VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 14 oktober 2009

Ska ha lektion idag

i engelska för första gången. Vi ska prata om mat och det tror jag inte är så svårt, men jag är nervös ändå. Lektionen är den första på morgonen och det känns mycket bra att få det gjort direkt. Jag ska skriva om mina anteckningar om lektionen en gång till innan jag kör och förhoppningsvis blir jag lite tryggare i det då. En anledning till att jag är så nervös beror på att jag läste engelska på högskolan för 8 år sedan. Innan jag blev utbränd och därför har jag inte många kunskaper med mig för hjärnan tog en paus under några år efter de studierna. Samtidigt är det då skönt att få ha praktiken i en 5-6 för nivån i engelska känns behaglig för mig.
Alexander väntade på sin moster igår morse för att få äta frukost tillsammans med mig och han blev jätteglad för de virkade figurerna och beställde en svart tårta till lördag. Det ska han själklart få av mig. Allt för barnen.

Igår hade jag en hemsk dag när det gäller mitt matmissbruk, den värsta faktiskt på tre år. Men eftersom jag träffade två underbara vänner på kvällen slutade den med de sunda friska tankarna som jag vill ha. De som säger att jag vill leva i tillfrisknande och inte bli besatt av mat igen. De tankarna som säger att jag vill kunna se London om två veckor, inte tänka på maten som finns överallt. Det är de tankarna som jag ska ta med mig varje dag för att få må bra i mig själv.

Ikväll ska jag på ett alanon-möte(12stegsmöte för anhöriga till alkoholister). I morgon ska jag på ett ACoA(Adult Children of Alkoholica)möte och jag tror att dessa möte kan hjälpa mitt mående. Jag hoppas i alla fall det. Mötena plus alla de fantasiska människor som jag möter där gör att jag mår bättre.

Jag vet att jag har många projekt igång och jag vet att jag måste ta det lugnt. Jag gör verkligen det så gott jag kan, men då blir till exempel vår renovering lidande för jag orkar inte engagera mig i den just nu. Jag och alla ni andra som vet vad utbrändhet och stress gör med en kan säkert förstå det, men det är svårt för de som går i ett halvfärdigt hus att inse att det måste vila ett tag till. Det har redan vilat länge och det får faktiskt vila lite till. I alla fall om jag ska göra något som har med det att göra. För som utmaningen sa idag: det är viktigt att kunna slå av på takten när det behövs.

Men det som är allra bäst just nu i denna stund som jag skriver är att det känns redan bättre inombords idag av att få ha skrivit detta inlägg + det temat som var i utmaningen idag. Det passade mitt mående alldeles perfekt. Därför hoppas jag givetvis att det ska hålla i sig under dagen idag med.

Good Day Comments

Spicecomments.com - Good Day Comments


Ha en härlig dag

Cattis

2 kommentarer:

Heureka sa...

Lycka till med engelskan och alla dina projekt! (men läs din utmaning och ta det lungt också!)

Åsa Hellberg sa...

Cattis vad skänt att höra att du gör det du ska göra när missbruket vill in igen...gå på möten, lyft ut det i ljuset och fokusera på annat:)
Fasiken vad du gör det bra!!!

Kram Åsa