

MEN det jag ser mest fram emot denna vecka är ett 75-minuters gympa pass med Michael Jackson musik på lördag eftermiddag. det kan ietn bli annat än häftigt!!!! Jag kollade även vad det skulle kosta för styvsonen att börja på gymmet på friskis och det skulle kosta 140 kr i månaden så det har jag sagt till honom att vi betalar om han vill gå.

Jag har planerat in studier och boken i helgen. Lördagen måste jag ta tag i båda delaren. Jag tror att jag ska börja med att skriva på boken i ett par timmar direkt på morgonen så kan jag nog koppla av lite efter det. Jag har 80 sidor som jag skrivit för hand under sommaren när jag varit ute i solen och dessa ska in i datorn och sedan iutvecklas lite till innan Londonkursen om drygt 4 veckor.
Hi Hey Hello Comments

Spicecomments.com - Hi Hey Hello Comments



Ha en bra dag

Cattis

Utmaning 273 - föraning

Hon gick omkring i huset och log med hela ansiktet medan hon packade väskan. Hanna frågade
-Vad är det med dig mamma?
-Jag är bara så glad över att få åka till stugan. Jag har inte varit där på länge.
-Ok, men du ser rätt fåning ut med det leendet, bara så du vet.
-Det gör inget, det bjuder jag på, svarade Sara och fortsatte att packa väskan.

När alla var klara satte de sig i bilen under skratt och roliga kommentarer om vad som skulle hända i stugen när de kom fram. Saras glada skratt och pladder tystnade ganska fort efter att de hade börjat köra.
-Vad är det gumman, var tog all gläjde vägen? frågade Henrik
-Ärligt talat jag vet inte, det känns bara konstigt i hela kroppen.
-Du ska se att det blir bättre bara vi kommer fram och har packat in. Dina föräldrar kommer att bli så glada över att vi ska stanna över helgen hos dem, tror du inte det.
-Hoppas det, svarade Sara.

Sara satt i tyst en stund och tittade ut genom fönstret och lät tankarna fladdra i hennes huvud. Helt plötsligt såg hon sin pappa för sitt inre ta emot dem när de kom fram och det var som vanligt, han var inte nykter.
-Nu vet jag varför jag inte mår bra.
-Ok, varför då, frågade Henrik.
-Pappa är inte nykter när vi kommer, jag kan se honom framför mig med sina glansiga ögon, lite purriga år och sugandes på en vicksblå.
-Det kan du väl inte veta säkert heller, att han inte är nykter, menar jag.
-Jo, jag känner det på mig, för han har aldrig varit nykter under de senaste fem åren när vi kommit dit och tydligen glömmer jag bort det mellan gångerna. Nu vet jag varför vi inte kör dit så ofta, det är för att pappa inte är nykter när vi kommer.
-Men jag fattar inte riktigt, hur kan du glömma det mellan besöken där, att han inte är nykter där.
-För att det är roligare att tänka på skratten tillsammans med mamma och ungarnas upptåg än att tänka på att pappa inte varit nykter. Det är lättare att förtränga det jobbiga för då kan jag tro att det inte existerar eller hur?
-Jo, det klart, men jag fattar inte riktigt, men det behöver jag inte heller.
-Nej, det behöver du inte.

Resten av resan satt de under tystnad medan ungarna tittade på film i baksätet. När bilen rullade in på parkeringen bredvid stugan kom pappa ut och hennes föraning var rätt igen.

Han var inte nykter

tisdag 29 september 2009

Nu pluggar jag för fullt

men det är roligare att sitta vid datorn. Jag kände inte för att skriva något inlägg i morse så tro inte att jag sovit hela dagen. Nej, då, jag har varit vaken sedan halv sex. Jag har jobbat lite och pluggat lite. Det går rätt trögt med mina studier med de går framåt.

Ikväll blir det afrodansen igen. Jag har träningsvärk i ryggen sedan danspasset i söndags och det är jobbigt, men jag vill dansa ikväll ändå.

Det blir ingen utmaning idag heller för hjärnan är verkligen trött.

Nu kallar de ämnesdidaktiska böckerna igen. jobbigt värre.

Ha en skön eftermiddag

Cattis

måndag 28 september 2009

Utmaning 271 - favoritord på H

Hjärta

Hjälpsam

Hungrig

Hemma

Humor

Hon var hungrig. Hon var verkligen jättehungrig. Ingen ville laga maten idag och som vanligt gjorde det henne frustrerad. När äntligen alla var samlade hemma kunde väl någon vilja vara hjälpsam. Men nej, ingen ville hjälpa till alls hemma. Det var väl i och för sig hennes eget fel eftersom hon alltid gjort det mesta under alla år. Nu när hon själv ville jobba och göra lite saker som passade henne var det ingen som förstod det.

Det var en hög egoister som hon hade fostrat och nu fick hon stå sitt kast. Hon fick snällt laga maten eller helt enkelt lämna huset och äta ute. Hon hade verkligen önskat att hon hade modet att lämna dem där hemma för att ta hand om sig själv ett tag. Hon ville verkligen få dem att förstå, men hon vågade inte. Tänk om de tyckte att det var skönt när hon åkte. Att de inte brydde sig att hon var borta. Då betydde det att de inte behövde henne längre och det ville hon inte veta av. Att de klarade sig utmärkt utan henne. Nej, hon skulle laga mat till familjen nu för det var hennes uppgift.

AWARD



Cattis- Du har gett mig nya synsätt på livet. Du gör mig motiverad till att vara en bättre människa och att lyckas i livet för min egen skull, inte för någon annan. Det är en ära att få vara din vän.


Helt otroligt fina ord från Pysselkiisen. Pysselkiisen som jag träffade på sommarjobbet i somras när vi skiftade personal. Egentligen ingen man lär känna när den ena jobbar natten och den andra jobbar dagen, MEN virkandet gjorde att vi lärde känna varandra och nu vill jag verkligen inte att hon försvinner från mitt liv. Av många anledningar som jag inte kan skriva här för det tar så lång tid. Tacksamheten flödar i alla fall över att hon vill vara en vän till mig.

Det ingår att berätta 10 saker om mig själv som ni inte visste om mig.(kanske inte vill veta heller)

* Är utbildad massör

* Haft eget företag i 7 år.

*Har brunt bälte i karate.

*Har tävlat i SM i karate i Borås -98.

*Började jogga som 15-åring.

*Haft en paus från syrran på ett halvt år -01.

*Har ätit chillivipper i bilen under bilfärd utan sked när jag missbrukade mat.

*Fick min första bästa kompis som 19-åring.

*Satte aldrig in disken i diskmaskinen när jag bodde hemma.

*Har vuxit upp med 3 hundar en pudel och två långhåriga dvärgtaxar.


Denna award ska jag nu skicka vidare till tre fantastiska tjejer som inspirerar mig på olika vis.

Åsa - som jobbar som coach och fick sin bok publicerad alldeles nyss. Självklart inspirerar det mig i mitt bokskrivande att få känna henne, ännu mera nu när jag träffat henne på bokmässan. Det lyfte min helg att få träffa denna underbara människa.

Heureka - som är en skriv och bloggvän, men som även nu blivit en riktig vän i verkliga livet efter vår lunchträff i Göteborg. Det var hur härligt som helst att få träffa henne och märka att jag trivdes alldeles utmärkt i hennes sällskap. Det inspirerar mig att fortsätta att skriva när jag har mina skrivarvänner omkring mig.

Annelie - som läser min blogg och verkligen behöver den. Jag behöver henne oxå i mitt liv, för hon inspirerar mig att fortsätta att skriva för dem som behöver mina tankar och ideér.

söndag 27 september 2009

Utmaning 270 - om att synas

Varför såg ingen henne?

Alla pratade med hennes lillebror och storebror men inte med henne. Hon försökte verkligen skoja och busa för att någon skulle kunna säga "hej hur har dagen varit i skolan?"

Det hände nästan aldrig. Hon satt ofta inne på sitt rum med stängd dörr för att hon önskade att någon skulle komma och öppna den och fråga varför hon hade den stängd, men det hände aldrig heller.

Allt detta gjorde att hon blev tyst och många gånger blev hon en hemsk syster gentemot sina bröder, men då skällde bara mamma på henne så det blev inget bra av det heller.

Det enda hon önskade var att komma upp på morgonen och när hon gick in i köket skulle hennes mamma ge henne en kram och säga "godmorgon min älskling har du sovit gott?" men mamma satt alltid med tidningen framför sig och drack kaffe. Hennes ord var därför: "Glöm inte att äta en macka" Det glömde hon aldrig, men det hjälpte inte heller för hon blev inte sedd inte ens när hon gjorde allt mamma bad om såg mamma det. Eller hon sa inte att hon sett det i alla fall.

Hennes tankar varje kväll när hon lade sig var:

"Varför ser ingen mig? Vad är det för fel på mig?" och så grät hon sig till sömns denna kvällen också.

Jag längtar hem

Vilken tur att jag slutat att missbruka mat. Hade jag varit mitt gamla jag hade denna dag på bokmässan blivit dyr. Bullar, kärleksmums och alla andr kakor kostade 25 kronor stycket.







Då var det bra att jag "bara" drack tre koppar te som kostade 23 kronor per mugg. 23 kronor för en kopp vatten och en påse liptonte. Vilket fynd!! Det är tur att jag för det mesta håller mig hemma i mitt eget lilla krypin för där är teet inte så dyrt.





De två män som skrivit Tre sekunder som jag skrev om i gårdagens inlägg heter Anders Roslund och Börge Hellström. Lita aldrig på någon hette seminariet.
Så här står det om dem i mässans programbok:

På uppdrag av polisen. på uppdrag av maffian.
I det ögonblicket han avslöjas blir han farlig för alla.
Roslund&Helsltröm berättar om
Tre sekunder, den femte kriminalromanen
om Ewert Grens poch hans kolleger.

Helgen har inte riktigt blivit som jag tänkt mig och tyvärr kan jag inte dela det med er här. Jag längtar hem som jag aldrig gjort och jag är otroligt ledsen inombords. MEN mina skrivarkompisar och bokmässan har lyft upp helgen för mig och datorn med såklart. Jag vet inte vad jag skulle gjort om jag varit utan dator. Idag blir det en utmaning och jag har många ideér till den så jag får se hur jag får till den idag.

Det bästa av allt är att jag är hemma vid två så jag hinner till danspasset klockan 5och det ska bli otroligt roligt nu när förkylningen är borta och vaden känns bra.


Då var det dags för utmaningen

Ha en härlig söndag.

Cattis

lördag 26 september 2009

Bokmässan

Då var det äntligen dags för mig att åka till alla böcker. Till alla författare. Jag var full av nyfikenhet över vad denna dag hade till mig.









Den första jag hittade var Ann, min kära Ann som är min stora inspirationskälla och författarcoach.Ann som ger oss skrivpuffare en fantastisk skrivövning varje dag. Och snart ska jag få en vecka med henne i London. Gissa om jag längtar ?

Åsa min blogg och skrivarkompis signerade min bok. Hon är nu författare. Hur häftigt som helst.


Vi tyckte båda två att det var fantastiskt roligt att träffas. Jag hoppas givetvis att det ska bli fler gånger.



Ja, vad säger ni om bilden? jag skulle köpa boken signerad åt en kompis, men kunde inte låta bli att fixa detta kortet. Personligen tyckte jag att han kunde varit utan solglasögonen, vi var ju inomhus, men han var cool, väl tyckte han.


En annan imponerande kvinna jag träffade förutom Ann och Åsa var Mia Thörnblom. Jag köpte en bok av henne med såklart.



Jag lyssnade på sex seminaríer och fick nya intressanta böcker som jag nu vill läsa, men jag vet inte hur jag ska hinna. Thomas Bodströms böcker verkar intressanta. Där var två andra män förutom Thomas som skrivit en bok som heter Tre sekunder. Jag kommer inte ihåg vad de heter, men återkommer med det. Den boken var på 500 eller 600 sidor och verkade hur spännande som helst.

Det sista seminariet jag var på var Jessica Anderssons som berättade om sin barndom hur den var med en alkoholiserad mamma. Hon har nu skrivit en bok om detta som jag oxå vill läsa. Självklart var det intressant eftersom jag vet hur det är att leva med alkoholister.

Ja, det var ett inlägg om bokmässan, det kommer att komma fler detaljer efterhand, för detta är vad jag orkar med ikväll.

Natti Natti

Cattis

Äntligen bokmässa

Jag har skrivit upp ett "litet" program om vad jag är intresserad av på bokmässan idag. Jag ska framför allt lyssna på och träffa Åsa. Jag ska självklart leta upp Ann som ger oss utmaningarna varje dag. Mia Thörnblom har kommmit ut med en ny bok för hur tonåringar ska må bra. Henne är jag självklart intresserad av för mina egna döttrars skull. Och självklart flr mig som lärare.

Där var ett seminarium om vad man gör när man inget minns från sin barndom. Där är jag - och jag har lärt mig att när man växer upp dysfunktionellt antingen förnekar man eller förtränger man sin barndom. Eftersom jag är i detta läge hoppas jag kunna lära mig något på det seminariet.

Där är något seminarium om hälsa och utsatthet - om missbruk och hur det livet påverkar oss och våra barn. Eftersom jag har levt i missbruk och själv har missbrukat är det intressant för mig.

Jag ska försöka leta upp Andreas Carlsson från Idol och köpa hans bok signerad åt en kompis.Men han signerar precis efter Åsa så jag vet inte om jag hinner, men jag ska verkligen göra mitt bästa.

Jag kommer säkert hitta en massa anant roligt där, som jag inte räknat med. Sedan är det viktigaste: Hur mycket orkar jag? Jag vet ingenting om hur mycket folk där är och hur det påverkar mig, men jag ska vara dr dierkt när de öppnar så får jag gå där med lite mindre människor i början. Men jag har lärt mig att lyssna på kroppen och det hjälper mig när jag är bland mycket folk.

Det kommer en rapport ikväll såklart om vad jag varit med om.

Ha en underbar dag

Showing Some Love Comments

Spicecomments.com - Showing Some Love Comments


Cattis

fredag 25 september 2009

Tack Heureka

för den underbara lucnhträff som vi hade idag.



Vi hade en fantastiskt träff på stan idag. Tänka vad härliga människor jag får träffa tack vare mitt intresse för att skriva. Nu ska jag snart krypa ner i sängen för att ladda inför morgondagen för den blir intensiv och rolig.
Jag och min "hyresvärd" har varit på ett fantastiskt fint AA-möte oxå och det gav mig ny kraft som gör mig så lycklig.

Nu ska jag inta soffan tillsammans med min virkning.

Än en gång Heureka.
Thanks Comments

Spicecomments.com - Thanks Comments



Natti natti

Cattis

God morgon Göteborg

Då var första natten avklarad i Göteborg. När jag skulle åka hit kom jag på att jag inte varit här på minst 13 år.Fy mig, det fårinte gå så lång tid till nästa gång bestämde jag när jag kommit på detta.

Här är jag på g inför tågresan. Jag fick skjuts av syrran in till stan. Tack SIS!
Nu har min kompis åkt till jobbet och jag har min lilla morgonstund med dator + te. Jag är inne på fjärde koppen nu så det är precis som vanligt. Fast när jag tittar ut genom fönstret är det faktiskt vackrare än hemma hos mig. Se själva.

Idag står det på en träff med en skrivarkompis. Vi ska träffas i Brunnsparken vid några lejon, så jag hoppas att jag hittar dit idag då. Vi ska prata om skrivandets våndor och glädje en stund och det ska bli otroligt roligt att få träffa henne.

Ikväll ska jag och min kompis på ett AA-möte oxå och det ska bli spännande för jag går annars bara på mina 12-stegsmöte hemma i min stad. I morgon blir det bokmässan så länge jag bara orkar och det viktigaste är då att träffa Åsa som oxå är en skrivarkompis. Hon har inspirerat mig otroligt mycket dels genom att hon är en coach och dels att henens bok Casanovas kvinna precis kom ut i handeln. Hur häftigt som helst. Det känns underbart just nu. jag ska verkligen njuta av denna helg. Jag brukar må psykiskt dåligt när jag åker iväg på semester, men det verkar inte komma när jag "bara" reser inom Sverige och för det är jag oerhört tacksam.

Jag tänker mycket på familjen där hemma, men det är skönt att få komma iväg en helg ensam. Jag måste lära mig att släppa taget om det där hemma. Jag har otroligt svårt för det. Hundarnas promenader är med mig fast jag inte är hemma. Inte friskt alls. Jag hoppas innerligt att jag kan lära mig att helt enkelt låta dem där hemma sköta det på deras visnär jag åker bort. Men nu ska jag försöka strunta i det för idag ska jag njuta av Göteborg. Det är bara synd (hahaha) att jag ska till London om en månad för jag kan inte slösa några pengar här, men visst kan man njuta utan att köpa sig till det? Det ska jag visa för mig själv idag.

Good Weekend Comments

Spicecomments.com - Good Weekend Comments


Ha en underbar dag där ni är

Cattis

Utmaning 268 - en bild att skriva till




De går på stranden och det börjar bli sent. Hand i hand har de promenerat under flera timmar. Långa stunder under tystnad men emellanåt har de pratat som om de känt varandra hela livet. Ändå är det bara två dagar sedan de bokstavligen sprang på varandra när de skulle köpa en varsin kopp te vid torget.

Tänk att en semester som det bara skulle stå vila på programmet kunde ge henne en helt ny bekantskap som kunde leda var som helst. Om den inte ledde till något annat än vad denna veckan gav henne skulle njuta av dessa underbara dagar här, det hade hon bestämt sig för. Att leva i nuet dessa dagar. Att ta tillvara på det som semestern gav henne.

De gick från stranden och upp mot hotellet och där fanns det en portal som var så mäktig att när Sara såg den tårades hennes ögon. Henrik frågade henne om hon ville ställa sig i den och låta honom fotografera henne där. Klart hon ville. Hon torkade tårarna och gick upp och ställde sig vid den högra sida. När han tagit några bilder på henne gick hon mot honom och gav honom en puss. Det var den första hon gav honom och han pussade henne tillbaka innan han kramade henne en lång stund. De gick därifrån med armarna om varandra och njöt av vad de fått uppleva tillsammans denna kväll. Hon visste att dessa bilder skulle hon ha med sig för alltid. Minnet av denna stund vid portalen skulle hon aldrig glömma.

torsdag 24 september 2009

Utmaning 267 - premiärnerver

När jag skulle föreläsa första gången om hur det är att växa upp med alkoholister var det pirrigt i magen. När jag hade blivit tillfråga om jag ville svarade jag självklart ja. Jag utbildar mig till lärare och måste kunna prata inför folk, tänkte jag. Men när den stora dagen närmade sig mådde jag inte bra. Usch vad tankarna cirkulerade i mitt söta lilla huvud. Jag har under min studietid intalat mig själv att när jag ska föreläsa eller redovisa, som jag gjorde i skolan, är det min historia och jag som kan detta. De andra vet ingenting, de ska lyssna på mig.

När de den stora dagen kom undrade jag vad jag hade gett mig in på. Var det tillräckligt det jag skulle berätta? Jag hade förberett mig med både fakta och min egen historia och hur jag hittat lösningen till att släppa taget om alkoholisten. Det värsta var ändå att min bästa kompis valde att komma och lyssna på mig. Det gjorde mig mest nervös, faktiskt. Att hon skulle se mig i en annan roll än den jag var tillsammans med henne. Jag var så nervös de första minutrarna men när jag märkte att jag fångade lyssnarna så läppte det.

I pausen kom min kompis och sa till mig:
-Du är född att stå där framme och prata.
Gissa hur glad jag blev? Det gav mig kraft att tro på det jag valt att göra, sprida budskapet vidare om att hitta en väg ut ur livet tillsammans med en alkoholist. Detta gör jag numera med glädje för att vet jag att jag hjälper en enda person med min historia är jag nöjd. Men självklart är mina premiärnerver med mig varje gång, men inte så starka som vid första föreläsningen.

Jag har varit arg

Riktigt arg nu på morgonen och inte på en människa som gjort något fel utan på datorn och internet. Det riktigt bubblade inom mig, men jag var duktig och lät det inte gå ut över barnen. Vårt vanliga bredband i huset vill inte fungera och nu när jag ska ut och resa i helgen fixade maken så att jag fick det mobila bredbandet till min dator. MEN av någon anledning har jag något som heter Family Saftey installerat eller hade. Jag har inte själv medvetet fixat detta så när det har blockerat sidor har det varit rätt irriterande för alla i familjen. Idag kunde jag inte ens in på någon sida alls mer än deras egen och till slut lyckades jag avinstallera hela det programmet. Det är rätt duktigt av mig för jag är inte så tekniskt duktig annars.

Sååå nu är jag lugn och fin igen med tillgång till internet.


Igår var vi hos veterinären för vaccinera hundarna och det slutade lite ledsamt. Det är två tikar jag har och de har knutor i magen som måste opereras bort innan jul. Att de inte kan opereras nu är för att de löper och sedan går de in i skendräktighet så efter det ska vi operera dem. Vi måste kanske ta bort livmodern oxå på den stora och kanske behövs inte den lilla hunden opereras för hennes knutor var inte så stora, men det var mycket ledsamt ändå. De löper just nu och då är knutorna lite större än annars så därför behövdes kanske inte den lilla opereras. Men det blir jobbigt ändå för de blir dåliga efter operationen och då lider deras matte med dem. Det är långt dit så jag får leva i nuet just nu och fokusera på helgens alla intryck som jag ska få.

Jag ska ut på en cykeltur med hundarna nu och sedan ska jag packa väskan till som ska med till Göteborg. Det ska bli otroligt spännande med en helg i Göteborg och bokmässan på lördag.

Jag ska se efter cykelturen om jag hinner med utmaningen oxå innan jag åker, annars kan jag göra den på tåget kanske. Ni kan följa min helg i Göteborg på bloggen såklart.

Good Day Comments

Spicecomments.com - Good Day Comments


Ha en bra dag.

Cattis

onsdag 23 september 2009

Packdag och Pluggdag


Bilden är tagen vid Brahehus vid Vättern, när vi var på väg mot Gävle i lördags. Det var underbart väder hela helge och jag tog en massa fina bilder när jag gick en runda med den stora hunden som fick följa med oss på denna resa.

Idag åker resväskan fram och det blir till att packa den och planera inför helgen i Göteborg. Jag kom på igår att jag inte varit i Göteborg på 12-13 år kanske. Fy skäms på mig. Det får inte gå lika lång tid till nästa besök där, det måste jag se till.

Idag ska jag även ta hundarna till veterinären fär en varsin spruta. Han måste även känna igenom den stora hunden för hon har blivit så smal. Jag vill veta hur frisk hon är. Hon är 8 år nu och hennes mamma blev 6 år så jag vill veta om veterinären känner något som inte vi gör. Jag hoppas att han inte gör det för jag vill ha henne kvar ett tag till, men man vet ju inte.

Utmaningen handlade idag om ordet befängt. Det måste jag gå och tänka på en stund innan jag kan få ner en utmaning här.
Good Day Comments

Spicecomments.com - Good Day Comments



Ha en bra dag

Cattis

tisdag 22 september 2009

Tidig morgon - snart bokmässan

Idag är jag igång igen. Kanske inte riktigt som innan förkylningen men det känns bättre i alla fall. Det är fortfarande mörkt ute och jag ska ut och jobba så fort det börjar ljusna. Jag har tagit min svåger till hjälp idag eftersom jag var sängliggande igår.Jag orkar inte göra hela jobbet själv idag och då är det bra att ha en svåger till hjälp som kan och vill hjälpa mig.
Ni som följt mig ett tag vet om min stora passion för te. Just nu dricker jag te väldigt mycket. Jag har till och med te med mig när jag är ute och fotograferar. Här är min lilla temugg inför avfärden från Finnböle i söndags.

Jag har idag hunnit med två stora koppar te och det lär bli fler innan dagen tar slut. Igår blev det inte så många eftersom kroppen varken ville ha mat eller dryck. Som tur är är det bättre idag och det är jag verkligen tacksam för eftersom jag sätter mig på tåget mot Göteborg om två dagar åker till bokmässan. Jag längtar verkligen dit nu. Det ska bli så spännande att gå där en hel dag. Självklart kan ni följa min dag där här.

Nu kör jag ut och jobbar en liten stund innan jag ska äta frukost.

Good Day Comments

Spicecomments.com - Good Day Comments


Ha en underbar dag.

Utmaning 265 - veta

-Måste du veta precis allting mamma?
-Nej, inte allting,men nästan, sa Karin och log.
-Fattar du inte att jag kanske inte vill att du ska ha kontroll på hela mitt liv. Det är faktiskt mitt liv nu, inte ditt.
Karin svarade inte direkt på den kommentaren. Det gick inte att förklara varför hon fortfarande ansåg att hon hade rätt att veta det mesta som hennes tonårsbarn höll på med. Var hon för kontrollerande? Hon ville inte vara det, men det var svårt att låta bli att fråga döttrarna vad de gjort om dagarna och kvällarna. De brukade inte ge henne så detaljerade svar som hon önskade, men de var inte sura mot henne heller så det kändes rätt ok ändå med flickorna.
-Ok, jag förstår vad du menar, men jag älskar dig och vill gärna veta hur dina dagar ser ut, gumman.
-Jag älskar dig med mamma, men du kan omöjligt veta allting alltid om mig, så det är bara att släppa taget lite för varje dag. Du ska se att du klarar det för det har många andra mammor gjort innan dig, så det kommer att gå finfint. Dottern gick fram och gav sin mamma en kram innan hon lämnade rummet.

måndag 21 september 2009

Ny skrivstuga

Nu är jag hemma igen fån min lilla tur. Sjukare än när jag reste är jag idag så det är därför det inte kommit något inlägg tidigare. Helgen har varit fantastisk på många vis och jag har hittat min nya skrivalya.
Jag sov alltså i:
Jag tillbringade lördagsnatten här och kom hit mitt i natten så jag fick ingen känsla för området då, men när jag vaknade då spred sig en glädje i kroppen över denna stuga. Den är helt fantastiskt. Jag sa direkt till maken att det här är mitt nya skrivaställe. Vi kan åka upp tillsammans och när jag skriver så fiskar han eller träffar gamla kompisar. Det är många många år sedan som jag var uppe med maken. Det har inte varit mycket besök här eftersom jag varit utbränd och sjuk imånga år, men det ska bli ändring på det nu. Jag längtar redan dit igen.

När vi skulle köra hem lämnade maken oss vid cityterminalen i Stockholm för att ta bussen till, håll i er!! Årjäng, där han hade hittat en fin bil att köpa till oss. Han var snäll nog att vända bilen i rätt riktning utanför cityterminelan och sedan var det bara för mig att blåsa de 50!!! milen hem. Ett stenskott i rutan och en mugg te i fläkten och 6 timmar senare var vi hemma. Där hade mina underbara döttrar och min fantastiska syster ordnat en välkomstfest för Jeppe.
Nu ska vi bara få ordning i vårt hus som genomgår en renovering så alla inblandade har ett varsitt rum. Men vi är alla glada att vara hemma igen och jag önskar att jag blir frisk snart att skriva utmaningar igen.

Ha en bra kväll

Cattis

lördag 19 september 2009

Gävle here we come


Hi Hey Hello Comments

Spicecomments.com - Hi Hey Hello Comments

Då var det dags att åka och hämta makens son. jag har gått upp tidigt idag för jag vill ha min stund vid datorn när jag skriver och tänker. Jag funderar på vad jag ska ha med mig. Även om vi bara ska vara borta en natt vill jag sitta i lugn och ro och fundera.

Maken kommer från Gävle och när vi under årens lopp har kört upp får jag ett speciellt lugn inom mig när jag sätter mig i bilen. Det är alltid lite stressigt innan vi kommer iväg, men när jag väl sätter mig i bilen vet jag att nu kan jag inte göra något annat än sitta här i några timmar och då blir jag lugn. Ni kan tro att jag hinner virka många figurer när jag sitter två dagar i bilen.

Jag har kommit igång med mina studier och det känns bra tycker jag, men jag önskar verkligen att jag kunde ge boken mer tid. Jag måste prioritera den nu i några veckor innan kursen i London. Jag ska skriva in i filofaxen nu att en timme om dagen ska jag skriva på boken och då kommer jag att komma igång med det med.

Nästa helg sitter jag i Göteborg för en dag på bokmässan. Jag ser verkligen fram emot den helgen. Jag ska träffa en kompis som jag ska bo hos och på lördagen ska vi gå på bokmässan. Jag hoppas att jag träffar några jag lärt känna via skrivpuff och mitt skrivande. Jag har en träff med en bloggkompis på fredagen och det ska bli oerhört roligt.

Mina barn äter mindre socker än andra barn eftersom jag är helt sockerfri, men emellanåt lyxar de till det. Dessa muggarna innehåller (tror jag) varm choklad, grädde, glass och choklad. Låter hur sött och gott som helst.
Det var det säkert med.Fast jag är inte intresserad av att dricka sådant, men tycker det är helt ok att de gör det ibland.


Good Weekend Comments

Spicecomments.com - Good Weekend Comments



Ha en trevlig lördag

Cattis

Utmaning 262 - skvallra

-Att du alltid måste skvallra till flickorna, vad du är tråkig.
Saras mamma tittade på pappan med tårar i ögonen. Sara svarade när inte mamman kunde:
-Det är väl inte att skvallra när man lättar på bördan man har inom sig.
-Kan inte jag få ta en öl utan att tanten säger det till er, är det att skvallra. Sara tittade på pappan och skakade på huvudet.
-Älskade pappa, när ska du förstå att även om du endast dricker en öl blir mamma och även jag ledsen. Du har gjort det så många gånger under så många år att vi vill att du slutar med att även bara dricka en öl. Sara betonade bara för att mamman skulle förstå att hon visste att det inte rörde sig om bara en öl. Men båda två visste att i pppans värld var det på det viset.

Pappan reste sig hastigt att stolen trillade och då förstod Sara att han även tagit en öl idag med.
-Har du tagit en öl i dag med, pappa?
-Ja, det gjorde jag för jag var törstig efter att jag klippt gräset, det såg du ju tant, ringde du direkt och skvallarde då eller? Det är konstigt att jag inte kan får ha ett eget liv när mina döttrar är vuxna och flyttat hemifrån. Det är konstigt att du tant måste berätta allt för dem som händer här.

Nu var han igång på riktigt, nu märkte även Sara att han inte var nykter och att det var mer än en öl i hans mage. Sara reste på sig och tog sin handväska för att köra hem.
-Ska du hem nu och ringa Susanne och skvallra om dagen, eller? Sara svarade inte pappan utan sa hejdå till mamman och gick mot dörren med samma tyngd i bröstet som alltid när hon åkte från föräldrarhemmet.

fredag 18 september 2009

Förkyld

Nu är jag förkyld, trött, har ont i halsen och känner mig allmänt gnällig. Jag får se när kraften kommer för ett intressant inlägg och förhoppningsvis en utmaning.

Hoppas ni andra är friska.

Friday Comments

Spicecomments.com - Friday Comments


Cattis

torsdag 17 september 2009

En bara vara dag


Hi Hey Hello Comments

Spicecomments.com - Hi Hey Hello Comments

Idag ska jag vara hemma med svärmor Tove. Maken kommer hem i eftermiddag och då ska vi ut och visa Tove Österlen. Jag har varit ute och som jag brukar säga, farit och flängt, varje dag nu och jag är så trött. Jag har blivit förkyld oxå så idag ska jag ta det lugnt och bara vara hemma.

Jag håller på att fixa en blogg till, en virkblogg. Jag vill inte blanda in för mycket i denna blogg. Även om jag kanske redan gjort det, men jag tycker mina virkade figurer är värda en egen blogg. Den andra bloggen är inteklar än, men när den är det länkar jag till den från denna blogg som jag har sett andra bloggare göra.

Igår fick jag besked om att jag har kommit in på en skrivarkurs på högskolan. Jag sökte den i somras alldeles för sent och hade från början reservplats 35. Efter första beskedet hamnade jag på plats 12 och nu när kursen kommit igång fick jag alltså komma med. Mer om detta vet jag inte just nu, men jag kommer att låta er veta vad kursen innebär när jag vet mer. Detta betyder att jag kommer att läsa 75% i höst + mitt jobb och det känns hur bra som helst eftersom det jag ska göra bara fyller mig med glädje.

Ha en underbar dag
Hugs Comments

Spicecomments.com - Hugs Comments



Cattis

onsdag 16 september 2009

Utmaning 259 - favoritord på G

Gullig

Galen

Granska

Grym

Godis

-Kan vi inte köpa godis, snälla gulliga mamma. Orden kom från Hanna.
-Men Hanna då, det är inte lördag idag så jag tycker att vi väntar tills det är helg.
-Men du! det tycker inte jag. Och jag tycker inte att du är gullig om vi inte åker och köper godis idag.
Sara ler.
-Men jag kan kanske vänta med att vara gullig tills lördag. Blir jag gullig igen då om jag köper godis?
-Kanske, men hade du köpt det idag hade du varit grymt gullig.
Sara ler ännu mer. Tänk vilka uttryck Hanna har lärt sig sedan hon började skolan. Grymt gullig. Okej då, det kunde hon kanske vara om hon köpte lite godis idag. Skulle hon gå emot sina principer idag och köpa lite godis? Hon funderade bara några sekunder.
-Ok, Hanna hämta Maja, för idag tänker jag vara en galen mamma som vill vara grymt gullig för nu ska vi köra och köpa godis.
-Jaaa, Hanna tjöt. Du är bara bäst mamma. Helt grymt gullig kommer du nu att vara i flera dagar. Hanna slängde sig om halsen på henne innan hon sprang ut i hallen och skrek på Maja.
-Maja, Mamma gör som vi vill idag. Hon ska köpa godis till oss. Visst är hon grymt gullig? Maja kom ut från sitt rum med en docka i handen och svarade med lugn röst.
-Det tycker jag att hon är varje dag.

Nu ska jag bli trebarns mamma

Och jag älskar det. Det händer mycket här just nu. Svärmor Tove är nere på ett besök och vi har ptroligt roligt och trevligt tillsammans. Jag får inget annat gjort, men vad gör det?

Nu har makens yngste som bestämt sig för att flytta ner till oss. Han ska hämtas i helgen. Nu blir det tre tonåringar i huset. Huelia!!!! Jag älskar det. Han är en helt underbar kille som vi saknar så mycket när han inte är här. Hans storebror oxå såklart,men eftersom det är den "lille" (16år) som ska flytta blir det han jag skriver om. Jag ringde ett gymnasium igår och där finns plats till honom och nu får vi lägga helgen på att hämta honom. Han bor nämligen i Stockholm, men har bott i Gävle och det är i Gävle han ska hämtas på söndag morgon.

Han har bott hos oss i 1,5 år tidigare när jag var sjuk(utbränd) jag var inte alls trevlig och snäll då. Men han måste ju då ha märkt min förändring genom åren eftersom han vill komma och gå på gymnasiet här. Vi är alla så lyckliga nu. Maken mest förstås, men jag är alldeles salig inombords. Det känns så bra att han vill komma ner. Han hade två timmar enkel resväg till sitt gymnasium i Stockholm. Nu får han 10 minuter med bil, 20 minuter med moppe och 30 minuter med buss. OCH! det viktagaste av allt, jag berättade att det finns smörgåsar i en påse på köksön som man tar med sig till skolan om man vill. Det är service det. Han bara skrattade åt mig, men jag tror att han kommer att uppskatta det.

Jag älskar dessa ungdomar, och jag tror att det beror på att jag vill hjälpa och stötta dem att ha en bättre tonårstid än vad jag hade. En gladare mamma och ett roligare hem är vad jag vill ge dem. Det hade inte jag och jag vill inte att mina barn ska få ha det inombords som jag hade det.Jag vill att de ska få vara lyckliga tonåringar. Och jag ska gör mitt bästa för att de ska få vara det.

Jag vill säga till Jeppe!
Welcome Comments

Spicecomments.com - Welcome Comments



Idag ska jag till "mina" nior igen för en liten genomgång av skrivregler. Det tycker inte jag ska behövas när man går i nian, men så är fallet så idag ska vi jobba med det. De vet inte om att jag kommer och när jag berättar vad de ska jobba med blir det säkert motstånd, men jag hoppas jag kan lära dem något.

Good Morning Comments

Spicecomments.com - Good Morning Comments



Cattis

tisdag 15 september 2009

Utmaning 258 - vitt

Pappret bländar henne nästan där det ligger framför henne. Hennes händer ligger fint knäppta i knäet och hon tittar ut genom fönstret. Pappret är tomt, men när hon tittar på klockan inser hon att det är hög tid att få ner några ord på detta papper som är så vitt när det är tomt. Det är dags att sätta dit lite blåa bokstäver. "Lite" tänker hon, det är mer än lite bokstäver som behövs för att läraren ska bli nöjd med denna uppgift de fått.

Tänk att det ska vara så svårt att få ner alla de tankar hon har i huvudet på ett papper. För tankar har hon och de är många och konstiga många gånger. Men när hon ska formulera sig på i skriftens språk blir det stopp inom henne. De flesta gånger hon skriver får hon ner tre meningar innan hennes tankar fladdrar åt ett annat håll än det de borde göra. Lärarna säger alltid att hon ska fokusera i nuet på uppgiften de har just idag. "Hur enkelt är det då?" tänker hon. "De gamla lärarna fattar inte hur det är att vara tonåring idag. De säger att de gör det men det gör de inte, det märks" Hon flyttar blicken från det fina landskapet som lyser så vitt denna fina vinterdag till sin text och börjar skriva.


Min senaste kanin till dottern. Jag har även gjort klart två små maskotar till maken med men de har inte velat bli fotograferade än. Men jag ska nog vinna över dem så att det kommer bilder på dem oxå snart. Jag fick igång svärmor med virket igår kväll med. Hon virkar en liten bäver. Så nu sitter vi två virkande tanter i soffan om kvällarna och virkar. Mina ögon som jag och min virkkompis Sandra beställt från England kom igår och nu ska figurerna få annat liv med dessa fantastiska ögon.

Idag ska jag ännu en lektion till "mina" nior för att lära dem att utveckla texter. Jag gillar det jag gör och jag ser fram emot dessa terminerna för att se hur de skriver till våren.

Jag har fått min praktikplats hos en lärare som undervisar på mellanstadiet och det ser jag fram emot mycket. Eftersom jag ska skriva med niorna hela deras sista år känns det bra att få vara tio veckor med lite yngre barn. Jag gick och funderade innan på hur jag skulle klara denna engelska praktikperiod med ungdomarna. Jag funderade på om jag skulle välja högstadiet eller gymnasiet, men eftersom jag läste engelska innan jag blev utbränd för sju år sedan finns de kunskaperna i vila långt inne i huvudet. Jag valde därför högstadiet för jag var rädd att jag inte skulle klara av gymnasieengelskan. De praktikplatserna var fulla och jag hamnade på mellanstadiet. Det är en mening med allting känner jag. Nu kan jag få igång engelskan på en lagom nivå och sedan jobba vidare med den med de äldre barnen.
Good Day Comments

Spicecomments.com - Good Day Comments



Cattis

måndag 14 september 2009

Ny dag i skolan med skrivövningar


Good Morning Comments

Spicecomments.com - Good Morning Comments

Idag ska jag till "mina" nior och låta dem arbeta med sina texter de skrev förra måndagen. Det är roligt men svårt att hitta nivån som jag ska lägga mina kunskaper på så att de förstår. Jag är inte färdig lärare än och jag hoppas att det blir lättare för mig att hitta rätt nivå ju längre vi arbetar tillsammans. De går i nian och jag vill att de ska ha med sig vissa kunskaper när de ska till gymnasiet men det är inte lätt att få dem att inse detta.

Jag var på ett danspass igår och det är bara hur roligt som helst. Jag hade inte särskilt ont i vaden när jag åkte dit och inte mer ont när jag dansat, men jag känner lite i vaden idag. Blir det inte bättre, blir det inte Afrodansen i morgon heller. Det är mycket tråkigt att inte få köra igång ordentligt med dansen och gympan, men samtidigt är det kanske bra för mig att inte köra igång med ett tufft tempo.


Hugs Comments

Spicecomments.com - Hugs Comments



Ha en skön dag

Cattis

Utmaning 257 - att styra

I 38 år har jag blivit styrd av min mamma. Även om jag gjort mycket som jag själv velat göra och tyckt varit bra saker har hennes styrande kommit in i bilden med jämna mellanrum. Kanske är det så många mammor är - de kan inte släppa taget riktigt, för de tror att deras sätt är det rätta.

När jag och syrran skulle åka till vår kusin i Göteborg betalade mamma våra tågbiljetter bara för att vi inte fick köra bil dit. Vi var 18 och 20 år gamla!! Detta var ett exempel på hur mamma var och det finns många fler som ni säkert kan föreställa er, men jag kan omöjligt berätta om allt hennes styrande gentemot oss barn. Jag har vuxit upp i en familj där jag under 20 år har fått höra att det är mamma som har styrt och bestämt och att min pappa har ändrat sig efter vad mamma har tyckt. Detta lärde mig att jag som kvinna kunde få en man att ändra sig. Bara jag ville och var envis som mamma varit. Gissa vilken bild av äktenskapet det gav mig gissa hur det gick med det första äktenskapet? Inte så bra eftersom det inte är ett sunt sätt att leva.

Idag har jag en stor sorg inom mig att mamma inte vill vara delaktig i mitt liv, men samtidigt ett lugn för att jag själv får och kan styra mitt eget liv. Jag kan komma med tankar och ideér om vad jag vill göra utan att mamma talar om att jag ska göra något annat istället. Jag kan gå bort utan att mamma ger mig en sur min eller talar om att jag är borta för mycket. Jag kan helt enkelt styra mitt eget liv.

Jag hoppas innerligt att jag som mamma kommer att låta bli att styra mina flickor allt för mycket när de blir äldre. Jag tror att jag kommer att lyckas för min make talar nog om för mig när jag styr för mycket, för han har lättare för att släppa taget och det hjälper mig med mina döttrar.

söndag 13 september 2009

Idag är min roll - moster

Mina syskonbarns föräldrar är på väg till Ullaren för en "liten" shoppingtur och då får jag agera moster. Dessa små älsklignar är redan uppe och det är tur att deras moster oxå är en morongpigg människa för då blir det inte så jobbigt med dem. Alexander leker med de virkade figurerna som jag gjort till dottern.

Vi ska snart till stallet idag för det är dressyrtävling och jag är med i tävlingssektionen och då ska man vara med på tävlingarna. Idag ska jag sköta parkeringen där hästtransporterna ska parkera.

I eftermiddag ska jag försöka mig på ett danspass. Jag hoppas innerligt att min vad klarar passet så jag kan fortsätta med min afrodans på tisdag.

Jag har virkat en nalle till maken nu och det har tagit tiden från datorn, vilket kan vara bra faktiskt. Det är skönt att jag inte dras till datorn som en magnet längre. Det var lite jobbigt i somras när jag hela tiden ville sitta här och kolla vad som hänt den sista minuten sedan jag var online. Nu är jag lite lugnare inombords och behöver inte sitta här hela tiden. Det känns mycket bra.

Jag hoppas ni får en bra dag.

Good Morning Comments

Spicecomments.com - Good Morning Comments


Cattis

Utmaning 256 - utmana

Jag gillar utmaningar.

Just nu består min utmaning att komma igång med min löpning för att klara av ett marathonlopp. Vilken utmaning! Det bästa av allt är att jag inte uppfattar detta som ouppnåligt. Jag har pratat om att springa marathon i flera år med en kompis som gjorde det för 20 år sedan. När jag fick reda på att han gjort det fick jag idén att det kunde vi göra ihop. Vi skojar mycket om det och nu är min planering igång för det loppet.

Så fort min ömmande vad tillåter löpning ska jag ut i skogen här hemma. Än så länge ligger min planering och träning på det mentala planet, men allt eftersom jag märker hur stark min kropp blivit vet jag att detta klarar jag. När jag sprang aktivt för några år sedan läste jag mycket om hur man skulle träna för ett marathonlopp och då läste jag att man skulle springa året runt i två år innan man gav sig på ett så långt lopp. Mitt mål är att springa 2012 så jag har lång tid på mig att träna året runt och därför känner jag att denna utmaningen kommer jag att klara.

Jag gillar utmaningar så länge de inte gör mig stressade. De förgyller min dag. Jag mår bäst när jag har något att längta till, att drömma om. Det gör mig väldigt lycklig. Och lycka är vad vi alla behöver få uppleva.

lördag 12 september 2009

Idag ska jag vara moster


Good Morning Comments

Spicecomments.com - Good Morning Comments

Dagen ska börja med ett besök i stallet med min systterdotter Amanda. Vi ska cykla dit för det är så fint väder. I morgon ska hennes föräldrar till Ullared och därför ska de sova hos mig i natt. Just nu känns det som om jag hellre skullesuttit i soffan hela förmiddagen men om en stund känns det säkert mycket bra att få ta fram cykeln.

Idag är det trögt att skriva, men det kanske lossnar senare idag.

Jag önskar er alla en underbar dag.

Cattis

fredag 11 september 2009

Utmaning 254 - långsint

Tystnaden är total i huset. Det var sjätte dagen av tystnad denna gång. Sara har vant sig vid den, men det betyder inte att hon gillar den. Henrik gör så här när det är något som inte passar honom. Han blir tyst. Han är tyst länge. Han låter henne verkligen få veta genom tystnaden att han inte accepterar hennes beteende. Det som verkligen är konstigt är att Sara inte har gjort något olagligt eller brutit några löften till Henrik. Hon har bara gjort enligt hennes egna tankar och värderingar, men när de inte överrens stämmer med Henriks blir det tystnad som straff eller vad man ska kalla det.

När tystnaden är över och de är tilbaka där de vill vara och där de alltid borde vara försöker Sara att prata med Henrik om hans tystnad och om sättet han ser på hennes agerande. Hon kommer ingenstans för han är så väldigt envis. Det finns inga andra sätt än hans när de ska göra något. Deras samtal leder ingenstans och tillslut ger sig Sara för att dagarna ska bli bra igen. För ett tag i alla fall.

Det värsta av allt är att Sara börjar fundera om om det verkligen går att leva med en så långsint person som inte ens vill fundera på om hans sätt är det bästa. Hon har ju lovat honom, prästen coh alla andra med att älska honom i nöd och lust. Orkar hon det? Kan hon det? Han lever ju inte efter sina löften eftersom han inte delar glädje och sorg med henne.

Sara gav ifrån sig en djup suck och fortsatte att sortera strumpor medan Henrik satt bredvid i soffan tyst.

Svärmor kommer idag


Good Morning Comments

Spicecomments.com - Good Morning Comments

Idag måste jag städa lite(mycket)för vi får besök i eftermiddag. Det är fjärde gången hon kommer tror jag och vi har bott här i 7 år, så hon har inte sprungit ner dörrarna precis. Tvärtom, jag hade faktiskt önskat att hon kommit hit oftare, men hon bor över 70 milhärifrån så det är kanske svaret. Nu kommer hon idag och ska stanna en vecka. Hon har börjat läsa min blogg så hon vet om att jag virkar och hon är en mycket pysslig kvinna så det ska bli rolgit att få visa henne vad jag pysslar med.

Jag skrev på boken i någon timme igår och jag fick ner sju sidor från anteckningsblocket in i datorn. Jag ska fortsätta idag och hoppas på att jag skriver minst lika många sidor till. Det känns otroligt bra. vissa scener är roligare än andra att skriva, men jag njuter verkligena att skriva boken. Men jag blir nervös när jag tänker på hur den ska bli klar, hur jag ska klara av att få ihop alla scener till en fin sammanhängande bok.

Ann frågade i våras i London om jag kunde skriva alla!!! scener på postit lappar och sätta upp dem på väggen för att följa boken. Det har jag inte gjort ännu, men det kanske hjälper mig när den börjar bli klar.Just nu ska jag skriva in allt från anteckningsblocket in i datorn och utveckla dem innan Londonresan i oktober. När jag kommer därifrån hoppas jag att jag fått svar på många av mina frågor.
Friday Comments

Spicecomments.com - Friday Comments



Ha en skön dag.

Cattis

torsdag 10 september 2009

Coola killen

När min äldsta dotter var liten fick hon ha en massa fina hattar och mössor och roligast var när de var nyinköpta för då provades en hel del. Nu har Melvin blivit 3,5 månad och han har fått glittret i ögonen och det fina leendet som bara små barn har. Igår var det han som fick vara med om en kameratokig kvinna tillsammans med hans mamma som provade storasysters solglasögon på honom. Visst är han cool?



Gårdagen var en helt underbar dag med fint väder och härligt sällskap. Jag var hos in bästaste vän Jenny och vi har alltid det helt underbart tillsammans. Idagarna är det tio år sedan vi träffades på högskolan. Vi har ALDRIG varit sura på varandra. Vi har varit ärliga från första början och det har gett oss något idag som jag itne trodde var mäöjligt att jag skulle få tillsammans med en vän.

Idag ska jag bara skriva på boken tills jag inte orkar mer. Nu är företagets papper klart för denna gång och jag ska ge boken tid varje dag. Det känns helt underbart att veta att framöver ska jag ge mig själv och boken mycket tid. Det går fort nu tills Londonresan och jag ser mycket fram emot den. Tänk att få uppleva London med mina döttrar samtidigt som jag ska få gå på skrivarkurs och utveckla boken ännu mer. Det kan inte bli bättre. Jo, det hade det kunnat om maken oxå hade älskat London och kunnat följa med, hade det varit helt perfekt, men nu gör han inte det så det får bli de tre tjejerna som älskar London som reser.

Klockan är bara halv sex och jag kunde inte sova längre idag, men det gör ingenting för om en timme ska jag köra till friskis och svettis för att testa ett yogapass. Men jag kan berätta för er att det är rätt(MYCKET)tråkigt att vara väldigt trött om kvällarna men inte kunna gå och lägga sig före 22 för då kan jag inte sova på natten. När jag är trött klockan 8 är det lång tid att vänta på att kunna gå och lägga mig, inte för att jag vill lägga mig 8 men det är jobbigt att behöva tvinga mig själv att vara uppe länge för att nattens sömn ska vara till i alla fall 6. Igår lade jag mig kvart i tio och vaknade halv 5. Ikväll måste jag försöka vara uppe till halv 11. Får se hur det går då med lilla mig som är så kvällstrött.
Good Day Comments

Spicecomments.com - Good Day Comments



Ha det bra

Cattis

Utmaning 253 - tid

Hon rycker upp bildörren innan Magnus parkerat den. Hon nästan flyger ut från sätet och småspringer mot dörren på huset. Hon skyndar in i huset, ner i källaren och slänger in en maskin tvätt i tvättmaskinen. Hon startar den och går upp för trappan igen. Samtidigt kommer resten av familjen in i huset.
-Varför ska du ha så bråttom in? frågar Magnus surt.
-Jag vill hinna gör något innan ni kommer, det är väl inte så konstigt, heller?
-Jo, det är det när vi är ute tillsammans är det det.
-Ja, ja, jag gillar att hinna med så mycket som möjligt i alla fall, fräser Sara. Hon går in i köket, öppnar kylskåpet och tar fram färsen. Hon öppnar skåpet och tar fram en gryta till att fräsa färsen i och matlagningen har börjat.
-Kan inte du hjälpa mig så går allting fortare?
-Nej, jag orkar inte, jag har kört hela vägen hem så nu vill jag vila lite, säger Magnus och går in i tv-rummet. Sara suckar tugnt men fortsätter att laga mat. Hon gillar när allt går i rasande fart, för då hinner hon med så mycket som möjligt. Det känns alltid bäst inombords när hon vet att hon sparar tid. Som när hon hoppar ur bilen innan Magnus parkerat denoch springer in i huset före de andra. Då sparar hon kanske två minuter för att göra annat innan familjen kommer in. Hon har ett annat sätt på att spara ett par minutrar på och det är att plinga på ytterdörren och rycka i handtaget när den är låst för att någon ska komma och öppna dörren innan hon hinner ta upp sina egna nycklar. Där är också ett par minuter att spara för henne. Ingen annan gillar hennes sätt att vara för att spara tid, men det passar henne anser hon. Hennes omgivning tycker att hon är stressad, men det är man väl inte bara för att man vill hinna med så mycket som möjligt, tänker Sara.

Jag är inte så duktig på att spara pengar men tid är jag duktig på att spara, och man ska gör det man är bra på är det inte så, tänker Sara för sig själv med ett leende på läpparna medan hon rör i färsen.

onsdag 9 september 2009

Bokföringen klar

I dag ska jag äntligen lämna in företages bokföring. Sedan blir det lättare i bröstet på mig. Det är inte min starka sida att arbeta med papper, men nu är den klar och då är det boken som kommer att få tid med mig. Jag längtar verkligen tills i morgon när jag kan skriva i många timmer. När jag kommit igång i morgon ska jag verkligen skriva lite varje dag nu i några veckor så jag kommer någonstans.

Jag är lite ledsen för att min vad inte är bra, för jag längtar verkligen efter att få dansa och jogga nu. Jag ska vila den i några dagar och så hoppas jag att den är redo på söndag för ett danspass. Jag har hittat ett par träningsbloggar också och det kan hjälpa mig när joggingen ska komma igång, tänkte jag.

Vädret verkar bli toppen här i Skåneland idag och då ska jag sitta ute och njuta i eftermiddag med min bästaste vän Jenny. Vi försöker att träffas en gång i veckan och hittentills har det inte gått så bra, men vi gör vårt bästa för att finna tid tillsammans.

NU ska jag ta tag i några papper innan döttrarna invaderar köket. Jag ger mig sjlv en liten blomma för att bokföringen är klar.

Flowers Comments

Spicecomments.com - Flowers Comments



Ha en skön dag.

Cattis

Utmaning 252 - om att ha tråkigt

Regnet öser ner utanför fönstret och det är femte dagen som vädret är på detta vis. Sara och Lena sitter i källaren och tittar på tv. För femte dagen i rad. Varför de inte gör något annat än tittar på tv vet ingen av dem, det har bara blivit att de gått ner i källaren till tvn och soffan och sedan stannat där. Denna dag är det ingen glädje i huset. Inget tv-program tilltalar tjejerna och de uteblivna promenaderna börjar kännas i kroppen. Humöret börjar dala för dem båda två och rastlösheten i deras kroppar visar sig genom deras eviga bytande av ställning i soffan. Ena minuten ligger de ner, andra sitter de upp och den tredje har Sara lagt huvudet i knäet på Lena.

Allt under tystnad för helt plötsligt verkar samtalsämnena tagit slut. Sara byter kanaler flera gånger i timmen också men hennes fingrar slutar inte leta efter det perfekta programmet för en regnig dag. Lena suckar djupt när hon hamnar på tv 4 morgonprogram för femte gången.
-Men snälla du, kan vi inte ha en kanal på och inte tv 4?
-Varför inte tv 4? snäser Sara.
-För att den är tråkig.
-Jaha, men tänk om jag inte tycker det då?
-Ha den på då om du tycker den är intressant, snäser Lena.
Sara byter från tv 4 till tv 3 och sen tillbaka till tv 4 igen. Hon tittar på Lena under tiden hon gör det för att se om hon reagerar. Det gör hon och när Lena lyfter blicken får hon se Saras glittriga ögon som är fulla med bus. Hon kan inte hålla sig längre nu. Sara brister ut i ett gapskratt och Lena är inte sen att följa efter.
De kan inte sluta att skratta. Tårarna rinner på dem båda två och det är ett helt fantastiskt skratt som hörs från tjejerna som haft tråkigt i fem dagar.

När skrattet dämpats lite oh tårarna torkats tittar de på varandra och Lena frågar:
-Hur gamla är vi egentligen?
-Tillräckligt gamla för att ha tråkigt i alla fall, men mogna nog att förstå vad vi måste göra när tvn har gjort sitt. Kom, sa hon och reste sig. Vi går upp och bakar en kaka.
-Låter som en bra idé, sa Lena och reste sig upp.

tisdag 8 september 2009

Härliga Tisdag

Idag ska jag återigen till "mina" nior och ha en skrivövning. Det var halvklass igår och den andre halvan kommer idag. Det är jättebra för då kan jag ändra och förbättra det som inte fungerade riktigt igår. Min syster ska komma och hjälpa mig med mina arbetsuppgifter i mitt vanliga jobb idag. Hon har blivit arbetslös och då tvingar jag henne att hjälpa mig några minuter varje dag. Det underlättar enormt för mig så jag är tacksam att hon vill. Hon gör allt för att få umgås med mig.... Bra va??

Jag kom på härom natten när jag inte kunde sova att det är nästa månad som jag ska på skrivarkurs i London. Alltså, måste jag börja skriva in i datorn mina scener jag skrivit i sommar. jag måste utveckla dem så jag har mina sidor när jag ska dit. Jag får lov att skicka in 100 sidor som Ann läser och talar om alla fel..... Boken har hamnat i torsdagens planering och det ska bli jätterolgit att få sätta mig vid datorn några timmar och skriva, skriva och skriva.

Nu ska jag städa mitt kök.


Good Day Comments

Spicecomments.com - Good Day Comments



Cattis