VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


lördag 5 september 2009

Utmaning 248 - en god gärning

-Får hon sova hos oss inatt? Frågan kom från den ena dottern. Hennes kompis ville inte gå hem för hennes mamma var onykter. Dessa övernattningar kom allt oftare nu. Självklart får hon sova här om hon inte är trygg hemma, tänkte Sara.
-Det behöver ni inte fråga mig om, det vet ni att hon får. Bara ni är tysta ikväll och så ska jag göra mitt bästa att vara tyst i morgon bitti så ni får sova. Bäddar ni själva?
-Klart mamma det fixar vi. Tack snälla mamma, du är bäst.
-Det vet jag inte om jag är men det klart att jag inte kan låta någon gå hem till ett hem om de inte är nyktra. Jag har ju själv vuxit upp på det viset och jag vet hur ledsen man är när man måste gå hem och någon inte är nykter där. Jag var rädd många gånger kan ni tro.
Detta blir mitt sätt att bidra till att någon annan slipper vara med om det jag sett under alla år som barn. Det ska man inte behöva utså. När jag kom hem från skolan satt min kusin i köket full som man bara kan vara. Jag gick direkt ut från huset och sprang tll en kompis med tårarna rinnandes nerför kinderna. Tankarna fladdrade på huvudet på Sara och det var alltid jobbigt med döttrarnas kompisar som hade det hemmet som jag inte önskar någon. Det hemmet där spriten kommer i första hand. Då måste någon annan ställa upp för dessa barn och det gör jag för att de ska få lite lindring i sin vardag. Ett ställe att vara på där det inte finns någon sprit och där en vuxen finns som bryr sig, lysnar på dem och bekräftar deras tankar.

3 kommentarer:

skimmer sa...

Cattis , det var gripande. sorgligt..fint.

Anna sa...

Jag tänkte när jag läste din fina text att så bra att detta flickebarn vågat öppna sig inför er och då kunna ta emot din värme och förståelse. Många gånger som barn skäms man och vill dölja och även försvara sina föräldrars missbruk. Tur att du finns. Jättefin text.

razaha sa...

vilken klippa du är