VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


tisdag 22 september 2009

Utmaning 265 - veta

-Måste du veta precis allting mamma?
-Nej, inte allting,men nästan, sa Karin och log.
-Fattar du inte att jag kanske inte vill att du ska ha kontroll på hela mitt liv. Det är faktiskt mitt liv nu, inte ditt.
Karin svarade inte direkt på den kommentaren. Det gick inte att förklara varför hon fortfarande ansåg att hon hade rätt att veta det mesta som hennes tonårsbarn höll på med. Var hon för kontrollerande? Hon ville inte vara det, men det var svårt att låta bli att fråga döttrarna vad de gjort om dagarna och kvällarna. De brukade inte ge henne så detaljerade svar som hon önskade, men de var inte sura mot henne heller så det kändes rätt ok ändå med flickorna.
-Ok, jag förstår vad du menar, men jag älskar dig och vill gärna veta hur dina dagar ser ut, gumman.
-Jag älskar dig med mamma, men du kan omöjligt veta allting alltid om mig, så det är bara att släppa taget lite för varje dag. Du ska se att du klarar det för det har många andra mammor gjort innan dig, så det kommer att gå finfint. Dottern gick fram och gav sin mamma en kram innan hon lämnade rummet.

7 kommentarer:

razaha sa...

Vilken klok liten dotter du har.
Jag tror att det är svårt att släppa greppet, men min mamma gjorde det redan när jag var 15 år och det har jag tackat henne många gånger för.

Jenny G sa...

Väldigt bra skrivet!

Ethel sa...

Fint beskrivet det många säkert känner igen sig i.

Tjotten sa...

Döttrar kan vara klokare än föräldrar ;-)

Heureka sa...

´Det bästa man kan ge sitt barn är "rätten till sitt eget liv" - men då måste man ju släppa taget...

Drumalex sa...

Svårt, det är bara att hoppas på att de fått i sig tillräckligt med klokhet av en när det är dags. Livets gång!

Sissan sa...

Kloka ord men mammor är mammor.